Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-03-01 14:25 Csabi goal.com
Ferguson felajánlotta CR-t a Barcának; a portugál visszautasította Nyilatkozatok

A portugál sztár csatlakozhatott volna a Barcelonához még az Angliában töltött ideje alatt, ugyanis a Manchester United akkori edzője, Sir Alex Ferguson felajánlotta őt a katalánoknak. Cristiano Ronaldo visszautasította az ajánlatot, ugyanis csak a Real Madridba szeretett volna igazolni, árulta el a Ramón Calderón, a Real Madrid egykori elnöke.

A portugál támadó 2009-ben csatlakozott a Real Madridhoz 94 millió euróért, és azonnal letette a névjegyét a Bernabéuban. 2013-ban végül az Aranylabdát is bezsebelte.

A Real Madrid ex-elnöke, Calderón szerint Ferguson megpróbálta Ronaldót felajánlani a Barcelonának, mindhiába, hiszen a játékos visszautasította a lehetőséget. Amikor erről kérdezték az elnököt, így felelt: „Teljesen igaz. Néhány héten keresztül megpróbálták kikerülni a Real Madrid ajánlatait, ekkor ajánlották fel a Barcelonának.”

„A Barcelona nagyon boldog volt, ezért perdöntő volt, hogy ekkor Ronaldo azt mondta: csak a Real Madridhoz hajlandó igazolni.”

„Így sikerült megkötni az üzletet. Mindenki boldog volt. A Manchester megkapta a 80 millió fontot. A Real Madrid a világ legjobb játékosát, és Cristiano csatlakozhatott ahhoz a csapathoz, amelyikhez szeretett volna, ugyanis őt nem csak a pénz érdekelte. Kihívásokat keresett, győzni akart, ismét a világ legjobbjává válni. Olyan csapatot keresett, ahol ez lehetséges volt.”

„Csak három-négy csapat van a világon, melyek meg tudták volna adni neki ezeket.”

Ronaldo 22 gólt szerzett a Real Madridban 21 fellépésén idén, ha csak a bajnokságot nézzük. A munkamorálja és elszántsága választja el a többiektől Calderón szerint.

„Cristiano a legjobb a világon, mert minden nap korán kel, hogy egyetlen céljáért dolgozzon: azért, hogy ő legyen a legjobb. Jobb akar lenni, mint egy nappal korábban.”

„Minden játékosnak mondtam, aki a Real Madridba igazolt, hogy a pályafutásuknak ez a legnehezebb része, mert minden ellenfél játékos 150%-ot fog kiadni, hogy legyőzze őket.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend