Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-05-29 13:40 Zs. Bence marca.com
Cristiano emberfeletti rekordja Bajnokok Ligája

Szeptember 17-én Cristiano mesterhármast szerzett Isztambulban a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Ekkor nyitotta meg a gólcsapot, majd a döntő utolsó pillanatában zárta azt el, amikor belőtte 17. gólját, és elérte élete egy újabb nagy célját.

Cristiano 2009. július 6-án érkezett meg a Bernabéu stadionba. Alig több, mint egy hónappal azután, hogy elvesztette a BL döntőt a Barcelona ellen. Már egyszer megnyerte ugyan, de ő is tudta, hogy egy olyan játékosnak, mint ő, ez nem elég. És azt is tudta, hogy ha a Real Madriddal is elhódítja a trófeát, akkor örökéletűvé válik.

Első idényében 7 gólt lőtt 6 meccsen, de a 8 közé nem jutott be. A frusztráció pedig a következő években is folytatódott: három elődöntőbeli kiesés, és a büntető a Bayern ellen…

De az idei év más volt. Cristiano megváltozott. Éhsége, támadó-egoizmusa abszolút nem ártalmas a csapatra nézve. Épp ellenkezőleg, inkább olyan, mint egy életbiztosítás. Attól az első naptól fogva a Galatasaray stadionjában már láthattuk a csillogást a szemében.

És folytatta a góllövést. Kilenc találatig jutott a csoportkörben. Akkora betűkkel írt üzenetet az égbe, hogy egész Európa olvashatta: „Ez az én BL-em.” A Parancsnok győzelemre vezette Fehér Hadseregét Németország csapatai ellen. A Bundesliga legerősebb együtteseit egyesével ejtette ki, hogy eljuthasson első Bajnokok Ligája döntőjébe a Real Madrid színeit viselve.

„Ramos góljának Bajnokok Ligája”, amire akár úgy is emlékezhetnénk, hogy „Cristiano rekordjának Bajnokok Ligája.” A bestia 17 gólt lőtt 11 mérkőzésen, 993 perc alatt, 38 kapuralövési kísérletből. Olyan, mintha egy videójátékot játszana amatőr szinten.

Csak egy mérkőzésen maradt gólképtelen, a Bayern elleni 1-0-ás győzelem alkalmával, amikor Benzema lőtte a gólt. A támadás ekkor Cristiano Ronaldótól indult. Cristiano annyira volt lételeme a bajnok csapatnak, mint amennyire lételeme a víz a termő földnek.

Cristiano éve elképesztő. Kupa- és BL győztes, Spanyolország és Európa gólkirálya, Aranylabdás, Aranycipős, és mindezek felett az álma is valóra vált. Azért igazolt a Real Madridba, hogy elhódítsa a csapat tizedik Bajnokok Ligája serlegét. Megtette.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend