Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-12-02 22:00 Victor
Real Madrid-Cornellá 5-0: gólzápor és könnyed továbbjutás a legjobb 16 közé Spanyol Kupa

Többek között Isco és James remek teljesítményének köszönhetően sorozatban 17. győzelmét aratta a Real Madrid együttese. A 4-1-re megnyert első mérkőzés után hazai pályán most 5-0-ra múlta felül a Cornellát az Ancelotti-féle Madrid. Jesé góllal tért vissza.

Carlo Ancelotti alaposan felforgatta a Real Madrid kezdőjét, több, kulcsfiguráját is pihentette ezen a mérkőzésen, így Casillas, Ramos, Marcelo, Kroos, Bale, Cristiano Ronaldo, Pepe és Benzema is kimaradt a keretből. Remek hírként szolgált a madridisták számára, hogy Jesé újra a keret tagja volt, sőt, Ancelotti azt is elárulta, a fiatal spanyol támadó a második félidőben szerephez is jut majd. Az előzetesen várható kezdőhöz képest egyetlen egy meglepetés történt, ugyanis Keylor Navas helyett Pachecónak szavazott bizalmat az olasz vezetőedző. Lássuk tehát a kezdőtizenegyet: a kapuban Pacheco szerepelt, előtte az Arbeloa-Varane-Nacho-Coentrao négyes alkotta a védelmet. A középpálya közepén a Medrán-Khedira-Illarramendi hármas kezdett, előttük Isco, James és Chicharito alkották a csapat támadórészlegét.

Erősen kezdett a hazai alakulat, már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést. A mérkőzés első igazán nagy helyzete a 9. percben történt, amikor Isco keresztezéséről Chicharito maradt le épphogy.

A 13. percben Arbeloa Boniquet-vel szembeni szabálytalansága (?) után büntetőhöz jutott a Cornellá. A labda mögé maga a sértett állt, de csúnyán a bal felső felé vágta. Maradt a 0-0-s állás.

Két perccel később rögtön büntetett a Real: Isco remek kiugratása után James gyönyörű mozdulattal pörgetett Alberto felett a kapuba. A visszajátszások alapján talán lesgyanúsnak tűnhet a szituáció, de az a gól, amit a bíró szabályosnak ítél.  1-0!

hameszNegyedórát kellett várni a következő említésre méltó eseményre, amikor is a királyi gárda növelte előnyét: James „visszaadta” Iscónak a gólpasszt, a fiatal spanyol pedig könnyedén tette el a lasztit a Cornellá kapujába. 2-0! Egy perc telt el, és már 3-0-át mutatott az eredményjelző: egy rendkívül gyors akció végén Chicharito adott remek labdát Jamesnek, aki gyönyörűen tekert a kapu jobb oldalába a tehetetlen hálóőr mellett. 3-0!

A félidőben más már nem történt, így 3-0-s  madridi vezetéssel vonulhattak félidőre a csapatok.

A második játékrészre Varane nem jött ki, helyét Diego Llorente vette át.

A 48. percben Sami Khedira ütközött egy vendég játékossal, amit követően a német válogatott játékos lent maradt a gyepen, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

Az 55. percben aztán eljött a pillanat, amire minden Real-fanatikus nagyon régóta várt: Jesé 8 hónap kihagyás után ismét pályára lépett! Üröm az örömben, hogy Khedira helyére állt be, aki mégsem tudta folytatni a játékot pár perccel korábban történtek miatt.

A 60. minutumban Arbeloa remek beadása után Chicharito húzta kapura a labdát, ami a kapufát találta el, ám a kipattanóba a menteni igyekező Lopez olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a saját kapujában kötött ki. Öngól, 4-0 a blancóknak!

Két perccel később Ancelotti kihasználta utolsó cserelehetőségét is, a két gólos James helyére a fiatal Javi Munoz érkezett.

A 68. percben Jesé tette középre a labdát, de Chicharito egy hajszálnyival ugyan, de ezúttal is lemaradt. Ezt követően kihasználta utolsó változtatási esélyét is a vendégek mestere is.

Csupán bő 20 perccel beállta után, Jesé gólt ér el. Isco remek egyéni szólója után Jesé kapta a jobb oldalon a labdát, aki 8 hónapos kihagyás után is magabiztosan lőtte ki a hosszút. 5-0, micsoda visszatérés!

A hátralévő bő negyedórában már nem történt semmi említésre méltó, így a Real Madrid 9-1-es összesítéssel jutott a legjobb 16 közé a spanyol kupában.

Real Madrid- UD Cornellá: 5-0 Copa del Rey, legjobb 16 közé jutás (visszavágó) 2014.12.02. – 20:00 Santiago Bernabéu

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid: Pacheco; Arbeloa, Varane (Llorente (45’), Nacho, Coentrao; Medrán, Khedira (Jesé 55’), Illarramendi; Isco, James (Munoz 62’) és Chicharito.

Cornellá: Alberto; Martinez, Pelegri, Delgado, Lopez,; Gallar (Caballe 70’), Gomez, Garcia, Gaudioso (Rodriguez 56’), Munoz (Trujillo 56’) és Boniquet.

Játékvezető: José Luis González González; sárgalapot Illarramendi és Munoz kapott.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend