Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-08-30 12:18 e.gergo realmadrid.com
Xabi Alonso búcsúja Átigazolási hírekNyilatkozatok

Xabi Alonso tegnap délelőtt a Santiago Bernabéu sajtószobájában adott búcsúnyilatkozatot, mielőtt csatlakozott volna a Bayern München egyesületéhez. A játékos elmondta, mindig boldogan fog visszatekinteni a madridi éveire, és döntése jól átgondolt volt. Szüksége volt a változásra, az új motivációra, hogy ismét a legtöbbet tudja kihozni magából.

Xabi Alonso búcsúja „Öt csodás évet töltöttem itt, szomorú ez a nap, mert egy nagyon szép fejezet zárul most le. Remekül éreztem magam itt, Madridban, nagy dolgokat nyertünk, és most egy új fejezet nyílik előttem. Ez volt a legnehezebb döntés, ami elé valaha is kerültem, sosem egyszerű egy játékosnak elhagyni a Real Madridot. Jól átgondoltam, és őszinte akartam maradni a csapattal és saját magammal. Tudnod kell, mikor van itt az ideje a búcsúnak, és számomra erre ez a legmegfelelőbb pillanat.

Nem a klub akarta, hogy távozzak, a saját döntésem volt, és megértést kértem a csapattól. Eleinte nem osztották a véleményem, de aztán megértették, hogy egy új fejezetre van szükségem, hogy a nulláról kezdhessem egy új klubnál. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem itt. Először is Florentino Péreznek és José Ángel Sáncheznek, fantasztikusan bántak velem az évek során. Tisztelettel teli volt a kapcsolatunk, ami számomra nagyon fontos, és nagyra értékeltem. Egész életemben magamban hordozom majd, mert ez példaértékű.

Szeretnék köszönetet mondani a klub edzőinek is, akikkel együtt dolgoztam. Lehetőséget adtak nekem a fejlődésre és a tanulásra, és jelentőséget adtak nekem a világ legnagyobb klubjánál. Jobb labdarúgó lettem azóta, mióta ide érkeztem. Köszönöm a csapattársaimnak ezt az időszakot, nélkülük nem értem volna el semmit. A La Décima nagy célunk volt, és mint ilyen, hosszú próbálkozások során értük el. Szeretnék köszönetet mondani a klub alkalmazottainak, akik segítettek nekem és a családomnak, velük minden sokkal egyszerűbben ment ebben a városban. A szurkolóknak is köszönök mindent. Már az első naptól kezdve otthon érezhettem magam miattuk, és olyan tiszteletet és melegséget kaptam tőlük, amire egy játékosnak szüksége van. Elhagyom a csapatot, de mindig a Madrid családjának tagja maradok.

xabi_cikk

Külső szemmel mindig van egy vélemény arról, milyen itt. Aztán mikor belülről is megfigyelheted, rájössz, milyen nagy, és milyen fontos ez a klub. Ez a világ legnagyobb csapata, és jó okkal van ilyen történelme. Büszkeséggel töltött el, hogy részese lehettem a csapatnak, igazi megtiszteltetés volt számomra. A Bernabéu nagyon különleges, és az emlékeimben örökké élni fog. Most már csak szurkolója vagyok a csapatnak.

Nem Kroos érkezése miatt döntöttem így. A Real Madrid remekül igazolt a személyében. Mindketten sokat játszottunk volna, nem egy dühös döntés volt a távozásom, jól átgondoltam. A klub és az edző bizalmát is élvezhettem, és a Real Madrid továbbra is még jobb lesz, mint az előző szezonban. Biztos vagyok benne, hogy minden kiírásban harcolni fog a csapat. Nagyszerű alakulat, világklasszis játékosokkal, az új érkezők jól ellensúlyozzák a távozókat.

A Tizedik megszerzése után úgy érzem, egy új ciklus veszi kezdetét a klubnál, és érzem, hogy nekem is szükségem van a megújulásra. Szükségem van egy bizonyos motivációra, hogy a legtöbbet kihozhassam magamból. Madridban ez a Tizedik volt, most pedig változásra van szükségem, hogy megint a csúcson lehessek. Úgy érzem, ez volt a megfelelő idő a távozásra. A Bayern a legjobb lehetőség számomra. Mindegyik címért versenyben van a csapat, és alig várom, hogy elkezdődjön ez a kaland is. A Bayern egy szinten van a Real Madriddal”.

Emilio Butragueño szavai „Egy olyan játékos búcsúzik most tőlünk, aki a klub történelmének része. Öt évnyi profizmusa és hozzájárulása során példa értékű volt mind a pályán, mind pedig azon kívül. Az első napjától kezdve megértette, mik egy Real Madrid játékos értékei. Xabi Alonso úgy döntött, egy új fejezetet nyit az életében, és a klub szeretné ezt tiszteletben tartani. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a sorainkban tudhattuk ezen évek alatt. A legjobbakat kívánjuk Neked, és szeretnénk,, ha tudnád, hogy a Real Madrid mindig az otthonod lesz. Emléked örökké a Madrid szurkolók szívében él majd”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend