Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-04-29 08:50 Victor
Előzetes: Real Madrid – Almeria Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 34. fordulójában a kiesés ellen menekülő Almeria együttesét fogadja hazai pályán, a Santiago Bernabéu stadionban. Mindkét együttesnek fontos a győzelem, a hazaiaknak a bajnoki remények, a vendégeknek pedig az első osztályú tagság megőrzése érdekében.

Jó előjelekkel várhatja a mérkőzést a Real Madrid: Carlo Ancelotti együttese a legutóbbi öt spanyol bajnokiján győztesen hagyta el a pályát. Az olasz vezetőedző által irányított csapat jelenleg a tabella második helyén áll öt pont hátránnyal az éllovas Barcelonához képest, de a gránátvörös-kékek már tegnap lejátszották a meccsüket (6-0-ra győztek a Getafe ellen). Hazai pályán gyakorlatig bevethetetlen a Királyi Gárda, ugyanis idei tizenhat, a Santiago Bernabéuban játszott mérkőzéséből mindössze egyszer kapott ki (az Atletico Madrid ellen, még a bajnokság elején, a harmadik fordulóban).

Az Almeria ezzel szemben az életéért küzd, ugyanis öt fordulóval a vége előtt a táblázat tizenhetedik fokán helyezkedik el, csupán két ponttal előzi meg a már kiesőnek számító tizennyolcadik Deportivót. A Sergi Barjuán vezette piros-fehérek a legutóbbi öt mérkőzésükből kettőt tudtak megnyerni, ám idegenben nagyon nem megy nekik: a legutóbbi öt ilyen útjukon vereséggel hagyták el a pályát, ráadásul mindössze egy gólt sikerült szerezniük.

A felek legutóbb 2014. december 12-én találkoztak, akkor az Almeria volt a házigazda, a meccset pedig a Real nyerte 4:1 arányban. 

rmalmeria2

Az örökmérlegre pillantva elsöprő fölényt tudhatnak magukénak a habfehérek, ugyanis nyolc Real Madrid győzelem és két döntetlen mellett az Almeria csupán egy győzelmet tud felmutatni. Az utolsó négy mérkőzést nézve még inkább a hazaiaknak áll a zászló: huszonegy lőtt gól mellett mindössze kettőt kaptak. Mint ahogy az előző statisztikából is kikerült, ezeken a mérkőzéseken igen sok gól szokott esni, szám szerint átlagosan 4.09, a mérkőzések 72,7%-án 2,5 gól felett teljesítettek a csapatok (bár ez inkább a madridiaknak köszönhető).

Nagyon sok hiányzóval kell számolnia mindkét együttesnek: Ancelotti sérülés miatt nem számíthat öt alap játékosára sem: Benzema, Bale és Modric sérülés, Ramos és Carvajal pedig eltiltás miatt kényszerül kihagyni a találkozót. A vendégeknél Barjuán is törheti a fejét, ő nem számíthat Vélez, Soriano, Macedo (sérülés) és Bifouma, Wellington (eltiltás) játékára sem.

Könnyűnek ígérkezik a mérkőzés, ám ne felejtsük el, ezen találkozók szokták a legnagyobb veszélyeket magukban rejteni. Az Almeria a kiesés ellen menekül, a Real Madrid pedig továbbra is tapadni akar a Barcelona együttesére, így mindkét csapatnak komoly célok lebegnek a szemük előtt. Mindazonáltal a cél nem lehet más, mint a három pont begyűjtése, és a bajnoki remények életben tartása.

Real Madrid – Almeria La Liga, 34. forduló Santiago Bernabéu, 20:00 TV: Sport2

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas; Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo; Isco, Kroos, Illarramendi; Jesé, Chicharito és Cristiano Ronaldo.

Almeria: Rubén; Navarro, Trujillo, Santos, Dubarbier; Verza, Partey; Jonathan, Corona, Espinosa; Hemed.

A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti, de követhetitek honlapunkon, élő szöveges tudósításunkon is!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend