Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-07-24 23:35 e.gergo as.com
Carlo Ancelotti: „A szezon elején döntöm el, ki lesz a kezdő kapus” Nyilatkozatok

A Real Madrid napokon belül lejátssza első felkészülési mérkőzését a 2014/15-ös szezonban. A csapat jelenleg is az Egyesült Államokban edz, és a Guinness International Champions Cup tornán vesz majd részt, ahol eredménytől függően akár négy mérkőzést is lejátszhat majd a csapat. Az edzések előtt és után a játékosoknak és természetesen Carlo Ancelottinak is lehetősége nyílt megválaszolni néhány újságírói kérdést, alább pedig már olvashatjátok is a legfrissebb Carlo nyilatkozatot.

Hogyan vélekedik a Real Madrid eddigi átigazolási politikájáról? „A klub nagyon jó munkát végez. Mindkét játékos fontos érkező a keretben, fejlődést jelentenek a csapat számára. Nagyon jó és versenyképes keretünk van. Én nem várok el semmit a klubtól, remek munkát végeznek, ahogyan azt az elnök úr is elmondta”.

A tavalyi évben adott volt a kihívás: megszerezni a Tizediket. Hogyan készül a csapat a mostani előszezonban? „A Tizedik nagyon fontos eredmény volt számunkra. Az idei előszezon lesz a folytatása annak a munkának, amit tavaly elkezdtünk. Az az álmunk, hogy a következő szezonban is címeket szerezzen a csapat”.

Keylor Navasról és a lehetséges rotálásról a kapusposzton: „Keylor nem a Real Madrid játékosa, jelenleg is három kapusunk van, hogyan az tavaly is volt, és még csak az előszezonban vagyunk. Iker is edzésbe állt már, számunkra nem probléma tárgya a kapuskérdés. A tavalyi szezonban sok vita folyt erről, de nekem ez sosem volt ilyen kérdés. Tavaly az előszezon során döntöttünk a kapuskérdésről, idén másképp lesz, és a szezon elején döntöm el, ki lesz a kezdő kapus. Iker ugyan azon a szinten kezd, mint a többiek. A felkészülési időszak végén majd döntök.”.

Hogyan vélekedik Pisczek játékáról? „Nekünk itt van Dani [Carvajal] és Arbeloa, és Kroos is helytáll a különböző posztokon, nincs szükségünk Pisczekre. Nem azt mondom, hogy nem jó játékos, de azon a poszton teljes a csapatunk.

Di María a Real Madridban folytatja? „Di María a Real Madrid játékosa, és csatlakozik majd hozzánk az előszezon során is. Nagy lesz a verseny a középpályán Kroos és James mellett, de a nagy csapatokban mindig nagy a verseny a kezdőcsapatba jutásért. A tavalyi év végén voltak problémáink, és a két új igazolással sokkal versenyképesebbek leszünk”.

Az ICC tornáról: „Mindenki teljes mértékben összpontosít és jól készül. Az eredmény nem számít majd”.

Mi változott tavalyhoz képest? „A tavalyi szezon nehéz volt, a játékosokból sokat kivett, hogy felvették a csapat új játékstílusát, idén jobban tudunk majd fejlődni. Keményen dolgoztunk, és idén jobb helyzetből kezdjük a szezont”.

Tényleg szükséges volt James Rodríguez leigazolása? „A Real Madrid történelme során mindig a legjobb játékosokat foglalkoztatta, ő a világ legjobb játékosai közé tartozik. A hozzá hasonló típusú játékosok leigazolása nem pusztán a jelennek szól, hanem a jövőnek is”

James miért nem utazott az Egyesült Államokba? „James június 30-án fejezte be a Világbajnoki szereplését, és minden játékosnak szüksége van egy hónap pihenésre. Augusztus elsején, Benzemával és Varane-nal egyidőben áll majd edzésbe”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend