Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-01-22 11:09 Victor
Egy új korszak kezdete? Utánpótlás

Marco Asensio, Martin Ödegaard, Mink Peteers és Abner: négy fiatal, mindenre elszánt játékos, akikben az a közös, hogy már a Real Madrid kötelékéhez tartoznak. A klub az elmúlt hónapokban több olyan, hatalmas tehetségnek kikiáltott futballistát tudott szerződtetni, akiért fél Európa sorban állt.

Asensio, a spanyol futball reménye Marco Asensio leigazolásával a Real Madrid egy ígéretes spanyol labdarúgóval lett gazdagabb. A jelenleg U19-es, a Mallorca csapatában futballozó középpályás fantasztikus egyéni játékkal rukkolt elő a Segunda Divisionban. Úgy tűnt, hogy a Barcelona lesz a befutó, és nekik sikerül majd szerződtetniük az ifjú hispánt, de a Real legyőzte őket, és megkaparintotta Asensiót, akiből később még nagyon sokat profitálhat. A klub reméli, a „királyi gárda” mezét viselve is ilyen eredményes tud majd lenni a csupán 19 esztendős játékos. Asensio hétfőn Madridban lesz, hiszen az U19-es utánpótlás szólítja.

A „galaktikusként” kezelt Ödegaard A jövő reménysége aláírt végül. Martin Ödegaard gépe órákon belül landol Madridban (13:30-kor lesz a bemutatása), és már hivatalosan is a „blancókhoz” fog tartozni. Ez egy való vált álom a 16 éves „norvég csodagyerek” számára, aki az elmúlt néhány hónapban már lenyűgözte Európát remek teljesítményével. A klub látványos show-val készül számára, így igazi szupersztárként kezelik Ödegaardot már az első Realnál töltött napján, sőt, a híresztelések szerint könnyen lehet, hogy az első keret tagja lesz majd az ifjú titán.

Peeters, a fiatal csodagyerek az Ajaxtól Mink Peeters Madridban kötött ki egy másik remek európai labdarúgó akadémiáról: a fiatal holland az Ajax együttesét hagyta ott a spanyol fővárosiak kedvéért. Peeters remek alapokkal és kiváló technikával rendelkezik, így a Real Madrid ‘La Fabrica’ (az utánpótlás) nagy reményeket fűz hozzá, olyannyira, hogy a két évvel idősebbek között játszik (1998-ban látta meg a napvilágot, de az 1996-os korosztályban tevékenykedik). Jelenleg sérüléssel bajlódik (kulcscsonttörés), de ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, akkor ő lehet a jövő egyik legnagyobb reménysége.

Abner, a balszerencsés debütáló Abnernek nem indult jól a Castillás karrierje: a hátvéd rögtön a bemutatkozó meccsén eltörte a térdét, ami még jelenleg is gyógyul. A második esélyt a következő szezonban fogja megkapni, de ő még akkor is mindössze 19 éves lesz, így marad ideje a bizonyításra. A balhátvédként futballozó játékos remekül segíti a támadásokat, nagyon gyors, és szilárd a védelemben – éppen olyan játékos, akit a Bernabéu közönsége rendkívül kedvel, nem véletlen hasonlítják Roberto Carloshoz és Marcelóhoz is. Várhatóan a Real Madrid első keretéhez fog tartozni, hiszen minden képessége megvan hozzá, hogy a felnőttek között szerepeljen. Ha a térde is úgy akarja, a 2015-ös szezonban már kopogtathat is a „nagyok” ajtaján.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend