Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-14 13:56 e.gergo skysports.comrealmadrid.comgestifute.com
Ügynöksége után a Real Madrid is hivatalos közleményben áll ki Cristiano mellett Egyéb hírek

Mint ismeretes, Cristiano Ronaldót azzal vádolják Spanyolországban, hogy bizonyos jövedelmeit elrejtette az adóhatóságok elől, így „megspórolva” több, mint tizennégy millió eurónyi adófizetési kötelezettséget. A játékos ügynöksége, valamint a Real Madrid is nyíltan kiáll a portugál sztár mellett.

A Gestifute ügynökség kedden este adott ki közleményt, csupán néhány órával azután, hogy a Real Madrid 32 éves csillaga ellen hivatalosan is panaszt nyújtottak be a bíróságon. Az ügynökség az alábbi közleménnyel foglalt állást az ügyben, ezen kívül pedig részletesen leírták azt is, hogy mely törvények, szabályozások és körülmények biztosítják Cristiano Ronaldo ártatlanságát az ügyben.

A jogi kisregénytől megkímélünk mindenkit, az előbbi linken angol nyelven elérhető azok számára, akik kíváncsiak rá. A Gestifute álláspontja az ügyben (kivonat):

A Real Madridhoz való érkezése óta Cristiano Ronaldo jövedelmeinek kezelése csak annyiban változott az angliai állapothoz képest, hogy az garantáltan megfeleljen a spanyol előírásoknak, és a korábbi szerződések csak ezen megfelelőség biztosítása érdekében kerültek módosításra. A játékos nem rejteget semmit, sőt, külföldi ingatlanait is önkéntesen bejelentette a hatóságoknak, holott a törvények erre nem kötelezik őt. Amint felszólították rá, készséggel rendelkezésre bocsátott minden adóügyekkel kapcsolatos dokumentációt. Sem jövedelem eltitkolás nem történt, sem pedig erre való törekvés vagy szándék nem volt jelen soha. Semmilyen jövedelem nem volt elrejtve, a játékos a jövedelmek beérkezésével egy időben az ahhoz kapcsolódó adófizetési kötelezettségeinek is eleget tett.
A Real Madrid ezzel a közleménnyel állt ki a portugál klasszis mellett.
Cristiano Ronaldo élvezi a Real Madrid C.F. teljes bizalmát. A klub tisztában van vele, hogy a játékos a törvényes kereteken belül cselekedett pénzügyi kötelezettségei terén. 2009 júniusi érkezése óta Cristiano Ronaldo mindig is teljes mértékben alárendelte magát az adófizetési kötelezettségeinek. A Real Madrid C.F. teljes meggyőződése, hogy Cristiano Ronaldo az ellene folyó eljárás során bizonyítani fogja saját igazát. A klub ezenkívül reméli, hogy igazságos ítélet születik majd, és hogy a lehető leghamarabb lezárul az ügy, és a játékos ártatlansága mihamarabb bizonyosságot nyer.

Tavaly Lionel Messi és édesapja volt az aktuális üldözött az adóügyek terén, őket a bíróság végül bűnösnek is találták 4.1 millió eurónyi adófizetési kötelezettség befizetésének elmulasztása miatt, őket huszonegy hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, azonban büntetlen előéletük miatt a spanyol jogrendszer két év alatti büntetés esetén nem kötelezi őket annak tényleges letöltésére, csak abban az esetben, ha a feltételes időszakban újabb bűncselekményt követnek el. A Cristiano elleni eljárás ennél jelentősen magasabb összegről, 14.7 millió euróról szól.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend