Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-04-26 12:27 Csabi realmadrid.com
Életben tartani a ligát (Celta Vigo – Real Madrid) Spanyol Bajnokság

A La Liga 2014/2015-es kiírásának vége vészesen közeledik. Már csak hat mérkőzés és tizennyolc pont maradt játékban. A Real Madridnak minden bizonnyal az összes meccsét meg kell nyernie, ha meg akarják nyerni a bajnokságot.

A Barcelona tegnap idegenben győzött a katalán rangadón az Espanyol ellen, ezért a Ronaldóéknak a mai győzelem kötelező lesz. A mérkőzést este 9 órakor rendezik. A fehéreknek a legjobb formájukkal kell előrukkolni, hogy legyőzzék a Celtát, akik ellen a Barcelona és az Atlético Madrid is megszenvedett már.

A csapat számára nagy lelki erőt jelenthet a szerdai Bajnokok Ligája továbbjutás. Ramosék ebből mindenképpen meríthetnek majd, valamint a csapat összhangjából is, ami az elmúlt hetekben jellemzi őket. A csapatnak 4 győzelme van sorozatban a ligában, ahol 4.25-ös gólátlagot termeltek.

Ancelotti is felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a Celta egy veszélyes csapat: „A Celta nagyszerűen játszik, nagyon jó szezont futnak és veszélyes csapatról van szó.”

Az olasz edző 19 játékost hívott meg a keretbe. A nagy újdonság Marcelo visszatérése, aki a Bajnokok Ligájában nem játszhatott az eltiltása miatt. Cristiano Ronaldo is említést igényel, ugyanis a portugál sztár sosem mulasztott még el betalálni a Celta kapujába. Eddig 6 mérkőzésen 12 gólt summáz. Ebből 3-at idén rúgott az ellenfélnek.

Celta Vigo's Chilean midfielder Pablo Hernandez (L) vies with Real Madrid's German midfielder Toni Kroos during the Spanish league football match Real Madrid CF vs RC Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 6, 2014.   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Pablo Hernandez harcol Toni Kroosszal az idei első meccsen a Bernabéuban

A Celta David Costas, Radoja, Planas és Borja nélkül készül az esti mérkőzésre. Utóbbi három sérüléssel bajlódik. Berizzo elmondta, hogyan készül a csapata a mérkőzésre: „A stílusunk mindig ugyanolyan lesz, és ez ezen a mérkőzésen sem változik majd. Nagy intenzitással játszunk, és együtt dolgozunk a győzelemért. A labda korai visszaszerzése döntő lesz a meccsen.”

Az utóbbi mérkőzések jó eredményeiből kifolyólag a Celta Vigo az Európa Liga helyekért harcol a ligában. A galíciaiak egyik erőssége a védelem, hiszen a ligában csak 5 csapat kapott tőlük kevesebb gólt. Ennek kontrasztjában a Real Madrid áll, akik a legerősebb támadóalakzatuk van, mely 95 gólt szerzett már idén, és ebből 42-őt idegenben.

A Real Madrid várható kezdőcsapata: Casillas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Isco, Kroos, Lucas, James, Ronaldo és Chicharito.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend