Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2013-08-22 11:44 Tromposch Ádám realmadrid.com
Raúl: „Nem az a probléma, ha nem érsz el valamit, hanem az, ha meg sem próbálod elérni azt” Barátságos mérkőzésekNyilatkozatok

Raúl úgy lép majd a Bernabéu gyepére ma este, mint aki tökéletesen otthon érzi magát. Tizenhat év alatt a Real Madrid mezében történelmet írt. Mindazok ellenére, amiket elért ebben a mezben, és amit letett az asztalra még mindig alázatos és nagyon hálás. Egy dolog azonban biztos: a legtermészetesebb dolog az lenne számára, ha ma este Real Madrid mezben szerezne gólt. „Sokkal normálisabb lenne számomra, ha akkor találnék be, amikor a Real mezét viselem. A Real ellen gólt lőni nagyon nehéz lenne.”

A sajtótájékoztatód során az izgatottság volt az a szó, amelyet a legtöbbször használtál. Valójában, nem tudom eldönteni, hogy te, vagy a Real Madrid szurkolók vagytok-e izgatottabbak?

„Úgy gondolom, hogy ez egy megosztott izgatottság; az emberek nagyon várják ezt a mérkőzést. Rengeteg ember eljött Németországba az elmúlt pár évben, hogy láthasson, olyan emberek is, akik aztán Katarba is követtek egy-két mérkőzésre. Azt hiszem, sokan várják, hogy újra a Bernabéuban lépjek pályára Real Madrid mezben. Ez pedig meg fog történni, ami igazán érzelmessé teszi majd ezt az estét, persze izgatott is vagyok és egy kicsit ideges. Újra kimenni erre a pályára a tömött lelátók elé, újra hallani a szurkolók támogatását, csakúgy, ahogy sok éven keresztül, ez tényleg igazán különleges lesz. Itt lesz az egész családom, a barátaim, azt hiszem, hogy varázslatos pillanatok lesznek.”

cikk1

Mire gondoltál akkor, amikor az emberek sorokban álltak a mérkőzésre szóló jegyekért a negyven fokban, és hihetetlen gyorsasággal elfogyott az összes belépő? Mert az egyértelmű, hogy arra kellett gondolnod: ez mind miattam van…

„Az az igazság, hogy nagyon izgatott vagyok, és nagyra értékelem a szurkolók támogatását, mert ők mindig mellettem voltak, még akkor is, amikor már nem itt játszottam. Mindig kimutatták a szeretetüket, és még máig az én mezemben jönnek ki a mérkőzésekre. Az emberek vártak engem a repülőtéren, a hotel előtt, és kijöttek az edzésünkre is… Remélem, hogy mindenkinek megköszönhetem egy remek mérkőzésen és egy nagy ünnepségen. Büszke vagyok arra, hogy máig otthonomnak mondhatom Madridot, és egyszer biztosan visszatérek ide.”

Tisztában vagy mindazzal, hogy mit tettél ezért klubért tizenhat év alatt?

„Nagyon furcsa érzés bekapcsolni a tévét és megnézni a felvételeket, a képeket, mérkőzéseket, látod a gólokat, amiket szereztél, és akkor rádöbbensz, hogy milyen hihetetlen élményeket éltél át, hogy mekkora megtiszteltetés volt a Real Madridban játszani ennyi éven keresztül… Rengeteg csapattárs, edző, és a gyerekkori álmaim beteljesítése. Az az igazság, hogy ha ezt látod, az nagyon boldoggá és büszkévé tesz. Remélem, hogy mindez megmutatkozik majd a pályán is, és remek esténk lesz.”

Néhány korábbi interjúdban kijelentetted, hogy utálsz veszíteni. Még mindig meg van benned ez az éhség?

„Ugyanaz vagyok, még mindig meg van bennem a győzelem iránti vágy, ha pedig nem sikerül nyernem, vagy elérni a céljaimat, akkor tovább küzdök értük. Azt gondolom, hogy az életben mindig talpra kell állni, mindig meg kell próbálni. Nem az a probléma, ha nem érsz el valamit, hanem az, ha meg sem próbálod elérni azt. Azt hiszem, ilyen leszek életem végéig.”

cikk2

Amikor a Real Madrid újoncaitól megkérdeztem ebben a székben, hogy mégis kire néznek fel, ki a példaképük, a te neved mindig feljött… Mit tudnál mondani ezeknek az új, fiatal játékosoknak?

„Azt gondolom, hogy a klub igazán remek, fiatal játékosokat igazolt a nyáron, olyan játékosokat, akikben meg van a győzelem iránti vágy. Az öltözőben pedig meg vannak azok a fontos emberek, akik rendelkeznek még ezekkel az értékekkel. Azt mondanám nekik, hogy egy másodpercet se vesztegessenek el abból, amit ezért a klubért tehetnek, minden edzésből hozzák ki a maximumot, minden meccsen bizonyítsanak, és minden szurkolói pillantásból merítsenek erőt. Azt mondom nekik, hogy élvezzék ki, amennyire csak lehetséges, mert nagyon gyorsan elmúlik. Ez egy olyan klub, amely tudja, hogyan adja át az értékeit, ezek a játékosok pedig tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy milyen mezt húznak magukra, tudják, hogy mit jelent ebben a csapatban játszani; és biztos vagyok benne, hogy remek szezon előtt állunk.”

Azt mondtad, hogy minden nagyon gyorsan történik, még akkor is, ha tizenhat évig itt vagy, ha választanod kéne, melyik lenne a legszebb pillanatod?

„Kétségkívül a debütálásom. Ez volt a gyerekkori álmom; amikor 7 vagy 8 éves voltam azt gondoltam: „Ha egy nap játszhatnék egy első osztályú mérkőzésen…” Azt hiszem, hogy az akkori debütálásom nélkül semmi sem történhetett volna később. Nagyon szerencsés voltam, hogy ennyi évet eltölthettem itt, nagy címeket nyertem és fontos gólokat lőttem… de ezek nem jöhettek volna létre a debütálásom nélkül.”

Amikor az első mérkőzésedet játszottad, gondoltál arra, hogy ez akár tizenhat évig is tarthat?

„Sosem gondolsz arra, hogy akár ilyen hosszú is lehet. Minden év nehezebb, új játékosok érkeznek. 12 vagy 14 évet játszottam a posztomon, csatárként, és mindig jól kell játszanod, és meg kell szerezned a helyed. Szerencsés voltam, hogy jó emberek vettek körül, akik sokat segítettek nekem, és lehetővé tették, hogy ilyen sokáig ennél a klubnál legyek. Amikor ilyen sokáig egy csapatnál vagy, arra gondolsz, hogy innen kell visszavonulnod, de ahogy már mondtam, semmin nem változtatnék. Érzem az emberek szeretetét ennél a klubnál, és én ugyanezt érzem viszont. Amikor visszatérek, mindig otthon érzem magam.”

Mindkét csapatban egy-egy félidőt játszol majd. El tudod képzelni, hogy gólt lősz a Real Madridnak, vagy újra betalálsz egykori klubodban?

„Teljesen normális lenne, ha a Real Madrid mezében találnék be, viszont a Real ellen betalálni… az már nehéz lenne. Azonban azt gondolom, hogy ez az ünneplés napja, és ha betalálok a Real kapujába, az emberek akkor is ünnepelni fognak.”

 

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend