Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-07-23 15:45 e.gergo mancity.com
Danilo: „Lassan teltek az utóbbi napok, mert nagyon vártam már, hogy a City játékosa legyek” Nyilatkozatok

A Real Madrid brazil hátvédje, Danilo a mai nap folyamán már Manchester City játékosként edzhet az Egyesült Államokbeli felkészülési túrán. A játékos madridi pályafutását első City játékosként adott interjújával zárta le, melyben korábbi otthonáról nem igazán beszélt, jövőbeli terveiről és ambícióiról viszont annál több szó esett.

Első gondolatok az átigazolás után: „Nagy nap ez számomra, és örülök neki, hogy részese lehetek ennek a klubnak. Remélem, hogy sikerül teljesítenem a felém támasztott elvárásokat. Nagyon várom már ezt a kihívást, és szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját is a Manchester Cityvel”.

Danilo azt is elmondta, hogy Pep Guardiola személye hatalmas szerepet játszott abban, hogy végül a Manchester Cityhez igazolt a Real Madridból: „Természetesen Pep nagyon fontos volt, mert nagyon szeretem a játékstílusát, és mikor beszélgettem vele, meggyőzött arról, hogy oda igazoljak. Mikor hallottam, hogy érdeklődik irántam, azonnal tudtam, hogy a City játékosa leszek. Nagyon várom már a közös munkát vele. Ő volt az egyik oka annak, hogy aláírtam itt a szerződésemet, de az is motivált, hogy milyen ambiciózus projekt folyik ennél a klubnál”.

 

Posztjáról: „A labdarúgás egy nagyon dinamikus sportág, és minőségi játékosokat követel meg minden poszton, szóval szerintem előnyösebb helyzetben van egy olyan játékos, aki több poszton is jól tud játszani, ez a csapat számára is nagyon fontos. Nekem nincsen preferált posztom, csak játszani szeretnék. Hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a védelem jobb oldalán játszok, de a legnagyobb öröm az számomra, ha ott lehetek a kezdőcsapatban. Pep elmondta, hogy készen állok a feladatra, és hogy játszhatok jobb oldalt, bal oldalt, a középpályán… Csak remélem, hogy úgy tudom majd segíteni a munkáját, amire számít tőlem”.

Danilo: Egy jó játékos rossz helyen

Tavaly a Real Madrid egyetlen bajnokit sem veszített el, mikor a pályán voltál… „Kollektív teljesítmény tekintetében jó szezonunk volt, mert megnyertük a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is. Kétség kívül nagyon fontos volt nekem, hogy a bajnokságban győzni tudtunk, mikor szerepeltem. Az utolsó napok nagyon lassan teltek el, mert szerettem volna itt lenni a Cityben, és találkozni az új csapattársaimmal, mert nagyszerű játékosok. Alig várom, hogy a következő hetekben jobban is összeismerkedhessek velük. Szeretnék segíteni nekik az új szezonban. Fernandinhóval már beszéltem egy kicsit, és remélem, hogy a honfitársaim segítenek majd nekem, hogy a lehető leghamarabb hozzászokhassak a csapathoz, a városhoz és Pep edzői stílusához”.

„Őszintén szólva nehéz leírni, hogy milyen érzésekkel várom a Premier League szereplést, mindig is szerettem ezt a bajnokságot. Nagyon izgatott vagyok, hogy augusztusban megkezdődjön ez is. Győzelemhez vagyok szokva, szóval szeretném ezt megadni a City szurkolóinak. Keményen és elszántan fogok dolgozni. Szeretném megköszönni a City szurkolóinak, hogy ilyen jól fogadtak engem. Öröm számomra, hogy ehhez a nagyszerű klubhoz csatlakozhattam, és remélem a játékosok és a szurkolók együttes erővel nagyszerű szezont varázsolhatnak az előttünk álló idényből, nagy győzelmekkel”.

Mi ezúton köszönjük a Madridban tett erőfeszítéseit, és sok szerencsét kívánunk neki az új kihívásokhoz, amikkel szembe kell majd néznie a Manchester Cityvel. Kívánjuk, hogy megtalálja számításait, és jobban ki tudjon teljesedni új otthonában, mint Madridban. Sok sikert, Danilo!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend