Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-07-27 03:25 e.gergo goal.comrealmadrid.com
Beszámoló: Real Madrid – Inter Milan Barátságos mérkőzések

Eljött a nap, amire mindannyian vártunk a Tizedik megszerzése óta: a Real Madrid csapata ismét pályán, első barátságos mérkőzésén az olasz Inter csapata volt a blancók ellenfele. A Világbajnokság és a vakációk után pedig szép lassan az összes játékos csatlakozik a Királyi Gárda keretéhez. Addig is azonban lehetőségünk nyílik megnézni Zidane néhány növendékét is, hiszen a foghíjas keret miatt Carlo Ancelotti a fiatalság segítségére is számíthat a találkozókon.

A Real Madrid Diego Lópezzel a kapuban kezdte meg első felkészülési mérkőzését a 2014/15-ös szezonban, az előtte húzódó védelemben Carvajal, Pepe, Nacho és Diego Llorente foglalt helyet. A középpályán Illarramendi és Isco mellett két Castillás játékos jutott szerephez Medrán és Vázquez személyében, a támadó szekcióban pedig Bale és Raúl de Tomás játszott. A mérkőzés során pedig Sobrino és Marcos Llorente is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban.

A találkozó Alfredo Di Stéfano emlékére egy perces néma csenddel kezdődött a California Memorial Stadium-ban.

cikk_alfredo

A Real Madrid kezdte magabiztosabban a találkozót, Gareth Bale már a harmadik percben vezetést szerezhetett volna a blancóknak, azonban egy beívelést követő távoli fejese csak a kapufát találta, ahonnan aztán kipattant a labda. Nem kellett sokat várni a mérkőzés első találatára: a tizedik percben Asier Illarramendi zavarta meg az Inter játékosait, az olaszok által elveszített labdával pedig Bale lódult meg a kapu felé, és bő 27-30 méterről megeresztett egy bődületes lövést a bal lábával, ami egyenesen utat talált a hálóba – bár az is igaz, hogy az Inter kapusa, Samir Handanovic nem sok mindent tett a lövés hárítása érdekében, inkább az ellenkező irányba várhatta a labdát, és ennek megfelelően is hagyta üresen a gól területét. A walesi találatával tehát megszerezte a vezetést kedvenc csapatunk: Real Madrid – Inter Milan 1-0!

A mérkőzés nem volt túl eseménydús, és az ezt megelőző Manchester United – Roma találkozóval ellentétben gólokban sem volt gazdag kilencven perc. A csapatok hálói Gareth Bale tizedik percben szerzett találata után csak a 68. minutumban zördültek meg, akkor Vidic adta meg magát könnyedén a Real Madrid tizenhatosán belül egy Sobrino elleni harc során, a megítélt büntetőt pedig Icardi magabiztosan értékesítette. Real Madrid – Inter Milan 1-1!

Az egyenlítő gólt követő hajrában mindenképp említést kell tennünk a Diego López helyett csereként beálló Jesús Fernández nagyszerű reflexeiről, a Real Madrid harmadik számú hálóőrét többek közt a 78. percben dolgoztatta meg az Inter támadóalakulata, de Juan Jesus és Andreolli gyors egymásutáni próbálkozásait is sikerrel hárította a kapus

cikk_2

A Guinness ICC torna sajátossága, hogy döntetlen esetén nem kerül sor hosszabbításra, hanem egyből büntetőpárbajban kell összemérniük erejüket (és szerencséjüket) a csapatoknak, ekkor azonban a győzelemért már nem három, hanem két pont jár, a tizenegyesekben alulmaradt csapat pedig egy pontot tehet zsebre. Így történt ez most is, az 1-1-es döntetlennel záruló rendes játékidő után a csapatok számára jutott idő a büntetők megkoreografálására és egy kis szusszanásra.

A büntetőpárbajt a Real Madrid kezdhette, és elsőként Isco állt a labda mögé, utána pedig rendre Lucas Vazquez, Nacho, Illarramendi és Mascarell próbálkoztak, Iscón kívül utóbbi kettő hibázta el saját lövését, és a rendes játékidőben egyenlítő gólt szerző Icardi lövésének eredményességén múlt a büntetőpárbaj folytatása, azonban értékesíteni tudta tizenegyesét, ezzel begyűjtve a győzelemért járó két pontot csapatának.

Ezzel a Guinness ICC A-csoportjának tabellája a következőképp néz ki: első a Manchester United három ponttal, második az Inter két ponttal, harmadik a Real Madrid egy ponttal, és pont nélkül utolsó az AS Roma együttese, akik egyben a Real Madrid következő ellenfelei is a tornán. Arra a találkozóra szerda hajnalig kell várnunk, addig is maradjatok velünk és kövessétek a Real Madriddal kapcsolatos legfrissebb híreket! Hala Madrid!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend