Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-02-16 22:12 Tromposch Ádám madridom.hu
Zidane a BL-ben is debütál… Előzetes: Roma – Real Madrid Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid a Roma vendége lesz.

Az olaszoknál nem is olyan régen edzőváltás volt, azóta pedig felfelé ível a csapat. A bajnokságban jelenleg 4. helyen állnak, négy meccse veretlenek. Legutóbb a Juventus tudta őket megfogni, akkor a Zebrák 1-0-ra győztek. Az elmúlt fordulóban Spalletti csapata a Carpi otthonában győzött 3-1-re, előtte pedig a Sampdoria együttesét verték 2-1-re. Úgy néz ki, hogy az új edzővel magabiztosabb a csapat, keményebben védekeznek és nem hagynak annyi területet az aktuális ellenfelüknek. 

Pozitívum lehet még a Roma szurkolók számára El Shaarawy érkezése, aki úgy tűnik jól illeszkedik a csapatba, és pótolni tudja a Kínába távozó Gervinhót. A gyors szélsőre mindenképpen figyelnie kell Ramoséknak, de fontos lesz Pjanic és Dzeko semlegesítése is, amennyiben utóbbi lehetőséget kap edzőjétől. A bosnyák nincs igazán kiemelkedő formában, de az edző bízik benne, és egy ilyen téttel bíró találkozón talán újra sanszot kap a játékra. Spalletti De Rossiról elmondta, hogy fájdalom nélkül tudott edzeni, ezért ha továbbra is fájdalommentes marad, akkor ott lehet a kezdőcsapatban a szerda esti mérkőzésen.

A Real Madridnál Pepe és Bale biztosan nem lesznek a kezdő tagjai, mindketten sérülés miatt maradtak ki az utazó keretből. Ott lehet viszont Marcelo, aki a minap is a csapattal edzett, nem érzett fájdalmat, ezért Zidane szinte biztosan a kezdőbe jelöli a brazilt. Keylor helye ezúttal is biztos a kapuban, ahogy előtte a jobboldalon Carvajal is ott lesz majd a pályán. A védelem közepén Ramos mellett Varane kezd majd, a baloldalon pedig Marcelo állapotától függően akár Danilo is szerepet kaphat.

A középpályán Modric és Kroos helye biztos, és amennyiben Zizou nem készül meglepetéssel, akkor a harmadik ember Isco lesz. Talán Kovacic játékára mutatkozik még némi esély, miután a horvát játékos hétvégén jól játszott a Bilbao ellen, Olaszországból igazolt Madridba, és vele stabilabb lehet a középpálya. A BBC ezúttal nem állhat majd össze Bale hiánya miatt, így a walesi nélkül James juthat szóhoz a támadószekció baloldalán. 

Zidane előtt nagy feladat áll: a sokkal tapasztaltabb Spalletti ellen kell taktikai csatát nyernie, ráadásul rögtön a BL egyenes kieséses szakaszában. Hogy miként vizsgázik a francia edző az hamarosan kiderül, az azonban biztos, hogy a mérkőzés után egy kicsivel többet tudhatunk majd Zizou edzői képességeiről. Olaszországban rendre nagyon rosszul megy a Real Madridnak, tavaly az elődöntőben a Juventus jelentette a végállomást, reméljük ezúttal sikerül megtörni az átkot, és a csapat beveszi Romát!

Roma – Real Madrid Bajnokok Ligája Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés Stadio Olimpico 2016. 02. 17. 20:45 TV: M4 Sport

A várható kezdőcsapatok: 

Roma: Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Pjanic, Nainggolan, De Rossi; Salah, El Shaarawy, Dzeko.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Modric, Isco; James, Cristiano, Benzema.

Játékvezető: Pável Kralovec

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend