Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-07-30 07:09 e.gergo realmadrid.com
Beszámoló: Real Madrid – AS Roma Barátságos mérkőzések

Ugyan a Real Madridnak megvoltak a helyzetei, végül a második félidőben Totti gólja döntött a három pont sorsáról, így a Real Madrid kilátások nélkül várja a torna utolsó mérkőzését a Manchester United ellen. Persze ezt az eredményt azok a szurkolók nem sajnálhatják, akik a játékosok kipihentsége és egészsége miatt jobb szerették volna, ha a csapat nem kerül a torna döntőjébe. 

Az AS Roma elleni mérkőzésen lépett az előszezon során először pályára Casillas, Ramos, Coentrao, Arbeloa és Xabi Alonso is, valamint ezek voltak a rózsaszínű idegenbeli szerelés első játékpercei is. A meccs előtti kézfogásoknál nem kellett csalódnunk a korábbi FC Barcelona játékos Seydou Keita viselkedésében és sportszerűségében, aki nem volt hajlandó lepacsizni Pepével, később pedig egy vizes palackot is hozzávágott a portugál védőhöz.

Rögtön a mérkőzés elején megvolt az első Real Madrid helyzet is, Modric beadását Ramos fejelte fölé, nem sokkal később pedig Lucas lövését kellett blokkolnia az olaszoknak, majd az első félidő során nem meglepő módon Gareth Bale neve mellé is írhattunk fel próbálkozásokat. Az első játékrészben a nagy hőség miatt meg kellett szakítani a játékot egy néhány perces ivószünettel. Ramos is megpróbálkozott egy lövéssel, valamint Lucas és Pepe neve mellé is húzhattunk még strigulát e tekintetben, mindeközben a hivatalos statisztika kilenc veszélyes madridi lehetőséggel szemben az olasz csapat mellett csupán két próbálkozást jegyez, ez egyel kevesebb Bale lövéseinél, azonban a szerencse nem volt a „habfehérekkel”.

asroma_cikk1

A félidőben Carlo Ancelotti négy helyen is változtatott a csapat felállásán, érkezett Raúl de Tomás Lucas helyére, Arbeloa Coentrao helyére, Nacho Pepe helyére, valamint Diego López Iker Casillas helyére. A második játékrészben kiegyenlítettebb csata folyt a pályán, ám végül csak az AS Roma tudta gólra váltani a helyzeteket: az 58. minutumban Lorenzi ugrott ki teljesen üresen a jobb oldalon, majd beadását Totti vágta be nagyjából a büntetőpont távolságából. Real Madrid – AS Roma 0-1!

A bekapott gól után nem sokkal, a 65. perc környékén pályára léptek a Real Madrid következő cserejátékosai is, előbb Medrán váltotta Xabi Alonsót, majd Sergio Ramos is elhagyta a pályát, átadva a lehetőséget az ifjú Diego Llorentének. Később több említésre méltó Real Madrid helyzet is ugyan azzal a forgatókönyvvel zárult: gól nélkül. Előbb Luka Modric lövése a 65. percben, majd Bale és Medrán próbálkozásai is sikertelennek bizonyultak. Nem kellett bő tíz perc, Carlo Ancelotti újabb változtatásokat hajtott végre a mezőnyben, és két kulcsfontosságú Real Madrid játékost is megszabadított a barátságos mérkőzés terhétől: Gareth Bale és Luka Modric helyett immár Mascarell és Sobrino játszottak.

asroma_cikk2

A Roma elleni meccs izgalmaiért talán leginkább csak a hajrában történő események voltak a felelősek, a 87. percben néhány fanatikus és ifjú szurkoló folyamatosan utat talált magának a pályára, és üldözésük miatt percekig állt a játék. Ezalatt Isco ülve, a játékosok java része állva figyelte a történéseket, és fújta ki magát a néhány perccel később amúgy is véget érő mérkőzésen. A kényszerszünet bő négy percig tartott, a 91. percben újraindult a találkozó, majd a 96.-ban véget is ért.

A Guinness International Champions Cup A-csoportjának állása a következő: Manchester United öt pont, Inter és Roma három-három pont, Real Madrid egy pont, hiszen a csoport másik mérkőzésén a Vörös Ördögök büntetőkkel felülmúlták az Inter csapatát. Az utolsó fordulóban a pontegyenlőséggel álló olaszok egymás között dönthetnek a továbbjutás sorsáról, míg a Real Madrid számára a korábbiakhoz viszonyítva is tét nélkülibb találkozó vár a Manchester United ellen. Az angolokkal még kiszúrhat a Real, hiszen egy esetleges madridi győzelemmel, és egy feltételezett, rendes játékidőben eldőlő olasz mérkőzéssel a győztes olasz csapat jut tovább, egyéb esetben az angolok a favoritok a döntőbe jutásért.

A csapat már biztosan nem védi meg a címét a kiírásban, de talán nem is bánjuk: kezdődhet a komoly felkészülés az UEFA Szuperkupára a Sevilla ellen. Hamarosan jövünk Carlo Ancelotti mérkőzés utáni nyilatkozataival is, maradjatok velünk! Hala Madrid!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend