Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-04-29 22:01 Tromposch Ádám madridom.hu
Nagyon sima meccs… Real Madrid – Almeria: 3-0 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid hazai pályán, sima mérkőzésen 3-0-ra verte az Almeria együttesét, a spanyol bajnokság 34. fordulójában.

Carlo Ancelotti rendkívül tartalékos csapatot küldött ki a Bernabéu gyepére. A kapuban Keylor Navas kezdett, előtte a védelemben Ramos és Carvajal sem játszhatott, mindketten eltiltás miatt. A jobboldalon így Arbeloa kezdett, középen Pepe párja Varane volt, a baloldalon pedig Coentrao kapott lehetőséget. A középpályán ezúttal Isco kapott pihenőt, így Kroos és James mellett újra Illarramendi bizonyíthatott. Az első hármas ezúttal a Jesé, Chicharito, Ronaldo trió volt. A padon ott ült Isco, Silva, Marcelo, Nacho, Iker, Mayoral, és Odegaard is.

A mérkőzés előtt egy perces néma csenddel emlékeztek a nepáli áldozatokra.

A 4. percben Arbeloa beadására érkezett James, de a kolumbiai mellé fejelt. Két perc múlva Cristiano próbálkozott egy egyéni akció után, de Rubén a helyén volt, szögletre mentett. Az első negyedórában egyértelműen jobbak voltak a hazaiak, de gólt nem sikerült szerezniük. A következő tíz percben már nem tudott túl sok lehetőséget kialakítani a hazai csapat, az Almeria jól állta  a sarat. A 28. percben CR eresztett el egy remek szabadrúgást, de kicsivel fölé szállt. 

Azt ezt követő percekben is a Real Madrid irányított, ám nem tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani. Az utolsó passzok, a kreativitás rendre hiányzott a csapatból. Nem úgy a 44. percben: Kroos próbálta meg indítani Ronaldót, amit egy védő lefülelt, és a labdát James elé fejelte, a kolumbiai középpályás pedig nem állítgatott, kapásból, elemi erővel lőtt Rubén hálójába: 1-0. Hatalmas gólt volt, James 12. találatát érte el a szezonban. Ezzel lett vége az első félidőnek.

cikk1

A 49. percben remek támadás után már kettő volt az előny; Jesé szép labdát adott Kroosnak, a német középre tette a labdát, ahol CR érkezett, őt azonban megelőzte Dos Santos, és a saját kapujába kotorta a labdát: 2-0. Cristiano a gól után jelezte társainak, hogy nem ő volt a gólszerző, mindenesetre nem sokon múlt az újabb CR gól. Ezekben a percekben már a norvég csodagyerek, Odegaard is melegített az oldalvonal mellett, a Bernabéu közönségének nagy örömére.

Alig fél óra volt hátra a meccsből, amikor Ancelotti kettőt is cserélt. James helyére Isco érkezett, Illarramendi helyét pedig Lucas Silva vette át. Nem sokkal a cserék után egy szögletet követően Varane fejelt, de a laszti mellé szállt. Rubén kapus már nem tudott volna túl sok mindent tenni, ő már verve volt. Húsz perc volt hátra, amikor CR kapott kiváló labdát, majd kicsit kiszorított szögből egyből lőtt, de nem találta el a kaput. A portugál próbálkozott, de nem akart neki összejönni a gól.

cikk2

Negyedóra volt hátra, amikor újabb ziccer maradt ki. CR remekül ment el a jobboldalon, majd Chicharito elé passzolt, a mexikói azonban kapásból elhibázta, és mellé lőtt. Tíz minutum volt hátra, Ronaldo kapott labdát a félpályánál, majd egyedül vezette kapura, aztán tizenhat méterről lőtt, de nagyon fölé vágta. 84. perc: Isco remekül szolgálta ki Chicharitót, aki szépen centerezett, ott pedig meglepetésre Arbeloa érkezett, és nem hibázott, közelről a hálóba lőtt: 3-0.

Arbeloa gólja után Ancelotti kihasználta utolsó cseréjét is, ám nem Odegaard kapott lehetőséget, hanem Nacho léphetett pályára, Varane-t váltotta. Az utolsó percben még egy lehetőséget hagyott ki CR, ezúttal belevetődtek a lövésébe. Végül CR-nek nem sikerült a gólszerzés, ahogy más társa sem tudott már a kapuba találni, így maradt a 3-0. A Real Madrid rendkívül könnyedén tartotta otthon a három pontot. A Barca előnye továbbra is csak két pont, hétvégén azonban nagyon nehéz kihívás következik, a remek formában futballozó Sevilla otthonából kell majd elhozni a három pontot.

Real Madrid – Almeria: 3-0 La Liga 34. forduló 2015.04.29. – 20:00 Estadio Santiago Bernabéu

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid: Keylor Navas; Arbeloa, Varane (Nacho 86′), Pepe, Coentrao; Kroos, James (Isco 65′), Illarramendi (Lucas Silva 65′; Jesé, Cristiano Ronaldo, Chicharito.

Almeria: Rubén; Navarro, Dos Santos, Trujillo, Mané; Thomas (Espinosa 62′), Verza (Azeez 67′), Méndez (J. Zongo 59′), Corona, Dubarbier; Hemed.

Játékvezető: Iglesias Villanueva; sárga lapot Coentrao kapott.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend