A Real Madrid és a Barcelona korábbi játékosa, a Real Madrid legendás tízese a MARCA.com-nak adott interjút egy Nike fotózás szünetében, beszélt a Bajnokok Ligája favoritjáról, Bale beilleszkedéséről és arról, milyen hatással van egy játékosra ha egy olyan közönség fütyüli ki, mint a Bernabéu.

Mondhatjuk végre, hogy a ma esti mérkőzésen a Real Madrid a favorit? “Talán, de a tavaly történtek miatt a Real biztos nem száll el. A Dortmund sok hiányzóval játszik majd, de német csapat és igazán versenyképesek, nem lesz könnyű a továbbjutás”.

Ön szerint megnyerheti még a Real a bajnokságot? “Igen, szerintem még megvan rá az esélyük de túl kell lépniük ezen a két vereségen, mert ez nagy ütés ami lent tarthat egy csapatot. Senki nem kérdőjelezheti meg, hogy milyen képességei vannak ennek a csapatnak”.

Idén az Atlético is versenyben van a címért, gondolja hogy ugyan olyan riválisok mint a Barcelona? “Lenyűgöző amit az Atlético csinál, a végéig ott vannak az élmezőnyben. Bámulatos hogy mit vittek eddig végbe, gratulálnunk kell nekik és szerintem megnyerhetik a bajnoki címet. Három csapat is versenyben van akiknek mind megvan az esélyük, és amennyi munkát az Atlético beletesz a bajnokságba, szerintem nem lesz könnyű túljutni rajtuk”.

Ön szerint a Real Madrid már jobban fókuszál a Bajnokok Ligájára? “A Real nem koncentrálhat csupán egy versenyre, mindháromért harcolniuk kell. Ezeknek a játékosoknak minden mérkőzés a világot jelenti, egy jó széria szakadt meg, de ez nem jelenti hogy feladnák”.

A Bernabéu közönsége kifütyülte Cristianót. Megérdemelte? “Nos, a labdarúgásban fel kell készülni az ilyen bánásmódra is. Nem számít hogy megérdemelte vagy sem, ilyen a foci, nem kell ebből nagy ügyet csinálnunk. A Bernabéu mindenkit kifütyül, a következő meccsen pedig megtapsolják majd. Senki nem szereti ha ez történik vele, de az ilyen megesik, le kell peregnie róluk”.

Bale beilleszkedett már, vagy még időre van szüksége? “Egy kicsivel több térre van szüksége, mert az egyik erénye a sebessége. Nem kezdődött jól neki az idény, mert nem játszott felkészülési meccseken és nem volt felkészülve fizikailag, de tehetséges játékos. Az angol labdarúgásból érkezett ide, ami miatt természetesen hozzá kell szoknia ahhoz, hogy itt hogy mennek a dolgok. A Real sokkal szervezettebb, csapatszintű támadásokkal játszik amihez még alkalmazkodnia kell”.

És Neymar? Ahogy a dolgok állnak, úgy fest ő még drágább volt… “Talán ha az elején elmondták volna, hogy mennyibe kerül valójában, nem okozott volna ennyi embernek fejfájást ez a helyzet. Néha az olcsó dolgok végül többe kerülnek majd, nem úgy mint fordítva”.

Kik a favoritok az idei Bajnokok Ligája kiírásban? “A Real, a Barcelona és a Bayern. Szeretem a Bayern mentalitását, mert már mindent megnyertek és még mindig győzni akarnak”.

A játékvezetők fontosabb szerepet játszanak, mint gondolta volna? “A nagy csapatoknak nem lenne szabad panaszkodniuk. Lehet hogy egy-egy mérkőzésen ellened fújnak, de ettől még nem a játékvezetők döntik el a bajnokságot”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás