Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-12-09 12:48 e.gergo realmadrid.com
Carlo Ancelotti: „Az átigazolásokról a Klubvilágbajnokság után döntünk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid ma este lép utoljára pályára a Bajnokok Ligájában – már ami a csoportköröket illeti. A csapat zsinórban 18 győzelemmel a háta mögött fogadja hazai pályán a bolgár Ludogorets egyesületét. A találkozó előtti napon, hétfőn délután Carlo Ancelotti, valamint a Cornella ellen is kispadot melegítő Keylor Navas állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Keylor Navas A bolgárok elleni találkozóról: „A Ludogorets esélyes rá, hogy kvalifikáljanak az Európa Ligába, ezért komolyan fogják venni a mérkőzést. Mi is szeretnénk nyerni, hogy szép pontot tegyünk a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményünkre itt az év végéhez közeledve. A mentalitásunkat mindig az határozza meg, hogy a következő mérkőzésünk a legfontosabb. Mindig ugyan úgy edzünk, elkötelezettséggel. Egy olyan ellenféllel nézünk majd szembe, akit tisztelünk, és az a célunk, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”.

Első madridi szezonja eddig: „Örülök, hogy ehhez a klubhoz tartozom. Profi módján dolgozom minden nap, és próbálok a lehető legtöbb lehetőséghez jutni”.

Erőszak a sport világában: „Mindannyian el kell gondolkoznunk ezen, és észben kell tartanunk, hogy a labdarúgás egy gyönyörű sport. Szeretnénk elérni, hogy a szurkolók szép emlékekkel gazdagodjanak a meccsek után, és el kell kerülnünk az erőszakot és a negatív dolgokat. A labdarúgás szép sport, és annak is kell maradnia. Motivál, mikor a szurkolók teljes szívükből támogatnak minket”.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PRESSER

Carlo Ancelotti A Ludogorets küzdeni fog, Cristiano játszik: „Intenzíven kell játszanunk, tudjuk, hogy a Ludogorets keményen fog küzdeni és jó meccset hoznak majd le, és erre fel is vagyunk készülve. Az első meccsünkön ellenük nagy gyorsaságról és veszélyes kontrákról tettek tanúbizonyságot. Holnap reggel lesz egy rövidebb edzésünk, és ott majd értékeljük a játékosaink erőnlétét. Ha lesz olyan, aki nem tudta kipihenni magát, az nem fog játszani, viszont úgy gondolom, hogy Cristiano pályára lép majd a Ludogorets ellen”.

Jesé játékperceiről: „Követjük a felépülését, és nevezne is lett a keretbe. Nem lesz a kezdőcsapatban, de kapni fog majd perceket a meccsen. Kezd jó formába lendülni, és az erőnléte is jobb lett. 2015 elején már száz százalékosan készen áll majd a játékra”.

James sérüléséről: „Ma reggel megvizsgálták, és kimutatták, hogy nagyon kicsi sérülésről van szó. Van rá egy kis esély, hogy játszhat majd a Klubvilágbajnokságon, és ezt meg is próbáljuk elérni. Ha egy játékost jó formájában kap el egy sérülés, az sose jó, de a csapat túl fog lépni ezen a problémán, mert megvan bennünk a potenciál hozzá. Volt ez így már többször is”.

Cristiano Ronaldo: „Fantasztikus, hihetetlen. Olyan dolgokat tesz, amiket el sem tud képzelni az ember, és szerintem így is fogja folytatni, mert rendkívül motivált, hogy jól teljesítsen maga miatt, valamint a csapattársak, a klub és a szurkolók miatt is. Mindannyian segítünk neki, hogy ez a motiváció a lehető legmagasabb legyen nála”.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PRESSER

A keret teljessége: „Illarrra visszatért és jó játékot mutatott. Holnap Isco tér majd vissza. Modric kivételével mindenki készen áll majd a következő naptári év kezdetére. Mindenki azt mondja, hogy ez a keret nagyon versenyképes, és én is ugyan így gondolom”.

Illarramendi fejlődéséről: „Idén voltak erőnléti problémái, de ezek is ki lettek szűrve. Nem sokat változtat a dolgokon, hogy középen, vagy kicsit jobbra húzódva játszik. Ami a védekezést illeti, a középpályán lévő két játékosnak ugyan az a feladata. Jól alkalmazkodik, mert arra kértem, sokkal inkább fókuszáljon a védekezési feladataira, mint a támadásokra”.

Khedira és a folyamatos sérülései: „A fejét ért ütés miatt jövő hét végéig nem edzhet, nem olyan egyszerű a helyzet. Balszerencséje van mostanában, a válogatottban is megsérült… Az új év közeleg, és ez remélhetőleg neki és a csapatnak is jobb lesz majd”.

A kezdő kapus kiválasztásának folyamata: „Erre nincsenek szabályok, néhány mérkőzésen Keylor véd, másokon pedig Iker. Szeretem, ha az egész keret motivált. Keylor nagyon jól dolgozik, és díjazzuk azt az egyedi elkötelezettséget, amit tanúsít. néhány mérkőzésen ő fog védeni, hogy motivált legyen”.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PRESSER

Várható erősítés januárban? „Meg kell várnunk az ünnepeket, amikor is minden tisztább lesz. Khedira felépülése, Modric helyzete… Ezután döntünk majd. Rajta tartjuk a szemünket Lucas Slván, és másokon is. A Klubvilágbajnokság után értékeljük a sérült középpályásaink helyzetét, és az alapján hozunk majd döntést”.

A Klubvilágbajnokságról: „Azelőtt még van két mérkőzésünk, de természetesen egy ideje már a fejeinkben van az a sorozat is. A Klubvilágbajnokság egy nagyon jó évet koronáz majd meg számunkra, és szeretnénk kiélvezni ezt a lehetőséget, és nyerni majd. Nincsen problémám Marokkóval, a stadionok a legmagasabb színvonalúak, és örülünk, hogy abban az országban játszhatunk majd, mert tudjuk, hogy sok Real Madrid szurkoló van ott”.

Erőszak a labdarúgásban: „Nincsen hatalmam döntést hozni ebben a tekintetben. Mindannyiunknak meg kell értenie, hogy a szóbeli inzultálások is az erőszak egy formája. Semmi másra nincs szükségem, mint egy olyan szurkolótáborra, akik az egész mérkőzés folyamán mögöttünk állnak, ahogyan számtalanszor meg is teszik”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend