Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-07-28 16:26 e.gergo goal.com
Cristiano Ronaldo: A Goal 50 elismerés nyertese Érdekességek, statisztikák

A varázslatos 2013/14-es szezonja után Cristiano Ronaldo nyerte a goal.com évente kiosztásra kerülő Goal 50 díját. A Real Madrid 29 éves támadója most, a Tizedik és a Kupagyőzelem szezonja után zsebelte be harmadik alkalommal ezt az elismerést. A portugál világsztár 51 találatot szerzett az elmúlt idény során klubcsapatában, 31-et a bajnokságban, 17-et a Bajnokok Ligájában és hármat a Spanyol Kupában.

Cristiano Ronaldo az Európai Aranycipőt is megszerezte a 2013/14-es idényben, igaz ezen osztoznia kell Luis Suarezzel, és persze nem feledkezhetünk meg a 2013-as év Aranylabdájáról sem. A díj átadásakor Cristiano ezekkel a szavakkal köszönte meg az elismerést: „Nagy megtiszteltetés ez számomra, nagyon hálás vagyok érte. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lett volna lehetséges a csapattársaim és a Real Madrid stábjának segítsége nélkül”.

A Goal 50-et tartják az egyik leghitelesebb és legelismertebb díjnak a sport területén, hiszen a világ legnagyobb labdarúgással foglalkozó weboldala választja ki a nyertest. A szavazás akkor kezdődik a díj nyertesére, amikor az országok többségében véget ért a hazai bajnokság és a nemzetközi szereplések is, és a végén egy 50 játékosból álló listát állítanak össze, melynek éllovasa idén is Cristiano Ronaldo volt.

Több, mint 600 goal.com újságíró adta le a voksát a világ 35 különböző goal.com kiadásától, kiválasztva mindenki saját top 50-es listáját, ezáltal is sokkal nemzetközibb véleményképet tükröz a lista végső állása. Az idei listán Cristiano Ronaldo többek közt a második helyezett, válogatottját a nyáron a hátán hordozó és Bayernben négy trófeát nyerő Arjen Robbent, valamint a harmadik helyezett Lionel Messit előzte meg.

A goal.com főszerkesztője, Graham Shaw a következő szavakkal gratulált a Real Madrid portugál támadójának: „A Goal 50 igazán globális képet ad azokról a játékosokról, akik remek szezont zártak. Gratulálunk Cristiano Ronaldónak, aki a szenzációs 2013/14-es szezonja után teljes mértékben megérdemli ezt az elismerést”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend