Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-25 21:52 Tromposch Ádám madridom.hu
Két gól és semmi több… Real Madrid – Córdoba: 2-0 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid hétfő este 20:00-kor kezdte a La Liga 2014/15-ös szezonját. Az ellenfél ezúttal a friss feljutó Córdoba volt a Santiago Bernabéu Stadionban.

Ancelotti a kezdőcsapatot illetően nem okozott meglepetést. A kapuban a várakozásoknak megfelelően Iker kezdett, a védelemben Coentrao sérülése miatt Marcelo kezdett a baloldalon, középen újra összeállt a Ramos-Pepe tengely, míg a jobboldalon ezúttal Arbeloa kapott lehetőséget. A középpályán Modric és Kroos mellett ezúttal James kapott lehetőséget, míg elől a BBC rohamozta J. Carlos kapuját. Érdekesség, hogy CR vállalni tudta a játékot, miközben Di María már félhivatalosan a Manchester United gárdáját erősítette. A cserepadon ott volt Isco, Xabi, Illarra, Khedira és Keylor Navas is.

cikk

Az első lövést Bale eresztette meg egy szabadrúgás után, de kilőtte a stadionból a labdát… A 6. percben Marcelo adott szépen középre, ott érkezett is CR, akit azonban Crespo lerántott, a bíró sípja néma maradt. Egy perccel később Marcelo nagy hibája után végül Havenaar lőhetett, de a labda egy méterrel mellé gurult. A 19. percben Modric passzolt le egy szabadrúgást Ronaldónak, aki kapásból előtte, de Carlosnak nem volt nehéz dolga a védésnél. A félidő felénél is túl voltunk már, amikor James adott gyönyörű labdát Ramosnak, aki lőtt, de Carlos védett, nem sokkal később Kross is próbálkozott, azonban a Córdoba kapusa ezúttal sem hibázott. 

Fél óra elteltével Kroos adott be egy szögletet, Benzema tökéletesen érkezett és a kapufa segítségével megszerezte első gólját a szezonban és persze a Real vezetését is: 1-0. Két perccel a vége előtt a vendégek végezhettek el egy szögletet, Casillas rosszul jött ki, Havenaar érkezett, de mellé fejelt a támadó. Ezután már semmi nem történt az első játékrészben, a Real végig irányította a mérkőzést, de mintha kicsit dekoncentrált lett volna a csapat. A játékosok folyamatosan ívelgettek, amit nem igazán szokhattunk meg, igaz a vendégek remekül védekeztek, jól zárták a területet. A második félidőben ennél is több kellett a hazaiaktól, hogy magabiztos győzelem születhessen.

cikk1

A második félidő elején a Córdoba mestere levitte Pinillost, helyére Fede érkezett. Negyedóra elteltével végre volt egy kis izgalom, egy szöglet után James elé került a labda, aki ballal lőtt, de Carlos kiütötte. Újabb tíz perc elteltével Fidel lőtt Arbeloa mellől, Casillas védett, de pont Xisco elé ütötte, aki a hálóba kotorta a labdát, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt, mert a spanyol csatár lesről szerezte azt. A lassításokon látszott, hogy a partjelző remekül végezte a dolgát. A 73. percben Ancelotti is cserélt: Arbeloa helyét Carvajal vette át, James helyére pedig Isco érkezett. 

Az olasz mester pár perccel később kihasználta utolsó cseréjét is: Benzema befejezte a mérkőzést, őt Khedira váltotta. Tíz perccel a vége előtt Ronaldo adott nagy labdát Bale-nek, aki kiszorított helyzetből fejelt, így újra könnyű dolga volt a vendégek kapusának, maradt az 1-0. Nem sokkal a lefújás előtt Cristiano Ronaldo kapott szép labdát, át is vette a portugál majd a hálóba lőtte a labdát, de a játékvezető nem adta meg ezt a gólt sem, és itt is igaza volt, Ronaldo ugyanis kicsit előrébb volt a passz pillanatában. 

cikk2

Nem úgy két perccel később, amikor Isco szerzett labdát, oda pöckölte Ronaldónak, aki nem sokat gondolkodott, jó 25 méterről kilőtte a jobb alsót: 2-0. CR az egész meccsen hajtott a gólért, néha túl ideges is volt, ám végül erőfeszítései meghozták az eredményt és sikerült gólt szereznie. A végén még Fidel kozmetikázhatta volna az eredményt, de a labdája mellé suhant, így maradt a 2-0. A Real Madrid első hazai mérkőzésén begyűjtötte a három pontot, és a szezon elején, hat napon belül három mérkőzést játszva csak ez a fontos. Folytatás vasárnap a Sociedad vendégeként.

Real Madrid – Córdoba: 2-0 La Liga 1. forduló – Santiago Bernabéu 20:00 2014.08.25.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid: Casillas; Arbeloa (Carvajal 73′), Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James (Isco 73′); C. Ronaldo, Benzema (Khedira 77′), Bale.

Córdoba: J. Carlos; Crespo, Pantic, I. López, Pinillos (Fede 46′); Garai, Rossi, Matos (Fidel 61′), L. Silva, Gunino; Havenaar (Xisco 67′).

Gólszerzők: Benzema 30′, C. Ronaldo 90′

Játékvezető: Gil Manzano, sárga lapot Pinillos, Garai, ill. Benzema kaptak

A mérkőzés legjobbja: Kroos Aranyember: Benzema Legharcosabb: A Córdoba csapata Szörnyű nap: Bale

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend