Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-12 09:00 Marci
Tizenkét év után ismét Szuperkupa döntő! Előzetes: Real Madrid – Sevilla UEFA Szuperkupa

Az elmúlt 12 év nem csak Bajnokok Ligája győzelem nélkül, hanem Európai Szuperkupa siker nélkült telt. Májusban azonban sikerült elhódítani a több, mint 10 éve kergetett Décimát, így a Real Madrid ismét felülhet Európa trónjára, ha legyőzi a Sevilla csapatát.

Május 24.-én megtört az átok, a blancók újra magasba emelhették a BL serleget. A lisszaboni döntő eseményeit nem kell ecsetelni egy madridistának sem, mindenkinek örök emlék marad. Az Atletico ellen alaposan megszenvedett a csapat, Diego Godín gólját Sergio Ramos egalizálta a 93.percben, ezzel beírva magát a madridi hősök közé, akiknek neve halhatatlan lesz a madridizmus számára. A spanyol védő találata megtörte a matracosokat, Gareth Bale, Marcelo és Cristiano Ronaldo pedig kivégezte Simeone legénységét, ezzel Ancelotti első évében megszerezte a rég óta várt sikert. A Bajnokok Ligája győzelem mellé alanyi jogon jár az Európai Szuperkupán való részvétel, ami újabb lehetőség egy serleg elhódítására, a feladat azonban most sem ígérkezik könnyebbnek, a szintén spanyol Sevilla lesz az ellenfél, amely büntetők után kaparintotta meg Európa második számú kupasorozatának első helyét.

_75087306_sergio_ramos_goal_ap

A dátum 2002. augusztus 30.-a, a madridi csapat kilencedik elsőségét szerezte meg Glasgowban, a Feyenoord pedig hazai közönség előtt fektette két vállra a Dortmund csapatát, így jöhetett a Szuperkupa. Az előzetes várakozások természetesen madridi sikert vártak, ami nem is maradt el. Paauwe öngóljával szerzett vezetést a gárda, Roberto Carlos gyorsan meg is duplázta azt. A második játékrészre is maradt izgalom, a „juninhói magasságokban” járó szabadrúgás specialista Van Hooijdonk szépített. A madridi gárda gyorsan lehűtötte a kedélyeket, Figo beadásából Guti fejelt az üres kapuba, ezzel bebiztosítva a győzelmet, és beállítva a végeredményt. Ezzel megszerezve a Real Madrid történetének első Szuperkupáját!

Az ellenfelet senkinek nem kell bemutatni, az andalúz csapat sok borsot tört már a csapat orra alá. Legutóbb például a bajnokság elvesztése is nagyban köszöhnető Emery csapatának. Az elvesztett Clásció után alaposan megtréfálták a fehéreket, 2-1-es győzelmükkel szinte eltörölték az együttes bajnoki reményeit. Az előző idényben rögös út vezetett a harmadik diadalig, többek között a városi rivális Betist, az Európa Liga specialista Portót, majd az elődöntőben a Valenciát intézték el Unai Emery legényei. A döntő gól nélküli mérkőzést hozott, a büntetőpárbajt a Sevilla csapata bírta jobban idegekkel, így 2006 és 2007 után újra győzedelmeskedtek, most már az Európa Ligában.

_73045042_super_cup_launc

Az előszezon teljes ellentétet mutat a két csapatnál. Míg a Madridnál foghíjas kerettel készült Ancelotti, addig a Sevillának alig volt VB-n résztvevő játékosa, így a teljes keret együtt dolgozhatott, gyakorolhatott a következő szezonra. Az eredményekben is hasonló ellentét mutatkozik, a Real Madrid győzelem nélkül zárta az amerikai túráját. A két olasz csapat, az Inter és a Roma is győzött, igaz előbbi csak büntetők után. A „kegyelemdöfést” Amerika legnézetebb futball találkozója vitte be, a Manchester United 3-1-re győzött a tartalékosabbnak mondható Real ellen. A Sevilla ennél jóval könyebben vette az akadályokat, igaz közel sem ilyen minőségi ellenfelek ellen. A Fenerbahce, Lyon, Hertha, Cordoba kvartett nem mondható különösen erősnek, de ezeket a találkozókat győzelemmel abszolválták.

A legnagyobb érvágás kétségkívül Rakitic elvesztése lehet, a horvát játékos gyakorlatilag a kulcsa volt az egész csapatnak, így az ő hiányát biztosan megérzik a szezon során. Az érkezők oldalán szerepel például Grzegorz Krychowiak, Aleix Vidal, vagy éppen Pareja a Szpartaktól. A Real Madrid hírnevéhez méltán most sem tétlenkedett a piacon, a Világbajnokság csillagait szerezte meg Florentino Pérez. James Rodriguez, Toni Kroos és Keylor Navas óriási erősítést jelentenek az amúgy sem gyenge keretnek. A távózók listáját gyarapítja Alvaro Morata, Casemiro és Diego López is.

A holnapi kezdőcsapat gyakorlatilag 100%, Jesé kivételével a teljes keret Ancelotti rendelkezésére áll, így bőven válogathat a mester. A kapuban az ismét bizalmat kapó Iker Casillas, előtte a Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao négyes muzsikálhat. Az újoncok közül James és Kroos is meggyőzte a talján edzőt, mellettük a már-már kihagyhatatlan Luka Modric szervezheti a játékot. A támadó harmadban ismét főszerepben a BBC. Ahogy 12 éve, úgy most is a Real Madrid a találkozó esélyese, de közel sem szabad lebecsülni a Sevilla csapatát. Mind az elnök, mind a játékosok elszántak, és nem félnek a Real Madridtól, mindent megfognak tenni a győzelemért, a 2007-es Barcelona elleni siker pedig igencsak bizakodásra adhat okot. A mérkőzést a DIGI SPORT 1 és a SPORT 1 HD is élőben közvetíti, de akik nem tudnák a televízióban követni az eseményeket, ők sem madarnak le semmiről, a madridom.hu előben tudósít a legfontosabb történésekről.

Real Madrid – Sevilla, Európai Szuperkupa döntő Helyszín: Cardiff, Cardiff City Stadium, 20:45 Játékvezető: Mark Clattenburg (Anglia) TV: SPORT 1, DIGI SPORT 1

Várható kezdőcsapat: Casillas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Modric, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend