Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-02-18 15:51 Victor realmadrid.com
Roma – Real Madrid: nemzetközi sajtóvisszhang Bajnokok LigájaEgyéb hírek

A tegnapi Roma-Real Madrid (0-2) Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágó után a spanyol gigászi csapat a  nemzetközi sajtó középpontjává vált, míg Cristiano Ronaldót kiváló jelzőkkel illették.

A Real Madrid Rómában aratott sikere mellett nem mehetett el szó nélkül a nemzetközi sajtó. Olaszországban a média Cristiano Ronaldo teljesítményére hívta fel a figyelmet, a La Gazetta dello Sport ezzel a főcímmel jelent meg: „CR7 bevette Rómát” írták, majd hozzátették, hogy „a portugál varázslatai után Jesé Rodriguez tette fel az i-re a pontot egy ellentámadás végén. A Corriere dello Sport a madridiak háromszoros Aranylabdás játékosát „Fenomenális Ronaldóként” tüntették fel. A lap szerint „CR7 lenyűgöző teljesítménye előkészítette az utat a Real Madrid számára. A Roma jól játszott, de ez nem bizonyult elegendőnek, ugyanis az emberfelettit nyújtó támadó és Jesé Rodriguez is betalált. Spalletti csapata bátran játszott, és még van egy esélyük, de a spanyolok nem könyörültek meg rajtuk.”

A Coriella della Sera a „A Romának nem volt válasza Ronaldo Real Madridjára” fejléccel jelent meg, míg a Tuttosport „látványos” jelzővel illette Cristianót. A La Repubblica első oldala a „Ronaldo és Jesé összetörte a Farkasok álmát. Spalletti együttese egy ígéretes 60 perc után megadta magát a Real Madrid fölényének” szavakkal íródott.

Franciaország

Az L’Equipe megdöbbentő főcíme: „Európa megadta magát Zidane-nak. Zidane nyugalmat áraszt magából, ezért sokan irigyek rá”. A Le Parisien is hasonlóval állt elő: „A Bajnokok Ligája színpada megadta magát Zidane-nak. A Real Madrid a negyeddöntőbe jutott, és ezzel Zidane történelmet írt, ugyanis ez a második olasz klub, akit kitudtak verni Bajnokok Ligájából 1988 óta.”

Az L’Equipe főcíme: „Európa megadta magát Zidane-nak”

A Le Monde így számolt be a történtekről: „Zinadine Zidane első, a Real Madrid edzőjeként játszott Bajnokok Ligája mérkőzésén 2-0-ra verte a Real Madrid a Roma együttesét Rómában, a legjobb tizenhat között.” Le Figaro: „A Real Madrid és Zidane már féllábbal a negyeddöntőben. Az est folyamán Európa fejet hajtott a francia edző teljesítménye előtt, a Madrid 2-0-ra legyőzte a Romát idegenben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.” A portugál Bola napilap természetesen Cristiano Ronaldóra fókuszált: „Ronaldo megalapozta a Bajnokok Ligája győzelmet”.

Ronaldo győzelemre vezette a Madridot

Az argentin Ole című napilap így reagált kiemelten a történtekre: „Ronaldo lövései”, majd hozzátették, hogy „Zidane Madridja a második félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően kerekedett a Roma felé a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A vendégek legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo szerezte meg a vezetést, majd Jesé Rodriguez duplázta meg az előnyt, aminek köszönhetően Zidane fellélegezhet kicsit a visszavágó előtt.”

Végezetül, de nem utolsó sorban a The New York Times is a portugál csatár teljesítményére hívta fel a figyelmet: „Cristiano Ronaldo szállította a madridiak győzelmét. A siker azt is jelentette, hogy Zinedine Zidane győzelemmel mutatkozott be a kiírásban a Real Madrid vezetőedzőjeként, a csapat pedig nagy lépést tett a negyeddöntő felé.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend