Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-05-05 00:14 Victor as.commarca.com
Zidane: „Sikerült döntőbe jutnunk, de nem nyertünk még semmit” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid 1-0 legyőzte a Manchester City együttesét a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, és ezzel bejutott a május 28-i fináléba. A találkozó után a hazai csapat francia vezetőedzője is nyilatkozott természetesen, szavait alább olvashatjátok.

Döntőben a csapat: „Sikerült döntőbe jutnunk, de nem nyertünk még semmit. A munkánk 50 százalékánál tartunk csak, de kiélvezzük a pillanatot. A május 28-i nehéz és bonyolult mérkőzésnek ígérkezik, most azonban már a vasárnapi játékra gondolok csak.”

A finálé favoritja: „Nincs a döntőnek favoritja. Mindkét együttes megérdemli, hogy ott lehet – az Atlético és mi is. Ötven százalék eséllyel indul mindkét fél.”

Real Madrid: „Megtiszteltetés, hogy a Real Madrid edzője lehetek, nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy felkínálta ezt a lehetőséget nekem.”

Az edző szerepe a továbbjutásban: „Én vagyok a csapat edzője, így biztosan jól csinálok valamit, de ez nem csak rólam szól, hanem mindenkiről aki velem dolgozik. Összpontosítanom kell a munkámra, ahogyan eddig is tettem. A közös munka gyümölcse volt a mai győzelem A játékosok teszik élvezhetővé a futballt. Szeretem a labdarúgást, és boldog vagyok akkor, amikor meglátom, hogy mit művelnek nap, mint nap. Az edző a játékosokkal együtt szenved, ezzel az intenzitással éljük mindennapjainkat. Minden napot úgy élünk meg, mintha az utolsó lenne.”

Cristiano: „Cristianóban mindig ott van a gólveszély. Jól van, ezért játszotta végig a találkozót. Fenomenális munkát végzett, és bár nem edzett sokat, de fizikailag 100 százalékos állapotban van, és továbbra is játékra kész.”

Manchester City: „Tudtuk, hogy lesznek pillanatok, amikor szenvedni fogunk. Megérdemelték a játékosaim, nagyon boldog vagyok a velem történtekkel. Nehéz ellenfelek voltak, és ugyan sikerült döntőbe jutnunk, de nem nyertünk még semmit. Nem láttam gyengének a City-t, elszántak voltak, jól védekeztek. Tény, hogy nem volt sok lehetőségük a gólszerzésre, de az, hogy 1-0-ra nyertünk azt jelenti, hogy megszenvedtünk a győzelemért. Az eredmény azt tükrözi, hogy nehéz párharcon vagyunk túl. Ez egy elődöntő volt, ahol az utolsó percig küzdöttünk a sikerért. Tudom, hogy egy nagyon nehéz ellenfél ellen nyertünk egy góllal, és mondhat bárki bármit, hogy a City nem tett semmit a győzelemért, mert szerintem ez nem így van. A remek védekezésünknek és taktikánknak köszönhetően ki tudtuk őket venni a játékból.”

Jesé szerepköre: „Bale és Cristiano szélsőként játszottak, Jesé pedig középen kapott szerepet. Ha Karim egészséges, akkor ő tölti be a középcsatár szerepét. Lucas Vazquezt és Jamest pedig azért cseréltem be, hogy segítsék a támadásokat:”

A szurkolók támogatása: „A szurkolók az első perctől kezdve mögöttünk voltak. Létfontosságú szerepük volt a továbbjutásunkban, de a végén mindannyian szenvedtünk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend