Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-04-15 17:27 Press
Casillas: „Meg akarjuk koronázni a Kupában mutatott teljesítményünket” Nyilatkozatok

A Fútbol Club Barcelona elleni Copa de Su Majestad el Rey szerdai döntőjét megelőzően a mai napon Iker Casillas állt a sajtó rendelkezésére és válaszolt a különféle kérdésekre a mérkőzéssel, csapattársakkal, ellenféllel kapcsolatban.

A döntők hőse: „Az az elképzelésünk, hogy megismételjük a 2011-es döntőt. Nagyszerűen teljesítettünk eddig a Kupában és Valenciában meg akarjuk koronázni ezt a teljesítményt. Nagyszerű hangulatú mérkőzés lesz, remek játékosokkal. Bízunk a saját teljesítményünkben és mindent megteszünk majd, hogy elhódítsuk a kupát.”

Csapategység: „Kiválóan dolgozik a csapat, jó az összhang és ezt tükrözi, hogy nem csak a Király Kupát nyerhetjük meg de ismét ott vagyunk a BL elődöntőben és esélyesek vagyunk a Liga megnyerésére is. Holnap szeretnénk megnyerni a szezon első trófeáját.”

Cristiano: „Nem csak Cristiano hiányzásáról szól ez, hanem mindenkiről, aki nem lehet itt, mint például Khedira, Arbeloa, Marcelo… Most nem azokkal kell foglalkozni akik nem játszhatnak holnap hanem azokkal, akik az edző rendelkezésére állnak. Belőlük állítja majd össze a legjobb kezdőcsapatot a Mester.”

A Marca mai címlapja

Változtatna valamin a 2011-es döntőhöz képest?: „Az egy nagyon szép emlékekkel bíró döntő volt, szenvedélyes mérkőzés amin mindkét csapat egyaránt meg akarta szerezni a Kupát. Előtte nagyon fájdalmas vereséget szenvedtünk a Barcelonától és a revans még jobban motivált minket. Semmit sem változtatnék, remélem hasonlóan boldog véget ér majd a holnapi találkozó, mint a 2011-es.”

Favorit: „Én nem bízom a Barcelonában, szerintem nincsenek olyan rossz formában, mint ahogy a múlt héten játszottak. Ez egy teljesen más jellegű mérkőzés lesz. Egy döntőn bármi megtörténhet. Még két sorozatban érdekeltek és mivel a Ligát elég nehéz lesz megnyerniük ezért arra számítok, hogy holnap mindent beleadnak majd. Mi jó helyzetben vagyunk de most el kell felejtenünk a BL-t és a Ligát és csak és kizárólag a holnapi mérkőzésre szabad gondolnunk.”

A bíró: „Mateu játékvezetési stílusa mindig tetszett, ő egy jó bíró. Van egy stílusa, hagyja, hogy pörögjön a játék de ettől jobban nem fogom a tevékenységét elemezni.”

Még nagyobb a nyomás: „Már megszoktam de nem szeretek arról beszélni, hogy mit írnak rólam a lapok… de ha a Real játékosa vagy hozzá kell szoknod ehhez. Nem fogok panaszkodni, mert rosszabb lenne ha például kavicsokkal dobálnának az utcán. Remélem a holnapi címlapon nem én leszek, hanem a csapat minden egyes tagja.”

Messi: „Nem aggódom miatta, aggódjanak helyettem a csapattársai.”

Fontos mérkőzések: „Készen állunk. Lehet, hogy eddig a fontos mérkőzéseken nem a legjobb formánkat hoztuk de a ki-ki mérkőzések mindig más érzelemmel töltenek el és ilyenkor jobb eredményt lehet elérni az extra motiváció miatt. A csapat bízik az esélyeiben.”

A Busquets-eset: „Nem fogok újra belemenni ebbe a butaságba. Nem azért mondtam, hogy majd meghúzom a fülét, hogy Xavi beszóljon utána. Holnap találkozom vele és ez nagyjából két másodpercet tölt majd ki a párbeszédünkben.”

Elbukott Clásicók: „Az edző a győzelemre készítette fel a csapatot. Nem a múltat kell alapul vennünk, nem arra kell gondolni, hogy elvesztettük mindkét Clásicót a Ligában. Harcolni kell, futni, nyomást gyakorolni és minden lehetőt megtenni a sikerért. „

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend