Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-10-27 20:58 El Flaco www.marca.com
Ooh là là Benzema! Bajnokok Ligája

A hétvégi El Clásicón sok remek madridi teljesítményt jegyezhettünk fel, de egy valaki kitűnt a többiek közül és mindenkit elhomályosított. Ő Karim Benzema, az örök kérdőjel a madridisták szemében. Ezen az estén viszont senkiben sem lehetett kétely, a francia támadó minden kérdést megválaszolt. Karim teljesítménye döntő fontosságú volt a mérkőzés kimenetelét tekintve, hiszen sokoldalúan futballozva hozta azt, amit a szurkolók várnak tőle ilyen nagy mérkőzéseken.

A Bernabéu-beli fiaskó óta (a matracosok 2-1-re nyertek a szentélyben a bajnokság 3. fordulójában – a szerk.) az Ancelotti –legénység minden mérkőzését meggyőző fölénnyel nyerte, és ezen sorozat legnehezebb állomásai a múlt héten voltak esedékesek. A liverpooli „bosszú” után az örök rangadó következett…

kacs

Benzema megmutatta, hogy képes élni a lehetőséggel, legyen az az Anfield vagy a Bernabéu stadion árnyéka, ami a vállát nyomja. Az ex-lyoni támadó egy időre egész biztosan elhallgattatta a kritikusait, akik eddig a „góltalanságát” hozták fel legnagyobb gyengéjének. Jelenleg nyolc találatnál jár (négy gól a bajnokságban és négy a BL-ben) két hónappal a szezon megkezdése után, ez legutóbb a 2011-12-es szezonban jött össze neki, amikor 32 találattal zárta az évadot.

Nem is rossz teljesítmény egy olyan játékostól, akinek egyes hangok szerint „gondjai” vannak a kapu előtt. Korábban sokan Gonzalo Higuaínnal hasonlítgatták a francia csatárt, akit nála sokkal agilisebbnek és jobb befejező embernek tartottak. Karim jelenleg a hatodik szezonját kezdte meg habfehér mezben és ez idő alatt 119 gólt számlál, csupán két találattal kevesebbet, mint Pipita, akinek erre hét szezon állt rendelkezésére.

Mindenesetre, ha csak a kapu előtti teljesítményt nézzük, akkor az elmúlt időszakban átugrotta a lécet, de aki kicsit is érti a csapat körüli dolgok menetét, nem ezt teszi a teljesítményének legfőbb fokmérőjévé. Karim Benzema játéka és szerepe ebben a Real Madridban messze túlmutat ezen.

Ezzel a cikkel búcsúzik hivatalosan is minden kedves olvasótól El Flaco kolléga, mint szerkesztő, aki köszöni a hosszú évek óta tartó figyelmeteket.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend