Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-18 15:57 e.gergo marca.com
Sorfallal köszöntheti az Atlético a Realt Érdekességek, statisztikákSpanyol Szuperkupa

Holnap este, a Real Madrid – Atlético Madrid Szuperkupa döntő kezdete előtti percekben akár egy különös helyzetnek is szemtanúi lehetünk. A protokoll azt diktálja, hogy a Matracosok élő sorfallal és tapssal köszöntsék a Real Madrid csapatát, ezzel tisztelegve a klub UEFA Szuperkupa győzelme előtt, amit még a Sevilla ellen, Cardiffban nyert meg a Királyi Gárda.

Spanyolországban hagyomány, hogy ha egy csapat nyer egy trófeát, rögtön a következő mérkőzésen az ellenfél néhány perccel korábban megy ki a pályára, és sorfallal tiszteleg előtte. Holnap azonban szintén egy döntőn vesz részt a két csapat, ami érdekessé teszi a dolgokat. Igaz, legutóbb, mikor spanyol csapat diadalmaskodott az UEFA Szuperkupa döntőjén, neki is kijárt a tiszteletadás, ez a csapat pedig nem más volt, mint az Atlético Madrid 2012-ben; Simeone gárdája akkor Falcao mesterhármasával és Miranda találatával döngölte földbe Di Matteo Chelsea-jét 4-1 arányban. 

Cholo együttesének következő mérkőzéséig tizenhat napot kellett várni, akkor a Ligában a Rayo volt az ellenfél, akik sorfallal köszöntötték az UEFA Szuperkupa győztes Atléticót. Azonban az Atlético május 24-én nem kapott a tapsból! Akkor a piros-fehérek már újdonsült spanyol bajnokként léphettek pályára a Real Madrid ellen, az UEFA versenysorozataiban azonban nincsenek meg a spanyol szokások, a sorfal és a taps pedig elmaradt – egészen a mérkőzés végéig, akkor azonban hivatalosan a Bajnokok Ligája ezüstérmesének járó tiszteletet fejezte ki a Real Madrid, nem a spanyol bajnoki címhez gratulált Ancelotti csapata.

A holnap esti mérkőzést Spanyolországban játsszák majd a csapatok, spanyol hagyományok szerint, azonban fontos döntő lesz a két gárda között, így csak az idő (valamint a televíziós közvetítés élő kapcsolása) igazolhatja nekünk, hogy lesz-e sorfal, vagy sem.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend