Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-05-04 23:22 Victor
A Tizedik után két évvel ismét döntőben a Real Madrid! Bajnokok Ligája

A gól nélküli odavágó után a Real Madrid hazai pályán Fernandinho öngóljának köszönhetően 1-0-ra legyőzte a Manchester City együttesét, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába, ahol az ellenfél a Bayern Münchent búcsúztató Atlético Madrid lesz.

Az első mérkőzéshez hasonlóan a mai is kissé álmosan indult, de most is a Real Madrid bizonyult kezdeményezőbbnek. Az első negyedóra gyakorlatilag eseménytelen mivoltja után azonban a 20. percben megszerezte Zinedine Zidane együttese a vezetést: Carvajal ugratta ki okosan Bale-t, aki jobb lábbal középre akarta tekerni a labdát, beadásába azonban Fernandinho olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy az végül a kapufa segítségével a saját kapujában kötött ki. Öngól, immáron a spanyolok álltak továbbjutásra.

A Manchester City öngólját követően leült a játék, csupán Cristiano Ronaldónak és Marcelónak volt egy-egy próbálkozása, ám mindkettejük lövése elkerülte Hart kapuját.

A félidő legvégén aztán gyakorlatilag a semmiből egyenlíthetett volna Manuel Pellegrini csapata, miután az öngólt jegyző Fernandinho egy remek cselt követően tüzelt kapura, lövése azonban a kapufát súrolva elhagyta a játékteret, így 1-0-ás madridi vezetésnél mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején rögtön bekezdett a Királyi Gárda, de hiába dolgozta ki egymás után a helyzeteket, nem tudta megduplázni előnyét: először Jesének nyílt alkalma a gólszerzésre, majd Modric került ajtó-ablak helyzetbe Bale passzát követően, a horvát lövését azonban bravúrosan védte az angolok kapusa. Három perccel később, az 55. minutumban Carvajal beadását bólintotta mellé Ronaldo, nem sokkal később pedig ismét a portugál próbálkozott, ezúttal lábbal, de lövését Hart könnyedén hárítani tudta. Folytatta a Real a rohamokat, azonban a kapufa nem állt másodszor is melléjük az estén: Kroos szögletét követően Bale ugrott a legmagasabbra, fejesét azonban a léc hárította.

Majdnem megbosszulta magát a sok elszalasztott lehetőség, a manchesteriek ugyanis ezután fokozatosan magukhoz vették a kezdeményezést, és a rendes játékidő előtt egy perccel alaposan ráijesztettek a madridistákra: Agüero távoli lövése landolt a háló tetején. Egy perccel ezután Sterling mehetett volna kapura, Navas azonban kétszer is remekül mentett előle fejjel.

A 95. percben aztán végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését a Madrid, de a csereként beálló James senkitől sem zavartatva, egy az egy elleni szituációban elcsúszott a döntő pillanatban, így maradt az 1-0-ás végeredmény.

A Real Madrid tehát nem túl meggyőző játékkal, de összességében megérdemelten ejtette ki a két mérkőzésen mindösszesen két ízben kaput eltaláló Manchester City-t és bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. A habfehérekre a Bayern Münchent búcsúztató Atlético Madrid vár a május 28-i milánói fináléban.

Real Madrid – Manchester City 1-0 Bajnokok Ligája Elődöntő visszavágó Továbbjutó: Real Madrid (1-0-ás összesítéssel) Estadio Santiago Bernabéu 2016.05.04. – 20:45

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Kovacic 88′), Isco (James 67′), Kroos – Bale, Jesé (Lucas 55′), Cristiano Ronaldo.

Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany (Mangala 9′), Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesús Navas (Iheanacho 69′), Yaya Touré (Sterling 61′), De Bruyne – Sergio Agüero.

Játékvezető: Damir Skomina

Sárga lapot kaptak: Lucas, illetve De Bruyne, Fernando és Otamendi.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend