Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-02-15 13:53 Faust
Beszámoló: Real Madrid – Deportivo la Coruna 2:0 Spanyol Bajnokság

Győzelmi kényszerrel várta a Királyi gárda a Deport a mindenkit kifütyülő Bernabeu közönsége színe előtt, hiszen egy újabb bukta a Madrid első helyébe került volna a tabellán.

Bár a Real már az első percektől fogva magához ragadta a kezdeményezést, leginkább Bale révén, nem alakult ki nagyobb helyzet az első percekben. Az Atletico elleni vereség még láthatóan ott volt a fejekben, több esetben zavarodottság és önbizalomhiány volt tetten érhető. Figyelmeztető jelként a 6. percben Cuenca lőtt egy kényszerítő után Casillasba (aki magasan a leghangosabb füttyszót kapta az este folyamán) pár méterről, pár perccel később Ronaldo válaszolt egy hatalmas kapufával. Öt perccel később Bale ebben (is) másolta a portugál klasszist: 16 méterről forgácsolta szét a felsőlécet.

A 23. percben már nem kegyelmezett a kapufa: óriási tumultus alakult ki a Depor kapujánál, Benzema és Ronaldo sem tudta begyömöszölni a játékszert a gólvonalról, a kipattanót viszont Isco egy igazítás után védhetetlenül a kapu jobb oldalába tekerte. 1-0!

real_dep_1

A gól után picit lenyugodtak a kedélyek – talán túlságosan is, hiszen a félidő visszamaradó fele meglehetősen eseménytelenül telt, a bíró nem is hosszabbított a játékrész végén.

A második félidő egy ijesztő Depor kapufával kezdődött, Borges jóvoltából. Pár perccel később Casillasnak kellett a helyén lennie Riera fejesénél, és most épp sikerült neki.

Veszélyesen játszott a Depor, először Illarrának kellett hatalmasat mentenie, majd Arbeloának csúszva-mászva tisztáznia Kroos eladott labdája után. A 62. percben jött az első valamire való hazai lehetőség egy szabadrúgás képében, de Ronaldo csúnyán felévágta.

A 71. percben egy debütáns lépett a pályára: Illarramendi helyét a nemrég igazolt Lucas Silva vette át a középpályán. Percekkel később már gólnak is örülhetett új csapatában: Arbeloa indítása után Ronaldo tálalt tökéletesen Benzema elé, aki a kapust átemelve duplázta meg a habfehérek előnyét. 2:0!

real_Dep_2

A 78. percben ugyanezzel a forgatókönyvvel majdnem ismét gól született, de Ronaldo passza ezúttal kissé rövid volt Benzemának.

A 81. percben ismét ujjongott a közönség, de nem gólt ünnepeltek, hanem a csereként lebattyogó Iscót. A 84. minutumban történt az utolsó futballra emlékeztető esemény a mérkőzésen: Bale szabadrúgását Fabricio öklözte ki.

A mérkőzés lefújása előtt Laure tarolta le Marcelót, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést. Az 5 perc hosszabbítás sem hozott szépítést a Depornak, a Madrid pedig már rég nem erőltette a dolgot: magabiztosan húzták be a mérkőzést, ideiglenesen 4 pontra növelve előnyüket.

Real Madrid – Deportivo la Coruna 2:0 2015.02.14 Estadio Santiago Bernabeu

Kezdőcsapatok:

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Varane, Nacho, Marcelo – Illarra (71′, Silva), Kroos, Isco (80′ Carvajal) – Bale, Benzema (73′ Jesé), C. Ronaldo

Depor: Fabricio – Laure, Pablo, Lopo, Luisinho – Bergantinos, Borges (85′ Dominguez) – Cavaleiro, Perez (79′ Medujanin), Cuenca – Riera (65′ Costa)

Gólszerzők: Isco (23′), Benzema (73′)

Sárga lapot kapott Arbeloa és Nacho, ill. Borges, Laure, Lopo és Pablo

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend