Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-09-26 18:24 e.gergo
Előzetes: Villarreal – Real Madrid Spanyol Bajnokság

Holnap délután folytatódik a spanyol pontvadászat a Real Madrid számára. Carlo Ancelotti alakulata ezúttal az El Madrigal gyepén lép pályára a bajnoki tabellán egy ponttal mögöttük elhelyezkedő Villarreal ellen. A Királyi Gárda legutóbbi két bajnoki szereplésre figyelemre méltóra sikeredett, reméljük a jó sorozat tovább folytatódik szombaton délután is.

A Cristiano-faktor: A Real Madrid legutóbbi két mérkőzése nem csak a csapat jó teljesítményére világított rá, hanem arra is, hogy Cristiano Ronaldo – miután kihagyott egy barátságos válogatott mérkőzést Albánia ellen, valamint egy bajnoki meccset a Sociedad ellen – újra teljes fényében ragyog a pályán, és egyszerűen nem tudja abbahagyni a gólszerzést. A portugál világsztár legutóbbi két bajnoki mérkőzésén hét gólt szerzett, előbb a Deportivo ellen egy mesterhármassal-, majd az Elche ellen mesternégyessel segítette győzelemhez csapatát.

vr_cikk4

Ami a hazaiakat illeti, a Villarreal egyetlen mérkőzést sem tudott nyerni a legutóbbi nyolc alkalomból a Real Madrid ellen, hétközben pedig az újonc Eibar elleni meccsük zárult 1-1-es döntetlennel. A sárga tengeralattjáró öt mérkőzéssel a bajnokság kezdete után a tabellán egyébként mindössze egyetlen ponttal van hétvégi riválisa mögött, és edzőjük elmondta, nem fogják ölbe tett kézzel nézni, hogy a Real ellenük is javítsa a gólszerzési statisztikákat: „A Real Madrid játéka nagyon motivál bennünket. Nagyon bosszús leszek, ha engedjük nekik, hogy tovább folytassák a góllövést, és javítsák az elmúlt három mérkőzés statisztikáját”.

A Villarreal már jó ideje nem tudott diadalt aratni a Real Madrid ellen, és az olyan mérkőzések, mint a Rayo Vallecano elleni 0-2-ről való feltámadás, nagy erőt adhatnak a házigazdáknak. Azonban nem elég, hogy a legutóbbi nyolc találkozón nem tudtak nyerni a habfehérek ellen, nem kevesebb, mint öt játékos sérülés miatt nem bevethető náluk: Giovani dos Santos, Bojan Jokic, Hernan Perez, Jaume Costa és Pablo Iniguez kénytelen lesz a lelátókról figyelni a mérkőzést.

A Real Madridnál ezzel szemben sérülések miatt a már hosszú ideje felépülésén dolgozó Jesé, valamint a nemrégiben megsérült Khedira és Pepe azok, akikre nem számíthat Carlo Ancelotti a hétvégén, és az olasz mester azt is elmondta, hogy Luka Modric és Karim Benzema csak technikai döntés miatt maradtak ki az Elche elleni mérkőzés eseményeiből, a Villarreal ellen ismét bevethetőek lesznek – a Real Madrid csúcs erőnlétben utazhat majd vendéglátójához.

vr_cikk2

Érdekesség a találkozó kapcsán, hogy Gareth Bale a legutóbbi idényben, saját maga első madridi szezonjában pont az El Madrigalban mutatkozhatott be a Real Madrid csapatában. Azon a szeptemberi mérkőzésen a walesi villám gólt is szerzett, majd a bajnoki visszavágón a Bernabéuban is betalált, és elnézve legutóbbi mérkőzésein nyújtott teljesítményét, egy gólt talán ezúttal is magára vállal majd.

Villarreal – Real Madrid Liga BBVA, 6. forduló 2014.09.27 (szombat) 16:00 Helyszín: El Madrigal Játékvezető: Undiano Mallenco

A várható kezdőcsapatok (MARCA): Villarreal: Asenjo; Marín, Gabriel, Musacchio, Rukavina; Gómez, Bruno, Trigueros, Espinosa; Uche, Vietto.

Real Madrid: Keylor Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Isco, Illarramendi, Kroos, James; Cristiano, Bale.

Real Madrid, a Madridom.hu olvasói szerint: Casillas; Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal; Isco, Kroos, James; Cristiano, Chicharito, Bale.

A találkozót a Sport 2 élőben közvetíti, de folyamatosan frissülő élkő közvetítésünkön keresztül nem maradtok le a találkozó egyetlen pillanatáról sem. Hala Madrid!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend