Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-12-19 23:07 Press
Lucas Silva: „Megtisztelő lenne a Real Madridhoz tartozni” Átigazolási hírekNyilatkozatok

Lucas Silva (Bom Jesus de Goiás, Brazília, 1993) jelenleg a legfelkapottabb labdarúgó Brazíliában. A nyári szabadságát töltő játékos a 2014-es évben brazil bajnok lett csapatával, a Cruzeiroval, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy egyre több kérője akadjon. Ő azonban nyugodt és ha kell egészen júniusig vár az átigazolással: „A Cruzeiro játékosa vagyok, amikor eljön az ideje a váltásnak akkor váltani is fogok.”

A következő exkluzív interjút a Marca újságírójának, Juan Ignacio García-Ochoának adta.

Kérdés: „Milyen az eddig a nyarad, hogyan töltöd ezeket a napokat?”

Válasz: Nagyon jó, köszönöm. Sokat pihenek itt Brazíliában, otthon a családommal. A szezon nagyon hosszú volt, most végre eljött az idő a pihenésre.

K: „Ez volt az eddigi legjobb szezonod?”

V: „Azt hiszem mondhatjuk, hogy igen. A csapatnak sikerült újra megnyernie a brazil bajnokságot és én sokat fejlődtem, mint labdarúgó. Érettebb lettem és jelentősebb játékossá váltam a csapaton belül. Boldog vagyok, hogy így alakultak a dolgok. Megkaptam a bajnokság legjobb védekező középpályásnak járó díját ami a második legfontosabb siker a csapat bajnoki győzelme után.

K: „Az átadóünnepségen az edződ, Marcelo Oliveira azt mondta, hogy számít rád januárban is. Így próbál nyomást gyakorolni rád?”

V: „[nevet] Nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek, mert megmutatta, hogy bízik bennem és a játékomban. Köszönettel tartozom neki mindenért, így a szavaiért is.”

K: „Jelenleg te vagy a legkeresettebb játékos Brazíliában. Egy hete úgy tűnt, hogy már csak az aláírás választ el attól, hogy csatlakozz a Real Madridhoz. Most mégis úgy látszik, erre várni kell még. Hogyan vélekedsz erről a helyzetről?”

V: „Meglepett és boldog voltam, amikor ezek a hírek napvilágot láttak. Az, hogy egy olyan csapat, mint a Real Madrid érdeklődik utánad büszkeséggel és elégedettséggel tölt el. Jelenleg a nyaralásomat töltöm és próbálok minél kevesebbet gondolni erre. Ha valami mégis történne jobb szeretném, ha a Cruzeiro vagy az ügynököm értesítene róla.”

sssss

K: „És képes vagy így nyugodtan tölteni a vakációdat?”

V: „Próbálkozom. Jelenleg a Cruzeiro játékosa vagyok és tudom, hogy januárban ott kell folytatnom az edzéseket. A nyár első felében pihentem, most már lassan visszatérek az edzésekhez, hogy formában legyek a szezon kezdetére.”

K: „Másfél hónapja azt mondtad nekünk, hogy egy álom válna valóra ha a Real Madridban játszanál. Ezt még mindig fenntartod?”

V: „Persze, természetesen. Megtisztelő lenne a Real Madridban játszani, nem tagadom. Boldogsággal töltene el ha csatlakozhatnék a csapathoz de ehhez először a két klub között kell, hogy egyezség szülessen.”

K: „Az átigazolásod már szinte tény volt, miután James és Modric is lesérült. Azonban mindketten a vártnál gyorsabban épülnek fel és lehet, hogy csak júniusban igazolhatsz át. Ha sikerül a csapatoknak megegyezniük te már most váltanál vagy megvárnád a 2014/15-ös szezon végét?

V: „Ezzel kapcsolatban nincs preferenciám. Ha létrejön az egyezség a Real Madrid és a Cruzeiro között úgy döntök, hogy az mindkét klubnak megfeleljen. Ha most kellene átigazolnom készen állnék rá. Ha maradok még fél évet akkor szerepelhetek a Libertadores Kupasorozatban, ami egy nagyszerű kihívás. Mindkét eshetőségre készen állok.”

K: „Az érted kért átigazolási összeg 12 és 15 millió euró között lehet. Gondoltad volna valaha, hogy ennyi pénzt fizetnek majd érted?”

V: „Soha. Amikor kissrácként elkezdtem focizni sosem foglalkoztam az ilyen jelentőségű átigazolásokkal, azokkal, amelyekben ilyen nagy pénzösszegek cserélnek gazdát. Most, hogy olvasom a híreket ezekkel a hihetetlen összegekkel elmondhatom, hogy igen, büszke vagyok arra, hogy ilyen kiadásokra lennének képesek egyes klubok értem.  Ez azt jelenti, hogy jól végzem a munkámat.”

K: „Elkezdtél már spanyolul tanulni?”

V: „Nem, még azért nem [nevetve].”

K: „Láttad a Real Madrid – Cruz Azul mérkőzést?”

V: „Őszintén, nem, nem volt rá időm. Épp a családommal utaztunk. Amikor azonban hazaértem megnéztem az összefoglalót a gólokról és a legszebb jelenetekről és elmondhatom, hogy a Madrid sokkal jobban játszott. Azt hiszem kétség kívül a Madrid a legerősebb csapat jelenleg és ők a favoritok a kupa megnyerésére”

K: „A Real Madrid már 21 egymást követő mérkőzését nyeri meg. Mi a vélemény erről Brazíliában?”

V: „Olvastam az újságokban és ez egészen elképesztő. A Madridnak egy nagyon erős kerete van, nagyszerű játékosokkal ám ennek ellenére is nehéz egy ilyen sorozatot véghezvinni. Nagyon jól csinálják.”

K: „Ha a Real Madridba igazolna olyan játékosokkal kellene versengnie a posztjáért, mint Kroos, James, Modric, Isco, Khedira, Illarra… Ki a kedvenced a fentiek közt?”

V: „Nem tudnék egyet választani. Mind baromi jó játékos, első osztályúak.”

K: „Mit vár a 2015-ös évtől (a labdarúgástól)?”

V: „Még sosem szerepeltem a felnőtt válogatottban, ez nagy vágyam. Ám tudom, hogy ehhez lépésről-lépésre kell haladni, sokat kell még fejlődnöm.

bapt

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend