Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-05-23 11:26 e.gergo
Real Madrid App: Több, mint egy alkalmazás Egyéb hírek

A Real Madrid és a Microsoft összefogásából megszületett a klub hivatalos mobil alkalmazása, mely elérhető Windows Phone, Android és iOS platformokon is. Jose Angel Sanchez, a Real Madrid általános igazgatója a Microsoft Ignite konferencián egyedüli „külsősként” lépett színpadra és beszélt az együttműködésről:

„Hetven évvel ezelőtt a labdarúgás gazdasága a jegyeladásokra épült, a Real Madrid elnöke megépített egy hatalmas, százhúszezer férőhelyes stadiont. Úgy gondolta, hogy a legnagyobb stadion a legnagyobb bevételeket is generálja majd, amiből meg lehet szerezni a legnagyobb játékosokat a világon. Pontosan ezt tette Santiago Bernabéu”.

Több, mint egy alkalmazás: „Az alkalmazás az elmúlt év közös erőfeszítéseinek gyümölcse lett. A szurkolók több kameraállásból is láthatják a visszajátszásokat, 250 fajta statisztikát vethetnek össze, és valós időben összehasonlíthatják egymással a csapatokat, vagy akár a játékosokat is. A szurkolókkal való kapcsolat egyedi, és itt nem csak arról szólt a történet, hogy létrehozzunk egy alkalmazást”.

Egy virtuális stadion: „Jelenleg több, mint 450 millió szurkolója van a csapatnak, így építenünk kell egy virtuális stadiont, ahova mindannyiukat betehetjük, így pedig megérthetjük, hogy mit várnak tőlünk a szurkolóink”.

A klub rajongóinak mindössze 5%-ka tartózkodik Spanyolországban: „A célunk az, hogy a klub alkalmazkodjon a digitális világhoz, és olyan analitikát fejlesszünk ki, amivel megérthetjük, mik a szurkolók elvárásai velünk szemben, és amivel ők is kapcsolatba léphetnek velünk. A Microsoft-tal való együttműködésünk lényege az, hogy jobban megismerhessük a szurkolóinkat, akik rengetegen vannak, szerte a világban”.

A Real Madrid úttörő a területen: „Megláttuk a lehetőséget arra, hogy személyesebben lépjünk velük kapcsolatba, és hogy eközben egy mókás élményt biztosítsunk nekik is. Mindig is arra törekedtünk, hogy úttörők legyünk a labdarúgás iparágában, és most is pontosan ezt csináljuk”.

Az alkalmazás meccs alatti funkcióit a mai, Getafe elleni meccsen tesztelheti a nagyközönség először élesben. A Real Madrid hivatalos alkalmazása ide kattintva érhető el a különböző operációs rendszerekre – az alkalmazás ingyenes.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend