Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-10-31 09:52 e.gergo realmadrid.com
Casillas: „Szeretném átadni a fiataloknak mindazt, amit én tanultam” Nyilatkozatok

Karácsony előtt a tabella első helye a cél: „A csapat abba az irányba tart, ahova a legelejétől akartuk, hogy tartson, és az a célunk, hogy ne aggódjunk amiatt, hogy a többi csapat mit csinál. Meg kell próbálnunk a tabella élére állni még karácsony előtt, ami felé egy hatalmas lépést is tettünk a Barcelona legyőzésével”.

A Klubvilágbajnokság lesz a hab a tortán: „Jó úton haladunk a Copa del Rey-ben is a továbbjutáshoz, és a Bajnokok Ligájában is be kell biztosítanunk a helyünket a legjobb tizenhat között, amihez nagyon közel állunk. Azután jön majd a Klubvilágbajnokság, egy olyan torna, ahol kiérdemeltük a jogot, hogy szerepeljünk, és ami szerintem  a hab lesz a tortán a 2014-es évben, ami eddig egy fenomenális év. Jól végeztük a dolgunkat, mindenki boldog”.

Nehéz szezon lesz: „Az a célunk, hogy a márciust vagy áprilist a lehető legjobb formánkban várjuk, hiszen ez az év azon szakasza, amikor majdnem az összes kiírás eldől, és persze 100%-osak akarunk lenni napról-napra is. Nehéz év áll előttünk és nehéz lesz felülmúlni az elmúlt szezont. De megvan hozzá a keretünk, hogy megtehessük, a csapatunk dinamikus és nagyszerű”.

casillas_2014_10_31_2

A legnagyobb becsben őrzött trófeája? „Az első Bajnokok Ligája serlegem. Bekerültem az első számú csapatba, és megnyertem a csapattal a Nyolcadikat, ami hatalmas változás volt számomra. Előtte kilenc hónapig a harmadosztályban játszottam, és 100 fős közönség előtt játszottunk, majd belecsöppentem egy olyan környezetbe, ahol 60.000 ember szurkol a helyszínen. Ez volt a legnagyobb teljesítményem a pályafutásom során. Azóta is voltak fontosak, de ennél kezdődött minden”.

A Tizedik megnyerése: „Felszabadító érzés volt a Tizedik megnyerése, hiszen nagyon hosszú ideje a célunk volt már ez. Fájdalmas győzelem volt egészen a mérkőzés végéig, ezért aztán kétszer annyira megünnepeltük”.

Egy egész élet a Real Madridnál: „1990-ben csatlakoztam a Real Madridhoz, egy próbajáték után a Ciudad Deportiva-ban. Antonio Mezquita kiválasztott engem, és ezután minden különböző korosztályban játszottam, amíg be nem jutottam az első számú csapatba. Az egész életemet a Real Madridban töltöttem”.

casillas_2014_10_31

A kapitányi karszalagról: „Most én vagyok a kapitány, azért mert én vagyok itt a leghosszabb ideje a spanyol válogatott- és a Real Madrid keretében is. Volt szerencsém nagy kapitányok mellett dolgozni, és megpróbálom napi szinten átadni azokat a tapasztalataimat. Remélem, hogy segíthetem azokat, akik feltörekvőben vannak, csak úgy, ahogyan nekem is segítettek”.

A jövőről: „Szeretnék továbbra is része maradni a labdarúgás világának. Nagyon jó dolog, ha megtaníthatom a fiataloknak azt, amit ezalatt a hosszú idő alatt én is tanultam. Szeretném megosztani mindazt, amit a nagyszerű edzők és csapattársak átadtak nekem”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend