Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2013-05-07 17:13 Csabi as.com
Mourinho: „Ameddig én vagyok az edző López fog védeni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

José Mourinho a mai, Málaga elleni sajtótájékoztatóján meglepő és kissé provokatív válaszokkal állt elő.

Pepe kritikájáról, amivel Casillast védte: „Pepe problémáját nagyon könnyű elemezni. Egyetlen egy problémája van és őt úgy hívják, Raphael Varane. Érthető ha egy 31 éves játékos rosszul érzi magát, ha egy 19 éves kölyök leváltja a kezdőben. Ez az élet rendje. És kinek volt bátorsága ahhoz, hogy a pályára tegyen egy olyan tinédzsert, mint Varane? Nekem.”

A terveiről: „Úgy tervezem, hogy folytatni fogom Madridban.”

Megpróbálja kirúgatni magát? „Nem fogok semmilyen kárpótlást követelni, ha erre céloznak. Pontosan addig leszek fizetve, ameddig itt dolgozok.”

Mennyire értékelné az elmúlt 3 szezonját egy 10-es skálán? „Nem szoktam ilyesfajta értékeléseket csinálni.”

Casillasról: „Semmilyen személyes problémám nincs vele. Egyszerűen Diego Lópezt jobban kedvelem, és minden jogom megvan, hogy ez a véleményem legyen. Iker is preferálhatja Pellegrinit edzőjeként velem szemben. Én Lópezt preferálom és ameddig én vagyok itt az edző, normális körülmények közt ő fog védeni.”

Hogyan érzi magát a jelenlegi helyzetében? „Jól érzem magam. Pontosan megértem, hogy a foci világa semmiben sem különbözik a társadalom többi területétől. A futball is tele van álszentséggel. Ennek ellenére jól érzem magam és relaxált vagyok.”

Meg tudná magyarázni, hogy mi történt Casillasszal? „Utoljára, és remélem most már mindenki felfogja: futball edző vagyok és azért (is) vagyok itt, hogy megválasszam a csapatot. Nem csak érméket dobálok és mondom például, hogy: holnap Coentrao kezd Marcelo helyett. A döntéseimet sok-sok óra kemény edzés, tanulmányozás és analizálás után hozom meg. Számomra Diego López a jobb kapus – jobban érkezik a beívelt labdákra, nagyszerűen véd mindkét lábbal, és az 5-ösön belül is sokkal dominánsabb. Iker is védett már elképesztőket, de vannak kapusok, akiket jobban kedvelek. Mindenkinek meglehet a saját véleménye és Ikernek is megvan a joga, hogy Pellegrinit vagy Del Bosquét preferálja velem szemben. Nekem is megvan hát a jogom, hogy Diego Lópezt kedveljem jobban. Az emberek azt mondanak, amit akarnak – hogy Mourinhónak fogalma sincs a futballról, hogy Casillas hússzor jobb Lópeztől, de én vagyok az edző, nem ti, a sajtó. Holnap López, Albiol, Varane, Nacho és Coentrao fognak játszani – itt is van, most árultam el 5 kezdő játékost holnapról. Varane és Ramos jelenti a Real Madrid jövőjét. Albiol azért játszik, mert megérdemli, Fabio azért, mert nincs más jó lehetőségem arra a posztra és végül Diego azért, mert ő a jobb. Ilyen egyszerű. Elfogadom, hogy vannak, akik nem értenek egyet, de nektek is el kell fogadnotok, hogy én vagyok az edző.”

Hazai veretlenség: „Egyetlen más európai nagy csapat sem volt erre képes. Ha valaki nem kapott ki a BL-ben, akkor veszített a kupában. A nagyok: AC Milan, Bayern, Juventus, Inter, Nápoly, Barcelona…mindannyiuknak van már vereségük otthon. Nekünk még két hazai meccsünk van. A bajnokságért folytatott küzdelem már véget ért, és ez nem tesz boldoggá. Ennek ellenére koncentrálnunk kell, és nem kikapni. Meg kell tartanunk azt az önbizalmat, ami egész szezonon át jellemzett minket a Bernabéuban. A Málaga egy nagyon jó csapat, keményen kell próbálkoznunk, hogy megtartsuk a veretlenségünket.”

Ha végül elmegy, hány barátot hagy hátra Madridban? „Senki által nem érzem magam becsapva. A barátok egész életre megmaradnak. Az emberek azt beszélik, hogy Chelsea játékosokkal telefonálok. Nem csak őket hívom, beszéltem játékosokkal az Anzhiból, Galatasarayból, Bolognából és Interből is. Sokkal beszélek, ennyi a történet.”

Iniesta kritikájáról: „Iniesta azt gondol, amit csak akar. Szerintem azonban jobb lenne, ha a saját csapatával foglalkozna és a saját csapattársaival, valamint a Bayern ellen mutatott teljesítményükkel. A csapata ennyit tudott a Bayern ellen Messi nélkül.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend