Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-20 10:01 Tromposch Ádám realmadrid.com
Ancelotti: „Di María egy, a Real legnagyobb játékosai közül…” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa

A Real Madrid James góljának köszönhetően megszerezte a vezetést a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén, ám egy szöglet utáni védelmi hibát kihasználva, egyenlíteni tudott az Atletico, így jobb helyzetből várják a visszavágót. A mérkőzés után Carlo Ancelotti, James, Ramos, és Xabi értékeltek.

Ancelotti:

„Van egy kis előnyük, mert nekünk most már muszáj lesz gólt lőni a Calderónban. Megpróbálunk majd több gólt szerezni. Ha meg tudjuk ismételni a mai mérkőzést, akkor miénk lesz a Szuperkupa. A csapat jól játszott, az első félidőben nem igazán volt helyünk, viszont a másodikban már jól játszottunk. Ezután már kontrolláltuk a találkozót, letámadtunk, és jól játszottunk. A három középpályás jól teljesített.”

Cristianóról:

„Valamit érzett, és nem érezte jól magát. Kivizsgáljuk holnap, minden tesztet megcsinálunk, amire csak szüksége van, aztán meglátjuk mi ez. Nem tűnt komolynak.”

Di Maríáról:

„Ahogy mindig is mondtam, Di María a Real Madrid játékosa, ezért úgy is használom őt. Ő egy, a Real Madrid legnagyobb játékosai közül. Amikor Simeone azt mondta, hogy ő a legjobb játékosunk, lehet, hogy megfeledkezett az aranylabdásról és Bale-ről. De Di María az egyik legjobb játékos, és szerencsés vagyok, hogy itt van.”

James:

„Jól játszott. A második félidőben már több helyünk volt, így nagyobb intenzitással tudtunk játszani. Sikerült meglőnie az első gólját a Real Madrid színeiben, ez pedig önbizalmat ad neki.”

A bekapott gólról:

„Amikor gólt lőttünk, dominálni tudtunk. Nem volt rá szükség, hogy újabb támadó középpályást küldjek be, mert már így is voltak a pályán elegen. Elkövettünk egy hibát a szögletnél, nem védtük túl jól a Casillas előtti területet, Iker pedig semmit nem tehetett ebben a szituációban, mert álltak előtte. Már eldöntöttem, hogy ki lesz az első számú kapus, de nem mondom el.”

Az Atletico kezezéséről:

„Nem láttam. Egyértelmű, hogy ez a kárt okozott nekünk, de nem kell erről beszélni. Nem volt könnyű mérkőzés a bírónak sem.”

Meglepte az Atletico keménysége?

„Nem, ez normális. Mindig is ezzel az intenzitással és agresszióval játszanak. Semmi újdonság nincs ebben.”

James:

„Boldog vagyok, mert erről a napról álmodtam. Gólt szereztem, de nem sikerült nyernünk. Folyamatosan fejlődöm, napról napra, edzésről edzésre. Remélem, még több gólt tudok majd szerezni.”

cikk1

„A második mérkőzésen nyernünk kell a Calderónban. Türelmesnek kell lennünk, meg kell találnunk az üres területeket, és okosan kell játszanunk. Mivel jó csapatunk van, csak a győzelemért mehetünk oda. Remélhetőleg gólt tudok majd lőni a második meccsen is, és ezzel segíthetem a csapatot a győzelemhez.”

„Cristiano érzett valamit a mérkőzés közben, reméljük semmi komoly.”

Ramos:

„A csapat jól teljesített, de az utolsó percekben szerencsétlen volt, és ez komplikáltabbá tette nekünk a párharcot. Az 1-0-s előnnyel nem elégedtünk meg, mi diktáltuk a játék tempóját. A párharc azonban nyitott maradt, győzni szeretnénk a Calderónban. A szöglet utáni hiba sokba került nekünk, azon fogunk dolgozni, hogy ez ne történhessen meg újra.”

„Az Atleticónak remek szezonja volt, és mindig is nehézzé tették a dolgunkat. Mindig a legjobbat hozzák ki magukból, minden labdáért. Készen kell állnunk a visszavágóra. Talán történt egy kezezés is, de nem szabad erre koncentrálnunk, néha a játékvezetők a károdra hibáznak, néha nem. Ők is emberek, akik hibákat követhetnek el.”

„Megnézték már kicsit Cristianót, de holnap komolyabban is kivizsgálják majd. Reméljük, hogy pénteken ott lehet a csapattal. Teljesen nyilvánvaló, hogy az elmúlt szezonban Di María remekül teljesített, a szurkolók pedig szeretik őt. Azt gondolom, hogy James is jól játszott.”

cikk2 Xabi Alonso:

„Azt gondolom, hogy lehetett volna jobb is az eredmény, de a párharc még mindig nyitott, izgalmas meccs lesz a Calderónban. Az 1-1 nekik kedvező eredmény, ezért mindenképpen gólt kell lőnünk a visszavágón.”

„Nagyon könnyű megérteni egymást remek játékosokkal, Kroos pedig közéjük tartozik. A fiatalsága ellenére rengeteg tapasztalata van a legmagasabb szinteken, remek igazolás a klub számára.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend