Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-05-19 11:30 Victor marca.com
Ronaldo: a Pichichi és a bajnokság nem jár együtt Érdekességek, statisztikákSpanyol Bajnokság

Amikor Cristiano Ronaldo megnyerte a bajnokságot, akkor nem övé lett a Pichichi, mikor pedig övé lett a Pichichi, akkor lemaradt a bajnokságról. Nem volt még példa arra, hogy lehozzon egy tökéletes szezont, és mind a két titulust sikerüljön bezsebelnie.

Úgy néz ki, Ronaldo idén a harmadik Pichichijét nyeri meg, és ugyan a bajnokságnak még nincsen vége, a portugál világsztár egy meccsel a vége előtt négy góllal többet lőtt mint vetélytársa, a Barcelonás Lionel Messi. A liga remények azonban már elúsztak, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid hetese egy újabb szezont tudhat le a „Pichichi átok” árnyékában, ami spanyolországi karrierje kezdetétől kísérti őt.

Az első alkalom a 2010/2011-es szezonban volt, amikor is Cristiano 41 góllal a Primera Division gólkirálya lett, ám az első helyen a Barcelona együttese végzett. És ugyanez történt tavaly is, amikor CR7 31 góllal megnyerte ugyan a második Pichichijét, de a bajnok az Atletico Madrid lett. A helyzeten csak tovább ront, hogy része volt a Real 2011/2012-es bajnokcsapatának, ám akkor Lionel Messi bizonyult a legeredményesebbnek a maga 50 góljával (Ronaldo 46 találatig jutott).

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend