Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-11-28 15:21 e.gergo twitter.comdefensacentral.com
Rafa Benítez: „Cristiano és Bale ott játszanak a pályán, ahol csak akarnak” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Madrid holnap délután 16:00-tól az Eibar otthonában lép pályára a spanyol bajnokság 13. fordulójában. A meccs előtti napon Rafa Benítez megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyet alább olvashattok.

„A Clásico után elemeztük a történteket, és szerettünk volna pozitívan reagálni a Shakthtar elleni meccsen. Ez sikerült is. Irányítottuk a meccset, intenzíven játszottunk. Azt láttuk, amit látni akartunk, de ebből is ki kell emelnünk az első 75 percet. Megmutattuk, hogy támadó csapat vagyunk, akik négy gólt is tudnak lőni idegenben”.

„Örülök neki, hogy olyan minőségi játékosok állnak a rendelkezésemre, mint James. Nincsenek problémák köztünk, ez a Real Madrid, nagyon jó keretünk van és mindenki játszani szeretne. Remélem, hogy ő is segít majd nekünk, hogy sok trófeát nyerjünk. Áldott egy probléma ez nekünk, hogy ha egy játékos nem lép pályára, akkor egy másik, szintén nagyon jó van ott helyette a csapatban, mert remek adottságú játékosok közül választhatunk”.

„Kovacic is megmutatta nekünk, hogy mire képes, most is jól dolgozik, és remélem, hogy még több percet kaphat majd a későbbiekben, mert a csapaton belüli verseny is a klub erejét növeli. Benzema tegnap rendben edzett, és most is jól dolgozik. Nem fogok véleményt nyilvánítani az egyéb problémáiról. Karim nyugodt, és arra kérem, hogy csak a labdarúgásra összpontosítson”.

Jesé, Cheryshev, Vázquez: „A játékosok megértik, hogy az edzőnek döntéseket kell hoznia. Csak tizenegy játékos lehet pályán egyszerre. Mikor visszaértünk Ukrajnából, volt egy szabad napja a csapatnak, de Lucas, Cheryshev, Ruben Yanez és Arbeloa például edzettek”.

„A Shakhtar elleni mérkőzésen sem Bale-nek, sem Cristianónak nem mondtam, hogy hol játszanak. Ott mozognak, ahol csak akarnak. Ha posztot cserélnek egymás között, akkor alkalmazkodniuk kell egymáshoz. Bale a bal oldalon kötött ki, Cristiano pedig középen. Szabadon mozognak, ez teszi őket erőssé”.

„Az Eibar egy jó csapat, magabiztosak. Nehéz a győzelem ellenük, főleg a saját pályájukon, de ha egységesek vagyunk és összetetten játszunk, sikerülhet majd. Ha úgy tesszük a dolgunkat, ahogyan azt eltervezzük, akkor akár ismét jöhet egy tizennégy meccses veretlenségi széria. Nehéz hetünk volt a Barca és a Shakhtar elleni meccsekkel, de biztos vagyok benne, hogy az Eibar ellen jó lesz a csapat, és megmutathatjuk a szurkolóknak, hogy komolyan vesszük a feladatunkat”.

„Kroos jó meccset játszott a Shakhtar ellen, azt tette a pályán, amit kértem tőle, és amiben ő is a legjobb. Kontrollálta a labdát, és adott egy kis tempót a játéknak. Nem értek egyet azzal, hogy amikor beállt, lelassult volna a játék miatta”.

„Nem ismert, hogy mikor térhetnek vissza a sérültjeink. Megtesszük a legtöbbet, ami a rendelkezésre álló játékosokkal lehetséges, bár nincsen szignifikáns hiányzó a csapatból. Remélem, hogy Sergio egy hónapon belül, a többi sérült pedig a lehető leghamarabb újra köztünk lesz, de teljes mértékben megbízom Pepében és Nachóban”.

„Mindannyian követünk el hibákat, velem kezdve. Túl korai még ítélkezni, pozitívan állunk hozzá a dolgokhoz. A teljes kilencven percen keresztül összpontosítanunk kell. Mikor az edzéseken látom a játékosokat, érzem rajtuk, hogy nagyon erős mentalitásuk van. A Shakhtar ellen két gólt rögzített helyzet után kaptunk, amiket el lehet kerülni. A koncentráción múlik. Az első tizennégy meccsünk kiváló volt, újra kell kezdenünk”.

A Real Madrid következő, egyben az Eibar elleni mérkőzés előtti utolsó edzése ma 16:00-kor kezdődik majd, a sajtó munkatársai számára a tréning első tizenöt perce nyitott lesz. A holnapi összecsapást a Sport 1 közvetíti majd élőben, 16:00-tól.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend