Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-11-22 23:39 Tromposch Ádám madridom.hu
Sima győzelem az Eibar otthonában… Eibar – Real Madrid: 0-4 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid könnyedén győzött az Eibar vendégeként, a mérkőzésen CR kétszer, James és Benzema egyszer volt eredményes, így alakult ki a 0-4-es végeredmény.

A kezdéskor minden Real Madrid játékos egy „Animo Luka” mezben lépett a pályára, ezzel is gyógyulást kívánva a legalább három hónapig harcképtelen horvátnak.

cikk1

Ancelotti semmiféle meglepetést nem tartogatott a kezdőcsapatot illetően. A sérült Modric helyét Isco vette át, egyébként pedig a gálacsapat lépett pályára az Eibar vendégeként. A kapuban ismét Iker kapott lehetőséget, előtte a védelmet a Carvajal-Pepe-Ramos-Marcelo négyes alkotta. A középpályán Isco mellett a Kroos-James páros volt ott a pályán a kezdő sípszótól. Az első hármas természetesen a BBC volt, így a padon maradt Khedira, Chicharito, valamint Varane is.

Az első veszélyes helyzetet a hazaiak alakították ki, Ramos rossz helyre tisztázott, Capa kapásból lőtt, de mellé szállt a labda. A 16. percben aztán Bale lőtt el kitűnően egy szabadrúgást, ám Irureta nagy bravúrral védett és a kapufa is segített neki, a kipattanót aztán Ramos vágta közelről nagyon fölé. A 23. percben aztán megszerezte a vezetést a Real Madrid. Carvajal tette ki jobbra CR-nek, aki gyönyörűen verte meg a védőjét, majd beadta Benzemának, akiről visszapattant a portugál elé, így ő újra beadta, James pedig a kapuba fejelt: 0-1.

cikk2

Fél óra elteltével Saúl került ziccerbe, Capa adott középre, ahol érkezett Saúl, aki egyből lőtt, de Casillas hatalmas bravúrral védeni tudott. Tíz perccel a félidő vége előtt Isco adott nagy labdát Pepének, aki visszafejelte Ramosnak, a spanyol védő azonban nagyon közelről csak a kapusba tudta lőni a labdát, így maradt a 0-1. Nem sokkal később CR passzolt Bale-hez, aki kapásból lőtt, a labda pedig csak centikkel ment mellé, szép lövés volt a walesitől. A félidő végén aztán a portugál is vágott egyet, Carvajal passzolt szépen vissza, CR érkezett és a rosszul eltalált labda végül utat talált a hálóba: 0-2. Az első játékrészben az eredmény már nem változott, a Real magabiztos előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidő elején egyik mester sem cserélt. Tíz perc elteltével Ramos fejelt nagy helyzetből, de Irureta ismét nagyot mentett. Újabb tíz perc elteltével szép támadás végén Ronaldo gurította le a labdát lövésre Icónak, aki egyből célba is vette a kaput, ám pár centit tévedett, nagy helyzet maradt ki.  A 70. percben minden eldőlt: Marcelo futott be egy szinte már kipattant labdát, ami aztán James elé került, aki egyből középre tette, ott érkezett Benzema, aki kapásból kilőtte a felső sarkot: 0-3.

cikk vége

Húsz perccel a vége előtt Ancelotti megkezdte a cseréket, Ramos befejezte, helyére Varane érkezett, majd nem sokkal később James is lement, helyét a hosszú ideig sérült Coentrao vette át. A kolumbiai ismét remekül játszott, gólt lőtt és gólpasszt is adott. Coentrao visszatérésének pedig épp itt volt az ideje, így Marcelo is pihenhet majd a szezonban. A 81. percben Cristiano lőhetett jó helyről egy szabadrúgást, a sorfalban azonban Albentosa kezezett, így jöhetett a jogos büntető. A labda mögé ezúttal is Ronaldo állt, aki nem hibázott, így meglőtte csapata negyedik gólját: 0-4. A portugál aztán el is hagyta a pályát, ugyanis Ancelotti lecserélte, helyére Arbeloa állt be az utolsó percekre. Az eredmény már nem változott, a Real Madrid rendkívül magabiztosan nyerte meg a találkozót, és ott folytatta, ahol a válogatott szünet előtt abbahagyta. Folytatás szerdán a Basel vendégeként.

Eibar – Real Madrid: 0-4 2014.11.22. La Liga 12. forduló Nézőszám: 5.859

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eibar: Irureta; Bóveda, Albentosa, Ekiza, Abraham; J. Errasti, D. García, Capa, Arruabarrena (Lekic 78′), Saúl (J. Lara 78′); Manu del Moral (Ángel 70′).

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos (Varane 72′), Pepe, Marcelo; Kroos, Isco, James (Coentrao 78′); Bale, Ronaldo (Arbeloa 84′), Benzema.

Játékvezető: Fernández Borbalán; sárga lapot Irureta, Albentosa, Arruabarreana, Errasti ill. Ramos és James kaptak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend