Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-04-14 17:18 Tromposch Ádám madridom.hu
Jön egy bajnoki, de most fontosabb dolgokról kell beszélni… Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a Malaga otthonába látogat a spanyol bajnokság 32. fordulójában.

Újfent a bajnokságé a főszerep a Real Madrid számára, ám kár lenne kihagyni a Juve elleni továbbjutás óta történteket. Szerda este óta, egy jogosan megítélt büntetőt követően a Real Madrid, Zidane, a játékosok, Cristiano Ronaldo került célkeresztbe. Természetesen újfent a BL-címvédő a „rossz”, a megtestesült gonosz. Ronaldo hogy merte levenni a mezét? Miért kellett kiállítani Buffont? Miért a Real Madrid jutott tovább? Egyáltalán, hogy lehet ennek az ördögi csapatnak szurkolni? 

Tisztázzunk valamit. A Real Madrid a két meccs alapján megérdemelten jutott a következő körbe. A visszavágón is számos helyzete volt a madridiaknak, ám egyik akció után sem ment be a labda. Érdekes, hogy senki sem említi Isco valószínűleg tévesen elvett gólját a madridi meccsről, vagy éppen azt, hogy a Real Madrid 3-0-s hátrányban még az utolsó pillanatban is inkább támadott, mint hosszabbításra játszott, és egy remek beadást Ronaldo valami elképesztő módon fejelt vissza középre.

Tisztázzunk még valamit. Amennyiben Benatia nem bántja Vázquezt, akkor a spanyol bevágja a ziccert, és mindenki boldog lehetett volna. Benatia azonban mindent megpróbált, de nem tudta szabályosan szerelni a támadót. A büntetőt teljesen jogosan ítélete meg a játékvezető. A spori nem gondolkodhat azon, hogy ez lehet Buffon utolsó meccse a BL-ben. Már bocsánat, de kit érdekel? Volt jó pár éve arra, hogy megnyerje ezt a sorozatot, nem jött neki össze. Ahogy Zlatannak sem, mégsem sír senki, mert a svéd klasszis annyira nem szimpatikus, mint a könnyeivel küszködő olasz kapus.

A játékvezető nem mérlegelheti, hogy szegény Juve-szurkolók szíve mennyire fog fájni, ha a végén egy ilyen feltámadás után egyetlen büntetővel lesz jobb a Real Madrid. Egyszerűen nincs sehol az leírva és megírva, hogy mindig az a csapat jusson tovább, amelyik egy adott meccsen jobban megérdemli. Ahogy pedig fentebb is szó volt róla, a két meccs alapján bőven megérdemelten van az elődöntőben a csapat. Ez a sport. A győztes egyedül van.

Elképesztő az a gyűlölet, az az ellenszenv, ami körülveszi a Real Madrid továbbjutását. Az a csapat, amely kiejtette a PSG-t, amely idegenben lesimázta a Juvét, amely sorozatban kétszer nyerte meg Európa legrangosabb trófeáját egyszerűen több tiszteletet érdemel. Félreértés ne essék, tökéletesen megértem, hogy minden Juve-szurkoló csalódott, én is az lennék. Ám erre a lefizetéses sztorira, erre az egész világ a Real Madrid ellen történetre egyáltalán nem szolgált rá a csapat és Ronaldo sem. Ilyenkor mindenki ért hozzá, ilyenkor minden játékvezető lesz, és mindenki tisztában van azzal, hogy ez nem lehet más, mint csalás. Felfoghatatlan hozzáállás. Ahogy a CR-t körülvevő szitokáradat is.

Könyörgöm, a 95. percben jártunk, Ronaldónak valószínűleg még a dédszüleit is elküldték melegebb éghajlatra a büntető előtt. Ki tudja, hogy miket mondtak még neki. Gondoljunk már bele, hogy 0-3-nál mekkora nyomás szakadt rá, mekkora teher lehetett az számára, hogy ezt a büntetőt bizony nem szabad elhibázni, mert azzal még egy kis pluszt kapna az ellenfél, és a hosszabbításra maradna a döntés. A játékvezető mire rendet tett, eltelt további jó pár perc, ezután kellett egy teljesen új kapussal szemben berúgnia a tizit. Hát persze, hogy örült neki, és persze, hogy levette a mezét, hogy megmutassa: srácok, igen, megint én csináltam meg, nem pedig ti, akik nem voltatok képesek előlem elfejelni a labdát a 93. percben szinte az alapvonalnál. Itt van. Egyétek meg, amit főztetek. 

Mi vagyunk a Real Madrid, és igen, a Juve jobb volt szerdán este, ám ez a klub, ezek a játékosok nem adják fel, és még az utolsó pillanatban is mentek azért az egy gólért, aminek az eredménye a büntető és a továbbjutás lett. A világ, a sajtó, a Juventus, és persze a Barcelona-szurkolók gyűlölete pedig azóta is árad a csapat és a játékosok felé. Akiknek valószínűleg már vissza kellett volna vonulniuk a profi futballtól, és valahol egy torinói pizzériában kellene gyártaniuk a tápláló falatokat az olasz népnek, hogy aztán ők jóllakottan nézhessék kedvenc csapatuk aktuális mérkőzését. 

Zidane is elmondta a Malaga elleni mérkőzés előtt, hogy megérti az ellenfelet, mert remekül játszott  a Juve, de a büntető az büntető. A játékvezető megadta, Ronaldo belőtte, örült neki, és ennyi a történet. Rablásról beszélni, illetve elképesztően bugyuta és már-már viccnek is beillő teóriákat gyártani pedig nem illik. Tisztelni kell a világ legeredményesebb klubját, mert ha az emberek nem tisztelik azt, amit ez a címer képvisel, akkor csak a féltékenység marad, ami bizony nem vezet sehová…

Ja igen, vasárnap este 20:45-től bajnoki a Rosaledában. Reméljük a Real-szurkolókat kivéve a világ összes futballt szerető embere leül, és szurkol az éppen aktuális kedvenc csapatának, a Malagának…

Mérkőzés: Malaga – Real Madrid Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 32. forduló Kezdőrúgás: 2018.04.15. (vasárnap) 20:45 Helyszín: La Rosaleda, Malaga TV:  Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Malaga: Jiménez; Torres, Miquel, D. González, Rosales; Lacen, Iturra, Samu García, Success; Rolan, En-Nesyri.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Ramos, Varane, Theo; Kovacic, Llorente, Asensio, Isco; Bale, Benzema.

Játékvezető: Ricardo De Burgos Bengoetxea

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend