Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-01-28 10:59 Victor
Tebas: „Ronaldo sportszerűtlen volt, de nagyra értékelem a bocsánatkérést” Nyilatkozatok

A La Liga (Liga de Fútbol Profesional) elnöke, Javier Tebas beszélt Cristiano Ronaldo kiállításáról és a Real Madridot is érintő FIFA vizsgálatokról.

Nem az én tisztem eldönteni, hogy mi legyen (milyen mértékű szankcióban részesüljön Ronaldo), ez a szövetségre tartozik. Összpontosítani kell rá, hogy Cristiano bocsánatot kért az eseményt követően. A sportemberhez méltatlan viselkedés nem jó a La Ligának, és Cristiano sportszerűtlen volt, de bocsánatot kért, ez tény. Szeretek ilyen pozitív megnyilvánulásokat látni, és személy szerint nagyra értékelem azt, hogy megbánta tettét.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a FIFA a Barcelona átigazolási időszakból való kizárását követően több spanyol klubnál is elkezdett vizsgálódni a fiatalkorúak szerződtetését illetően, Tebas azt mondta: „Aggódom, hogy mi történhet. Úgy gondoljuk, a FIFA szabályai nem felelnek meg a spanyol és az európai jogoknak, és majd meglátjuk, ez milyen következményekkel jár.

Igaz, hogy a fiataloknak szüksége van rá, hogy egyengessék a pályafutásukat, de fontos az, hogy számításba vegyék őket új klubjuknál. Három nagy klubról beszélünk, és biztos vagyok benne, hogy rendkívül jól bántak a fiatalokkal, és nem érdemlik meg a büntetést. Sem a Barcelona, sem pedig a többi klub” -mondta a ligaelnök, aki hozzátette, hogy nem tud több olyan klubról, ahol vizsgálódnának, de nem lepné meg, hogyha további nevek merülnének fel az üggyel kapcsolatban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend