Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-07-09 11:34 Victor
Madridisták a vb-n: történelmi, megalázó vereséget mértek a németek a brazilokra Nemzeti válogatott

Megszégyenítő, 7-1-es vereséget szenvedett hazai közönsége előtt a brazil válogatott. Khedira góllal és gólpasszal járult hozzá a német parádéhoz, Marcelo előkészítette a becsületgólt.

A brazilok nem várták túl jó előjelekkel a mérkőzést, ugyanis Neymar és Thiago Silva sem állt Luiz Felipe Scolari rendelkezésére, őket Bernand, illetve a németeket elviekben nagyon jól ismerő Bayern-játékos Dante helyettesítette.

A 14. percben Khedira megszerezhette volna a németeknek a vezetést, ám lövése egy saját játékost (hamarosan Real Madridos csapattársat?), nevezetesen Toni Kroost találta telibe.l

Egy perccel később aztán beindult Joachim Löw csapata: Kroos szögletét követően Thomas Müller maradt teljesen szabadon, ő pedig közelről a hálóba pofozta a labdát. 1-0 a németeknek!

Alig 10 perccel később már meg is duplázta az előnyét az európai csapat: Müller önzetlen passza után Klose első lövését ugyan még bravúrral hárítani tudta Júlio César, ám az ismétlés már utat talált a kapuba. 2-0, Klose így egyedüli vb rekorderré vált, megdöntve a brazil Ronaldo rekordját.

A brazilok nem álltak meg a lejtőn, ötlettelenül, rengeteg védekezési hibával játszottak továbbra is, ennek következtében a következő 3 minutumban 2 kapott gólt is összeszedtek: Kroos duplázott rövid időn belül, először ballal, majd jobbal talált be a tehetetlen César kapujába. A második találatot Khedira készítette elő. Hatalmas meglepetés, 4-0!

Még mindig csak a 29. percben jártunk, mikor Sami Khedira megszerezte csapata ötödik gólját: a régi szép időket idézve Özillel való összjátékot követően 15 méterről a jobb alsóba lőtt a Real Madrid középpályása. 5-0!

khedira_vb2014_brazilia_nemetorszag

A félidőben már maradt az állás, a brazilokat hazai közönsége előtt veri rommá a rendkívül szervezetten játszó, és a helyzeteit nagyon jól kihasználó német csapat.

A második félidőre mindkét csapat változtatott, Scolari Hulk helyett Ramirest, Fernandinho helyett pedig Paulinhót küldte pályára. A második oldalon Löw Hummelst kapta le, helyére Mertesacker érkezett.

Ebben a játékrészben már jobban ment a braziloknak, több helyzetet dolgoztak ki (bár az első félidőt nem volt nehéz túlszárnyalni…), ám gólt így is a németek szereztek ismét: a 69. percben Lahm passzából Schürrle volt eredményes. Ezzel már fél tucatot kapott a Selecao.

Alig 10 perc telt el, és Schürrle máris megszerezte saját maga második, csapata hetedik gólját: Müller passza után a léc segítségével bombázott a hálóba. 7-0…

A legvégén még Marcelo passzából Oscar révén a brazilok megszerezték a becsületgóljukat, ám valószínűleg ez egyetlen dél-amerikai szurkolót sem vigasztalt. 7-1, a németek ott vannak a döntőben, Marcelóék csúnyán elvéreztek.

marcelo_vb2014_brazilia_nemetorszag

A statisztika szerelmeseinek: Khedira kezdőként lépett pályára, 76 percet játszott. Gólpasszt adott és gólt jegyzett, ezzel hozzájárulva az elsöprő német sikerhez. Sokat robotolt, kicsivel több mint 10 kilométert futott. Legnagyobb sebessége ezen az estén 29,23 km/h volt, így mindkét mutatóban a német átlag felett teljesített. Remek, 89%-os pontossággal passzolt.

A másik oldalon Marcelo gólpasszt adott a meccs végén Oscarnak, ezenkívül több veszélyes elfutása is volt, de védekezésben nem jeleskedett. Végig játszotta a találkozót. Khedirához hasonlóan ő is kicsivel több, mint 10 kilométert tett meg, legnagyobb sebessége pedig 28,87 km/h volt. Társaihoz 81%-os pontossággal juttatta el a labdát.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend