Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-25 09:57 e.gergo realmadrid.com
Kezdődik a bajnokság! Előzetes: Real Madrid – Córdoba Spanyol Bajnokság

A hat trófeás szezon álma az Atlético ellen, pénteken ugyan szertefoszlott, de ez nem jelenti azt, hogy a csapat számára minden elveszett. Ma este egy olyan kiírás veszi kezdetét, amit legutóbb José Mourinho irányítása alatt, a 2011/12-as idény során sikerült megnyernie a Királyi Gárdának. A spanyol bajnokság nyitófordulójában az újonc, 42 év után visszatérő Córdoba lesz az ellenfél, kedvenc csapatunk hazai pályán vághat neki a pontvadászatnak.

A csapat 2-1-es összesítésben elveszítette a Spanyol Szuperkupa döntőjét a városi rivális Atlético Madrid ellen, ráadásul Luka Modric kiállításával emberhátrányban is fejezték be a mérkőzést Ancelotti fiai. Kezdődik azonban a bajnokság, így nincs idő leragadni ennél a vereségnél, le kell rázni magukról és újult erővel kell nekivágni a 38 fordulós bajnoki idénynek is.

A mérkőzés előtti napon Jesé kimaradásán kívül Carlo Ancelottinak nem fájt a feje sérülések miatt, egészen Coentrao térdficamáig, a játékos sérüléséről pontosabb információnk egyelőre nincsen, de annyi bizonyos, hogy a Córdoba elleni húsz fős keretből kimaradt a portugál hátvéd. A Real Madrid keretében csak a felnőtt csapat tagjai szerepelnek, már a Jesús távozásával Real Madrid Castillából fellépő Pacheco is a „nagyokat” erősíti a kapusposzton, Navas és Casillas mellett. A keretből egyébként kimaradt még – a csapatból nagy valószínűséggel a napokban távozó – Ángel Di María is.

cikk_3

A Real Madrid az 1984/85-ös idény óta veretlen hazai pályán, ami a spanyol bajnokság nyitófordulóit illeti. A csapat azóta tizenhárom alkalommal kezdhette hazai pályán a spanyol pontvadászatot, ezalatt a klub mérlege kilenc győzelem és négy döntetlen. Az idei nyitómérkőzés lesz zsinórban a harmadik szezon, hogy otthon kezdheti a bajnokságot a csapat, két éve a Valencia ellen 1-1-es döntetlennel, tavaly a Betis ellen 2-1-es győzelemmel zárult a hazai rendezésű első bajnoki forduló.

A ma este vendégeskedő Córdoba feljutása egyébként felettébb drámai volt, a Segunda Division rájátszásában a Las Palmas ellen küzdhettek meg az első osztályba jutásért, akik vezettek is 1-0-ra az utolsó percekig, ezzel pedig továbbjutásra is álltak. A hosszabbításban a nagy örömködés közepette nem bírtak magukkal a hazai, Las Palmas szurkolók, és ellepték a pályát, a játékvezető azonban nem fújta le a mérkőzést, csak megszakította – egy közel tíz perces technikai szünet után, a megtisztult pályán folytatódott a mérkőzés, a játékidőből pedig fél perc volt hátra.

Ulises Davila, a Chelsea-ből kölcsönbe érkező Córdoba középpályás a hazai csapat megzavarodottságát kihasználva az utolsó másodpercekben egyenlített, ezzel pedig a Córdoba jutott fel a spanyol élvonalba. Mondani sem kell, a pályát ismét ellepték a szurkolók és megint a fejetlenségé volt a főszerep, a békesség és az ünnepi hangulat itt már nem volt ismert, és a két szurkolótábor is egymásnak esett a lefújás után.

cikk_1

A Real Madrid és a Córdoba legutóbb 1972 február 13-án csaptak össze egymással, akkor a habfehér alakulat 4-1 arányban diadalmaskodott. Az andalúz gárda a spanyol első osztály küzdelmeiben összesen nyolc idény során léphetett pályára a Santiago Bernabéu gyepén, és hazai pályán minden alkalommal a Real Madrid győzött – a Córdoba ellen hazai pályán egy meggyőző 27 lőtt- és öt kapott gólos mérleggel bírnak a blancók.

Javier Jimenez, a Córdoba alelnöke örül neki, hogy a spanyol pontvadászat első fordulójában rögtön a Real Madrid ellen szerepel csapata: “Legutóbb 42 éve volt lehetőségünk pályára lépni a Bernabéuban, és mi lenne jobb annál, mint a legjobb csapat ellen kezdeni a szezont?”.

López Garai, a Córdoba középpályása pedig augusztus elején még a következő szavakkal nyilatkozott a Real elleni mérkőzésről: “A spanyol első osztály a labdarúgás csúcsa, szerencsés vagyok, hogy azok közé tartozom, akik próbára tehetik magukat itt. A Real Madrid elleni mérkőzés még messze van, most csak az edzésre gondolunk. Ha elkezdenénk várni, hogy a Bernabéuban léphetünk pályára, akkor ez az egy hónapos felkészülés nagyon hosszúnak tűnne számunkra”.

cikk_4

Ma este nyolctól tehát végre kezdetét veszi a spanyol pontvadászat is, az első fordulóban hazai pályán a Córdobát fogadja a Real Madrid. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti, de a legfontosabb eseményekről élő szöveges közvetítésünkön keresztül is értesülhettek majd. Előre a győzelemért, és a jó bajnoki szezonkezdésért! Hala Madrid!

Real Madrid – Córdoba La Liga, 1. forduló 2014.08.25. 20:00 TV: Sport 1 Játékvezető: Gil Manzano Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu

A várható kezdőcsapatok (MARCA, AS): Real Madrid: Casillas; Marcelo, Pepe, Ramos, Carvajal; James, Kroos, Modric; Cristiano, Benzema és Bale

Córdoba: J. Carlos; Pinillos, López, Pantic, Gunino; Silva, Rossi, Abel; Fidel, Havenaar és Fede.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend