Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-12-18 18:53 Victor
Roberto Carlos: „A Real Madridnak jelenleg nincs párja a világon” Nyilatkozatok

Roberto Carlos, a Real Madrid egykori legendás brazil hátvédje elmondta, csakúgy, mint tavaly, idén is a Real Madrid csapatát tartja a legjobb csapatnak a világon, amit részben Carlo Ancelotti munkasságának tulajdonít be.

Real Madrid: „Csakúgy, mint tavaly, idén is ők a legjobbak. Az edző nagyon jó, ami nagy segítség. Azok, akik követték a Madrid szereplését, hiányolhatják Di Maria vagy Xabi Alonso játékát, de az érkező Kroos és James is rendkívül magas színvonalt képvisel. Az edzői változtatások és játékoscserék miatt mindig aggódunk, hisz nem tudhatjuk, mit is hoz a következő szezon.

Cristiano Ronaldo: „Nem kell róla sokat mondanom, elég megnézni, ahogy mérkőzésről mérkőzésre teljesít, beleértve azokat is, ahol sérülten van a pályán. Idegesnek és feszültnek látom mindaddig, amíg nem szerez gólt. Ő egy profi, egy igazi példakép. Volt egy remek idénye Manchesterben, és ő a portugál válogatott csapatkapitánya is. A Real Madridban is vezéregyéniség, ennek ellenére úgy gondolom, Cristiano függ a többiektől is, hiszen Isco, Kroos, Benzema vagy éppen James labdái nélkülözhetetlenek lennének számára. Így könnyebb neki. Továbbra is ő a „number one”, és noha Messi több rekodot is megdöntött, úgy vélem, az más kategória. Ronaldo már bizonyította tavaly is, hogy ő a legjobb.”

Aranylabda: „A hármójukat (Neuer, Messi és Ronaldo) körülvevő vita teljesen egészséges. Cristiano továbbra is a világ legjobbja, de Messi olyanokat csinált, amire más egyébként fantasztikus labdarúgók képtelenek voltak. Több rekordot is megdöntött, és emiatt kétség merült fel, kit is kéne választaniuk kettejük közül, de látom a tévében, amit Cristiano csinál, és ő inkább meghatározó, mint Messi.”

Casillas: „Túl sokat kérdőjeleztük meg Ikert, ő továbbra is az egyik legjobb a világon.”

rcas

Marcelo: „Valami nagyon furcsa dolog történt Brazíliában, az emberek nem értik igazán, miért kapitány és miért kezdő a Real Madridban. A formahanyatlásának köze van a brazil válogatotthoz is. Marcelót tartom továbbra is az első számú balbekknek a világon, annak ellenére, hogy Maxwellt és Filipe Luist is nagyra becsülöm. Marcelo más, mint Cafu és én – ma már a hátvéd egy kicsit szélső is. Amikor össze kell válogatni a világ legjobbjait, Marcelo mindig ott lesz.

Lucas Silva: „Sokan nem ismerik, ki is az a Lucas Silva, de én minden mérkőzésen látom. Ő egy nagyszerű játékos. Az elmúlt két évben annak ellenére, hogy problémái adódtak a Cruzeiro edzőjével, kiválóan futballozott. Remekül helyezkedik és a tizenhatoson kívülről is célba veszi a kaput. Ha a Madrid szerződteti, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni, mert Lucas szeretettel és vággyal fog játszani.”

Klubvilágbajnokság: „A Madrid páratlan jelenleg. A Klubvilágbajnokság több már, mint egy verseny. Például amikor a Vasco de Gama ellen játszottunk, azt csak a dél-amerikaik tartották fontosnak. Ma már az európaiak számára is lényeges a kiírás. A Real Madrid a legjobb csapat a világon. Meglepődtünk, amikor legyőztük a Vascót, majd csak három ember köszöntött  minket a reptéren, azonban amikor megnyertük az Európa Kupát, százezrek vártak minket a Cibelesen.

Visszatérés a Real Madridhoz: „A múlt héten megválasztottak az előző idény legjobb edzőjének a török futballban. Kiváltság, hogy az első évemben megnyerhettem ezt az elismerést, miután Hiddink segédjeként dolgoztam. Ahhoz, hogy Spanyolországba edzősködhess, sok tapasztalattal kell rendelkezned. Törökországban vagy Görögországban akarok rutint szerezni, mert ott kisebb a nyomás, mint Spanyolországban. Nem hibázhatunk, nézzék csak meg Clarence Seedorf esetét, aki elment a sztárokkal teletűzdelt Milanhoz, ahol az edző nem tudja megváltoztatni a klub filozófiáját. Clarence-t hamarosan félretették. Zidane és én nem mehetünk keresztül ezen. Sokkal jobb megérteni a mentalitást egy kisebb klubban, és csak azután próbálkozni egy nagyobbnál.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend