Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-01-18 13:53 Tromposch Ádám madridom.hu
Egy jó félidő a vasárnapi ebéd mellé… Getafe – Real Madrid: 0-3 Spanyol Bajnokság

Cristiano Ronaldo duplájának és Bale góljának köszönhetően a Real Madrid elhozta a 3 pontot a szomszédos Getafe stadionjából.

cikk1Carlo Ancelotti ezúttal sem sokat gondolkodott a kezdőcsapat összeállításakor. A kapuban ismét Casillas kapott lehetőséget, a védelmet a Carvajal-Varane-Ramos-Marcelo négyes alkotta, Pepe ugyanis sérült, így legalább három hétig nélkülözni kell a portugált. A középpályán a szokásos Kroos-James-Isco hármas, úgy látszik az olasz mester szerint egyiküknek sem kell pihenő… Elől pedig ismét a BBC próbálta meg feltörni a kis madridi csapat védelmét. A padon újra ott volt Medrán, mellette Chicharito és Jesé is a lehetőségre várt.

Az első percekben szinte csak a hazaiaknál volt a labda, a Real Madrid játékosai nem igazán értek hozzá, leginkább szabálytalanságokkal vétették észre magukat. Az első helyzetecskére 10 percet kellett várnunk, ekkor Benzema próbálkozott, de lövését könnyedén blokkolták. Nem sokkal később egy Benzema-Marcelo összjátékot követően végül a brazil lőtt, de  a labda kicsivel fölé szállt. A Real Madrid ezután próbálkozott ugyan, de egyetlen valamire való helyzetet sem sikerült kialakítaniuk.

Fél óra elteltével végre láthattunk egy kis váratlant; Benzema egy szép testcsel után ment el a bal szélen, a beadására érkezett James, de egy védő a lövés elé vetődött. Ezután először a francia csatár lövését védte Codina, majd CR bombázott a sorfalba, hogy aztán Bale próbálkozását védje Codina. Tíz perc volt még hátra, amikor Isco próbálkozott távolról, de a hazaiak kapusa ezt is szögletre ütötte. Az első félidőben több említésre méltó esemény nem történt, Kroosnak volt még egy szép lövése, de a hazaiaknak még a rendkívül gyenge napot kifogó Real ellen sem ment a helyzetkialakítás, csak néhány gyenge távoli lövésre futotta az erejükből. Azonban túl sok pozitívumot a vendégekről sem lehet elmondani, végig kiszámíthatóan, sok hibával, és nagyon fáradtan játszottak. A második félidőre sokkal több kellett, ha három ponttal akartak távozni a szomszédtól.

A második félidő elején egyik mester sem változtatott. Nyolc perc elteltével Benzema kapott jó labdát, kapásból lőtt,cikk2 de Codina megint a helyén volt. Az első cserét a hazaiak mestere lépte meg, úgy látszik Ancelotti hatvan perc elteltével is elégedett volt a látottakkal… A 63. percben aztán CR a jobb szélről adta be a labdát Iscónak, ő továbbtette azt Jamesnak, aki szépen indította Benzemát, a francia egy gyönyörű csel után középre gurított, ahol már nem volt nehéz dolga CR-nek, és a kapuba lőtt: 0-1.

Pár perccel később a vendégek el is döntötték a kérdéseket: CR indította Jamest, aki nagyszerűen ívelte a labdát középre, ott érkezett Bale és szépen, bal külsővel a kapuba helyezte a labdát: 0-2. Ancelotti első cseréjét a 78. percben hajtotta végre, ekkor Isco hagyta el a pályát, helyére Khedira érkezett. Egy perccel a csere után James második gólpasszát is kiosztotta, ismét szépen ívelt be a baloldalról, érkezett Ronaldo, és fejjel újabb gólt szerzett: 0-3. 

cikkkkCarlo második cseréje Illarra volt, akit Kroos helyére küldött be a 82. percben. Ancelotti ezután a szülinapos Nachónak is biztosított pár percet, aki Marcelo helyére állt be. A mérkőzésen ezután több gól nem esett, a Real Madrid 3-0-ra megnyerte a találkozót. Aki csak az eredményt látja, talán úgy gondolja, hogy egy újabb sima győzelem volt ez, de az első félidő alapján ez nem mondható el. Az első 45 percben rendkívül gyengén játszott a vendég csapat, és az első gólig nem nyugodhattak meg a Real szurkolói. Ezután kijött a különbség, és még újabb két gólt láthattunk. A Real egy nagyon nehéz meccsen van túl, ez a három pont pedig még nagyon értékes lehet a végelszámolásnál. 

Getafe-Real Madrid: 0-3 La Liga 19. forduló Coliseum Alfonso Pérez Sport1 – 12:00

A mérkőzés jegyzőkönyve: Getafe: Codina; Alexis, Naldo, Velázquez, Lago, Rodríguez, Sarabia (Hinestroza 56′), P. León (Yoda 73′), Sammir (Álex Felip 83′), Castro; Álvaro. Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo (Nacho 87′); Kroos (Illarra 82′), Isco (Khedira 78′), James; Bale, C. Ronaldo, Benzema. Játékvezető: Pérez Montero; sárga lapot Velázquez, Lago ill. Kroos, és James kaptak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend