Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-02-15 15:00 e.gergo realmadrid.com
Varane: Ha egyszer megnyered a Bajnokok Ligáját, onnantól nem tudsz leállni Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Roma elleni Bajnokok Ligája mérkőzés közeledtével Raphael Varane is megosztotta gondolatait Európa legrangosabb kupasorozatáról és a Real Madrid teljesítményéről, a francia bekk nyilatkozatát alább olvashatjátok.

„A Bajnokok Ligája ezen szakaszában mindegyik mérkőzés nagyon kemény, de szerintem megvan bennünk az, ami ahhoz kell, hogy sokáig jussunk a kiírásban. A Roma egy nagyon jó csapat, és az egyenes kieséses szakaszban hajszálon múlik az, hogy egy csapat nyer, vagy veszít. Készen kell állnunk, mert nehéz mérkőzés lesz”.

Hogyan készül a csapat a meccsre? „Pontosan ugyan úgy készülünk erre a mérkőzésre, mint az összes többire. Készen kell állnunk mind erőnlétileg, mind pedig mentálisan. Semlegesítenünk kell az ellenfelünk erősségeit, és el kell őket gondolkoztatnunk taktikailag”.

Zidane kinevezésének hatása: „Olyan edző, aki imádja ezt a sportot, és aki szeret támadó focit játszani. Szereti a gyors, labdabirtoklásos játékot. Több erőnléti munkát adott hozzá az edzésekhez, emiatt feljebb is nyomást tudunk gyakorolni a pályán. Közel áll a játékosaihoz. Szeret beszélgetni velünk, és videókat is mutat nekünk arról, hogy hogyan tudnánk finomítani és javítani a technikánkon. Közeli a kapcsolatunk egymással, ez pedig abból adódik, hogy korábban játékos volt, és egy fiatal edző. Mikor gyerek voltam láttam őt játszani, és az egész világon elismert labdarúgó, különösen Franciaországban”.

Milyen kihívásokkal állsz szemben a Bajnokok Ligájában? „Az igaz, hogy a koromhoz képest elég tapasztalt vagyok ebben a sorozatban. Egy döntőben is játszottam már, és minden év új kihívásokat tartogat. Még mindig motivált vagyok, és mindig nyerni akarok. A szezon végén remélem, hogy a magasba emelhetem ezt a trófeát. Ez a legnagyobb klubtorna és a színvonal is magas. Nagyszerű meccsek vannak, és van néhány fantasztikus gól is. A Bajnokok Ligája mindig nagyon kompetitív, és nagyon különleges részt venni benne”.

18 évesen érkeztél ide, miben fejlődtél azóta? „A játékom minden aspektusában fejlődtem, emberként és játékosként is nőttem az itt töltött idő alatt. Nagyon fiatalon érkeztem ide, a leginkább az erőnlétet kívánó csatákban fejlődtem a pályán. Remélem, hogy még tovább fejlődhetek, és kiteljesíthetem a bennem rejlő potenciált”.

Milyen érzés volt megnyerni a Bajnokok Ligáját Lisszabonban? „A színtiszta öröm érzése töltött el. Nagyon nehéz körbeírni, nagyszerű érzés volt. Úgy gondolom, hogy egyedül a sport úgy általánosságban, és azon belül a foci különösen, ami ilyen fajta érzelmeket képes generálni az emberben. Varázslatos volt az ünnepélés a szurkolókkal, és hihetetlen pillanatok voltak. Amint egyszer megnyeri az ember a Bajnokok Ligáját, máris meg akarja nyerni megint. Nagyon motiválónak találom, hogy napi szinten ilyen nagy kihívást jelentő célért dolgozhatunk”.

Mi az oka annak, hogy profi labdarúgó szerettél volna lenni? „A testvéremmel kezdtem el játszani, hátul a kertünkben. Kezdetben csak a móka kedvéért játszottam, de aztán elkezdtem felismerni, hogy ebből karriert is csinálhatnék, ezért tovább folytattam, és rájöttem, hoyg ez a világ legjobb munkája. Nem egyik napról a másikra történt az egész, ez egy lassú folyamat volt, ami tele volt kemény munkával, évek erőfeszítéseivel és sok edzéssel. Ahogyan elkezdtem felnőni, elég korán profi szintre kerültem”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend