Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-01-16 00:09 e.gergo realmadrid.com
Carlo Ancelotti: „Az Atlético erős csapat, keményen megfizettünk a hibáinkért” NyilatkozatokSpanyol Kupa

A Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a Santiago Bernabéu stadionban az Atlético Madrid ellen, ezzel együtt kiestek a Copa del Rey további küzdelmeiből. A találkozó után a főszereplők szokás szerint nyilatkoztak, és elmondták véleményüket az este történtekről.

Carlo Ancelotti „A mérkőzés kulcsa a két hiba volt, amikből a gólokat kaptuk. Ezt ki kell javítanunk, de nem feledkezhetünk meg a mérkőzés első hatvan percéről, számomra látványos volt. A Bernabéu közönsége egész mérkőzés alatt nagy izgalommal és szeretettel segítette a csapatot, a hangulat a stadionban igazán különleges volt”.

„Ki kell értékelnünk ezt a mérkőzést. Keményen megfizettünk a hibáink miatt. Az első hatvan percben nagyon jól játszottunk. A rossz kezdés nehézzé tette a mérkőzést, de szembenéztünk vele és jók voltunk. Van három hetünk felkészülni a Bajnokok Ligája mérkőzésre, és ez nagyon jó a csapatnak”.

„Az első gólunk után hittünk abban, hogy megfordíthatjuk a párharcot. Mélyen, ütemesen játszottunk és irányítottuk a mérkőzést. Jól kezdtük a második félidőt is, és jól reagáltunk az újbóli gyors bekapott gólra és egyenlíteni tudtunk. De később a csapat tudta, hogy egyre nehezebb lesz”.

„Tudjuk, hogy az Atlético egy nagyon erős csapat, a bajnokságban még mindig van hátra ellenük egy mérkőzésünk, és jelenleg előttünk állunk a tabellán. Az Atlético nagyon szorosan védekezik, ezért bonyolult a játék ellenük. Nagyon nehéz területet találni a soraik között, az előző évben megtaláltuk az ellenszert ellenük, idén ez még nem sikerült”.

„Hibákat vétettünk, amikre általában nincsen precedens. Ez volt az első alkalom az efféle hibákra, és úgy gondolom, hogy ezek nem fognak többet előfordulni”.

„Isco nagyon jól dolgozott, azzal a konzisztens teljesítménnyel és minőséggel, ami az elmúlt mérkőzéseken is jellemezte őt. De mindenki más is nagyon jól játszott”.

„Akkor van okunk aggodalomra, ha nincs is helyzetünk a gólszerzésre, de ma nagyon szép, minőségi mérkőzést játszottunk, ütemesek és intenzívek voltunk. Nem aggódom emiatt, szereztünk két gólt. Az aggodalmam inkább azokból a hibákból fakad, amiket vétettünk a mérkőzés alatt a labdakihozataloknál, de nem hiszem, hogy ezek megint előfordulnának a későbbiekben”.

„Pepe kapott egy ütést a bordájára, jelenleg fáj neki. A következő órákban megröntgenezzük és meglátjuk, mi a helyzet”.

Marcelo „Nem mondhatunk sok mindent, próbálkoztunk egészen a mérkőzés végéig. Gratulálunk az Atlético Madridnak, mert megérdemelték ezt a diadalt”.

„Az eredmény ellenére büszke vagyok a csapatomra, nem hagytuk, hogy elhagyjon bennünket a remény, még akkor sem, mikor a párharc már kicsúszott a kezeink közül”.

„Nem hinném, hogy a mérkőzés előtti ünneplés lett volna az oka a rossz eredménynek, korábban is volt már hasonlóra példa, és nyertünk már meccset így, nem ezen járt az agyunk. Próbálkoztunk, és mindannyian a mérkőzésre összpontosítottunk”.

Cristiano Ronaldo „Tudtuk, hogy ők vannak előnyben, és hogy a mérkőzés kemény lesz. Az első percben kaptunk egy gólt, tudtuk hogy ez megtörténhet. Csalódás, hogy így estünk ki, de örülök annak, ahogyan játszottunk az első félidőben, ennél jobban nem tudtunk volna, felvettük a kesztyűt. A két korai góllal nagyon nem volt szerencsénk”.

„Az Atlético nem játszik látványos focit. Nagyon védekező beállítottságúak, várják a rögzített helyzeteket, de ez működik nekik. Tisztelnünk kell az edzőjüket, és a játékosokat is”.

„A csapat nevében szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, mert a második félidőben tudtunk volna jobban is teljesíteni. Hálás vagyok a támogatásuknak, annak, ahogyan a csapat buszát köszöntötték a mérkőzés előtt, és annak is, ahogyan előttem tisztelegtek”.

A spanyol csapatokról: „Az Atlético egy konzisztens csapat, akik hosszú ideje együtt vannak már. A Valencia is egyre jobb lesz, és olyan rivális, akikre oda kell figyelnünk. A Real Madrid és a Barcelona is ott van, akik minden kiírásban esélyesek a végső győzelemre. Ez jót tesz a spanyol bajnokságnak”.

„A gólszerzés nem minden, és a játékosok nem nyújthatják mindig a legjobb formájukat, nem tudtok olyan játékost mondani, akinek ez sikerül. Én sem egy másik bolygóról jöttem. Talán nem vagyok tökéletes állapotban, de abban leszek. A térdsérülés a múlté, hozzá vagyok szokva, hogy fájdalmak mellett is játsszak. Két-három héten belül rendben leszek, ahogyan a csapat is”.

„Nem akarok elvenni semmit a Kupa értékéből, de a bajnokság és a Bajnokok Ligája fontosabb versenyek. Szeretnénk nyerni, de a vereségekből is le tudunk vonni pozitív dolgokat, segítenek nekünk az összpontosításban. Néha jobb egyet visszalépni, hogy aztán kettőt léphess előre”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend