Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-04-20 13:50 e.gergo theguardian.com
Paul Clement: „Bale megmutatta, milyen erő és lendület rejlik benne” NyilatkozatokSpanyol Kupa

Az edzők sokszor panaszkodhatnak, hogy az oldalvonal mellől nem látják rendesen a történéseket. Nos, a Barcelona elleni kupadöntőn ez közel sem volt így, Carlo Ancelotti (és Tata Martino) testközelből figyelhették, ahogyan Gareth Bale kiszorul a pálya szélén, majd versenyautó módjára rákapcsol, megelőzi Bartrát és megszerzi azt a gólt, ami a Real Madrid számára Spanyol Kupa győzelmet, a walesi számára pedig eddigi élete legnagyobb gólját jelentette. 

Carlo Ancelotti mellett ott volt természetesen az egész edzői stáb is, a The Guardian-nek adott interjújában pedig Paul Clement is megemlékezett a szerda estéről. Bale korábban már nyilatkozott a kupagyőzelmet érő találatról, és elmondta: ez volt élete eddigi legnagyobb gólja. Bartrának a legkisebb esélye sem volt meg rá, hogy visszaszerezze a labdát, saját elmondása szerint pedig „izomhúzódást is érzett miközben próbálta utolérni”. Természetesen a mémgyárosok rögtön lecsaptak Bale futására, és a lefújástól kezdve sorra jöttek ki a jobbnál jobb képek, ahol Gareth Bale a Kengyelfutó Gyalogkakukk, Bartra pedig a prérifarkas, de olyan alkotás is született, ahol Bale bírságot kapott amiért a záróvonal ellenére gondatlanul előzött.

Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale

Minden Real Madrid szurkoló tisztában van Gareth Bale érkezésének körülményeivel, gyakorlatilag előszezon nélkül, sérülésektől hátráltatva vágott neki a walesi villám madridi pályafutásának, de természetesen az elvárások mindig is magasak voltak vele szemben. Az első El Clásico után a katalán Sport napilap Neymart éltette, Bale-t pedig a Real Madrid kudarcának titulálták, a lap borítóján a brazil volt a szupersztár, Bale pedig a katasztrófa. Ez már akkor is nevetségesnek tűnt, most pedig még inkább az.

A nyomás és a felelősség a Copa del Rey döntőjén még nagyobb volt a walesi támadón, hiszen a csapat Cristiano Ronaldo nélkül állt ki a Barcelona ellen, a portugál klasszis pedig talán a Bayern München elleni első mérkőzést is kihagyni kényszerül. Aggodalomra semmi ok, a döntőn szerzett találata volt Bale kilencedik olyan gólja, amit akkor szerzett, mikor Ronaldo nem tudott pályára lépni. A „nagy futással” még napokig tele volt a világsajtó, nem csak a spanyol újságírók ájultak el tőle, és megkockáztatjuk, hogy ez a találat még hosszú évekig az emlékezetünkben él majd.

cikk2

Paul Clement szerint Bale megéri a pénzét: „Ez mindössze a második döntő volt neki, amiben szerepelt, szóval nagy meccs volt ez neki. Lelkileg is nagyon kiegyensúlyozott, mindig higgadt tud maradni a fontos mérkőzéseken, és nem mutatja ki, ha ideges. A Real Madridnál sem az öltözőben, sem a vezetőségben nem volt kétségünk a tehetsége felől. Nagy árat fizettek ki érte, de ez természetesen csak azért volt, mert jó játékos, aki megéri a pénzét, ezt több mérkőzésen is megmutatta, ahogyan most, a döntőn is. Nagyon elégedettek vagyunk vele”.

Gareth Bale góljáról: „Hihetetlen gól volt. Legalább két vagy három méterrel kint volt a pályáról, kiszorították és azon a ponton senki nem gondolta volna, hogy a támadás végül az ő góljával fog zárulni. Lenyűgöző találat volt, ami alátámasztja, milyen remek sportoló is Gareth Bale. Technikailag is megvan a tudása, de ezen az estén megmutatta nekünk azt is, milyen erő és lendület rejlik benne. Elképesztő dolog a mérkőzés ilyen késői perceiben ekkora futást produkálni”.

Ha szeretnéd jobban megismerni Ancelotti jobbkezét, ide kattintva megteheted. Ebben az interjúban Paul Clement beszélt a múltjáról, gyerekkoráról, és a Carlo Ancelottival közös munkáról is. Ha még nem tudod, miért olyan hihetetlen neki, hogy jelenleg a Real Madrid kispadján egy olyan nagy ember kér tőle tanácsokat, mint Zidane, olvasd el az interjút a linkre kattintva.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend