Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-11-11 15:56 Zs. Bence as.com
Gento: „Cristiano Ronaldo a 21. század Di Stéfanója!” Nyilatkozatok

Gento az AS-nek adott exkluzív interjút, melyben elmondta véleményét Cristiano Ronadóról, Casillasról, Baleről, és sok más érdekes témát is megejtett.

Micsoda formában van a Real Madrid!

Fenomenálisan játszanak! A Madridnak mindig nyernie kell, évek óta ez az élet regulája. Sok gólt lőnek, jól játszanak, remélem több BL-t és bajnokságot nyernek… mindent, mindent!

Valóban rengeteg találatot szereznek, egészen pontosan 11 meccsen 42-t. Még az ön Madridja sem volt képes ilyen eredményes játékra!

Ez fantasztikus! Minden meccsen lőnek 5 gólt, hozzá fognak ehhez szoktatni minket. Mindenesetre a javulás mindig jó. Ez a Madrid azonos szintet képvisel a miénkkel.

Cristiano méltó örököse Di Stéfanónak?

Igen. Di Stéfano volt az én korom nagy példaképe. A legnagyobbak egyike volt. 27 évesen érkezett, és nagyszerű korszaka volt a Madridnál.

Ön szerint Cristiano képes lesz hasonló korszakalkotó játékossá válni, mint amilyen Di Stéfano volt?

Cristiano egy kivételes játékos, mint amilyen az argentin is volt. Nagyon kevés a hozzájuk hasonló labdarúgó. Ennek a századnak ő a Di Stéfanója. Két világklasszisról van szó, akik mindörökre bevésték nevüket a futball történelemkönyveibe. Micsoda gólokat szerez Cristiano! Én 12-13 alkalommal tudtam gólt lőni, és milyen nehéz volt… Aztán látod, hogy milyen könnyedséggel talál be ez a srác!

Gyakran összefut vele?

Legutóbb a BL sorsoláson találkoztunk. Ismeri a múltamat, meséltek neki az én időszakomról.

Szokott viccelődni vele, hogy beérheti az ön BL trófeáinak számát?

Igen, szoktunk viccelődni. De nekem 12 bajnoki címem van, ezt nem fogja elérni (nevet). A kora miatt erre már nem lesz lehetősége.

Gento_2014_11_11_3

Cristiano azt mondta, hogy a történelem legnagyobbjai közé szeretne bekerülni. El fogja érni?

Ő már most a történelem legnagyobbjai között van. Sok trófeát nyert és hatalmas játékos. Akárcsak Messi. Ők ketten vannak a legközelebb szinte minden címhez. Szerintem Cristiano keményebb, ezért tovább fog kitartani.

Cristiano, Balon de Oro!

Egyértelmű! Minden várható díjat be fog zsebelni. A klubnak inkább a Bajnokok Ligája győzelmeket kívánom, de az egyéni sikerek is nagy örömet okoznak, hogyha a Real Madridhoz tartoznak.

Mit gondol Baleről?

Ő is egy klasszis.

A walesi szélvész?

A stílusa hasonlít az enyémhez. Jól játszottam a szélen, és ő is ilyesmit játszik. Majdnem olyan erősen lő, mint Cristiano.

Ön játszott valaha a jobb szélen?

Az én időmben ilyesmi nem létezett. Akkor aki a bal szélen kezdett, az ott is maradt. 18 évet töltöttem a bal oldalon. Bale jól játszik ott is, viszont ott már van egy Cristiano. Már nem úgy van, mint régen. Anno öt csatár volt, mostanság csak kettő.

Ha önt a jobb szélre tették volna, ön is több gólt lőtt volna!

Nyilván. De én jobban szerettem kiszolgálni, mint betalálni. Nem engedték, hogy az általam összehozott büntetőt elvégezzem a híres Eintracht elleni BEK döntő 60. percében. Maguknak akartak mindent (nevet).

Cristianón és Balen kívül akit emelne még ki?

Benzema remek képességekkel rendelkezik. Ott van még Ramos, Pepe, a kapus… A német, akit most igazoltunk, nagyon jól játszik, jó passzokat ad és remekül lő.

Bale felépülését követően Iscónak vagy James ki fog kerülni a kezdőből…

Milyen kár, hogy nem játszhatnak mindannyian egyszerre! A bajnokság hosszú, szükség lesz a megbízható emberekre, akik ha beszállnak, jól is fognak teljesíteni.

Mit gondol Casillasról és a vele történtekről?

Egy fenomén. Szobrot kell állítani neki, vagy egy oltárt emelni a tiszteletére egy templomnál. Nem értettem és nem is fogom megérteni a füttyszavakat. Casillas a válogatottban és a Madridban is remek kapus volt, vannak azonban más világról származó emberek, akik nem szeretik őt. Fenomenális volt és még évekig az is lesz. Azt javaslom neki hogy maradjon, még akkor is, ha a kispadon találja magát, mert amikor lehetőséget kap, meg lehet benne bízni. Ő korszaka utolsó canteranója.

Hiányoznak önnek a saját nevelésű játékosok az első csapatból?

Oké…A Barcával is ugyanez fog történni. Nem lesznek mindig ilyen jó játékosaik. Most rosszabbak, de ez mindig változik.

Most kezdődhet a Madrid sikersorozata…

Évekig tartani is fog. Ők Spanyolország két nagy csapata.

Ancelotti oroszlánrészt vállal ebben.

Őszinte ember ő, aki ismeri a játékosait, győzelmeket aratott, maga is labdarúgó volt. Nem olyan edző ő, aki egész nap a kispadról ellenkezik. Az olyan, mintha csinálna valamit az ember, pedig a játékosok nem figyelnek, mert a labdával vannak elfoglalva.

Gento_2014_11_11_2

Úgy tűnik Ancelotti a Madrid értékeivel együtt nőtt fel.

Ő egy ilyen ember. Del Bosque és Molowny karakteréhez hasonló. Fantasztikus iskola ez, a legjobb. Minél őszintébb, annál jobb.

Beérheti a Miguel Munoz és Mourinho által tartott 15 meccsen át tartó idegenbeli győzelmi sorozatot. Két meccs van hátra.

Minden az ő kezében van. A rekordokat meg kell dönteni!

A Tizenegyedik meghódítása lenne a legnagyobb rekord!

Idén még jobbak, mint tavaly, de játszani kell. Nem kell sokat dicsekedni, sem túl sokat beszélni, mert aztán az ellentettje fog megtörténni. Azonban nagyon erősnek tűnik a csapat. Nagyszerű élvezetet nyújt hogy ennyi gólt lőnek és így játszanak.

Miért játszanak ilyen jól?

Egyre inkább csapatként játszanak, és mivel nagy játékosaik vannak, hatalmas előnybe kerülnek. Így megy ez: elsők leszünk és megnyerjük a Bajnokok Ligáját!

Máris az ön Madridjához hasonlítgatják a mait…

Pedig különböznek. Részben a játék stílusa is más. A Keselyű Ötöse is egy csodálatos csapat volt, annak ellenére is, hogy sosem sikerült megnyerniük a Bajnokok Ligáját. Előtte volt még a Ye-Ye korszak, mind spanyolok voltunk, így nyertük meg a Hatodikat, senki sem csinált még ilyet.

A mostaniak képesek lehetnek az önökéhez hasonló korszakalkotó játékra?

Az nehéz. Lehetetlen megnyerni a Bajnokok Ligáját ötször egymás után. De stílusban felnőhetnek hozzánk, igen. A Madrid mindig fontos lesz, most pedig még inkább, hiszen a legjobbak játszanak ott.

Szemmel láthatóan jól szórakoztatja önt a csapat.

Most jobban élvezem a labdarúgást, mint korábban. Elő kell vennem a könyveimet, mert nem hasonlít arra, ami régen volt: 6 BEK serleg, 12 bajnoki cím, Zamorával mi voltunk a spanyol válogatottban legtöbbször pályára lépő játékosok…

Marcos Llorente, az ön rokona hamarosan felkerülhet a felnőttekhez.

Nagyon jól játszik, felkerülhet. Türelmesnek kell lennie.

Még lehetne Ön is Tiszteletbeli Elnök.

Nem, a legjobb az lesz, ha azt meghagyjuk Alfredo kiváltságának. Az én koromban csak szeretnék az unokáimmal lenni, meccseket nézni, elfogyasztani egy jó ételt és egy üveg bort. 81 évesen mást már nem is kérhetnék. Élveztem az életet.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend