Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-11-05 07:29 Realista24 marca.com
Solari megtette, amit Lopetegui nem mert, és nyert Egyéb hírek

A Real Madrid, ha nehezen is, de megszerezte a győzelmet a Santiago Bernabéuban a Valladolid ellen szombaton. Ehhez azonban szenvedésre, türelemre és edzői döntésekre volt szükség.

A jelenleg ideiglenes edzőként dolgozó Santiago Solari már most több olyan döntést meghozott munkássága során, amelyet Julen Lopetegui nem mert meglépni. Hogy ez azért van, mert Solari jobb edző-e, hogy bátrabb-e vagy csak azért merte meglépni mert nincs veszítenivalója, ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha ő marad az edző továbbra is. De egy biztos, lépései két győzelmet jelentettek eddig a csapatnak.

Az első, és sokak szerint legfontosabb döntése, hogy bízik Vinicius Jr.-ban. Az eredményjelző 0-0-át mutatott, amikor az argentin szakember bizalmat szavazott neki, és milyen jól tette. Beállt, felbolygatta az ellenfél védelmét, megnyerve ezzel a meccset a blancóknak.

De nem csak most, hanem már Solari első meccsén kiderült, hogy bízik benne, hiszen a Melilla elleni kupamérkőzésen rögtön kezdőként kapott szerepet. Solari jól ismeri a brazilt, hiszen a Castillánál együtt dolgoztak, így tisztában van a képességeivel és, ahogy elmondta, a hibáival is.

A másik döntés, amire többen is felfigyeltek, hogy Dani Carvajal és Marcelo kiválása miatt, lehetőséget kapott Regulion és a Lopetegui által mellőzött Odriozola is. A két szélső védő sokak szerint a Valladolid elleni mérkőzés legjobbja volt.

A mérkőzés során Solari igen korán meglépett egy olyan cserét, amit korábban talán csak Zidane csinált, A második félidő elején levette Casemirót a pályáról és helyette a támadóbb felfogású Iscót küldte csatába.

Sokak persze szerencséről beszélnek, de mi van, ha ennél többről van szó? Erre majd csak az idő fog választ adni, ha kap még belőle a Real Madrid vezetőségétől.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend