Zinedine Zidane ma délután megtartotta mérkőzés előtt sajtótájékoztatóját. A Real Madrid a Granada ellen lép majd holnap 13:00-kor pályára a spanyol pontvadászat 17. fordulójában, a találkozót a Sport 1 közvetíti hazánkban.

“Ugyanolyan hozzáállással játszunk majd, mint legutóbb a Sevilla ellen. Ez egy másik meccs, és vissza kell rázódnunk a bajnokságba is, hogy folytassuk a jó munkát. Egy olyan csapattal nézünk holnap szembe, akik szeretik megnehezíteni az ember dolgát, és nagyon felkészültnek kell lennünk, hogy újra jól teljesítsünk. Nincs sok időnk a pihenésre és az edzésre, minden harmadik napon meccsünk van, de ez van, jól kell tennünk a dolgunkat, és jól kell játszanunk”.

“Élvezem az itt töltött időt, már az első napomtól kezdve. Az első pár nap trükkös volt, de minden egyes napot élveztem itt. A Real Madrid a legjobb. Előbb játékosként, majd később edzőként vagyok a klub tagja, örülök ennek és ki kell hoznom belőle a legtöbbet, mert egy napon vége lesz ennek. Játékosként is a legtöbbet akarja kihozni itt magából az ember, mert az idő valóban elrepül”

Edzői pályafutása: “Néhány dolog ingerültté tud tenni, de ezt megtartom magamnak. 44 éves vagyok, szóval még mindig egészen fiatal. Csak most kezdtem az edzői pályafutásomat, de előbb vagy utóbb a dolgok nehezebbek lesznek majd. Egy éve vagyok az első keret edzője, és egyelőre megbirkóztam a feladattal”.

James: “Mindenek fölé helyezi a munkát. Sokszor láttam már jól teljesíteni őt. A minap két gólt szerzett, aminek örülök, ahogyan az elvégzett munkájával is elégedett vagyok. Asensio és James jó munkát végeztek, a Sevilla szélsőit kordában tartották. James fontos, de számomra a csapat az igazán fontos, és a bennük rejlő energia. Minden játékosomtól azt várom, hogy ha pályára lépnek, a legjobb formájukat hozzák ki magukból. Az az elképzelésünk, hogy folytassák a játékosok a jó munkát, és ez csak rajtuk múlik”.

Négy madridista az UEFA.com “Év csapatában”: “El vagyok ragadtatva, ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltak. Ha engem kérdeztek, hogy szerintem van-e még rajtuk kívül valaki, aki megérdemelné a helyet ebben a csapatban, akkor igen-t mondanék, mert mindannyian profik és nagyszerű játékosok”.

Cristiano pihentetése: “Beszélgettem vele, és tudni kell, hogy Cristiano egy igazán intelligens játékos. Azt szeretném, hogy az egész szezon során fitt legyen. Mikor 70 napon belül húsz meccsünk van, nyilvánvaló, hogy időnként pihennie kell az embernek. Így látjuk mindketten. Ő mindig játszani akar, de megbeszéljük a dolgokat. Mindketten szeretnénk megnyerni az előttünk álló meccseket”.

“Cristiano a pályán és azon kívül is egy vezér, mikor nem játszott, akkor is odajött köszönni, a meccs előtt és a meccs után is bejött az öltözőbe. Mindig beszélget mindenkivel, és teljesen eltökélt, akkor is amikor éppen nem játszik. Nagyszerű energiái vannak, és ez a többiekre is hatással van. Fontos a csapat számára, egy nagyszerű vezéregyéniség”.

Cristiano posztjának változása: “Cristiano akárhol játszhat a pályán. Nemrég kilencesként volt fent a pályán, de játszhat bárhol, ahol korábban már élete során játszott. Folyamatosan változtatgatunk a dolgokon, semmi nincsen kőbe vésve. Annyi gólt szerez így is, hogy ilyesmivel nehéz már még több gólt kicsikarni belőle”.

A játékvezetők: “Nem figyelem őket, nem akarok belemenni az ilyesmibe. A holnapi meccsre gondolunk, ennyi. Nem fogom kommentálni a játékvezetők munkáját. Nehéz munkájuk van, én pedig csak arra összpontosítok, hogy mi mit fogunk tenni a pályán holnap délután. Nem fogom mindig kommentálni, ha hasonló eset történik. Csak a saját meccsünk érdekel, és az, hogy a tőlünk telhető legjobban játsszunk majd. Nem gondolok a tegnapra, és szeretném hangsúlyozni, hogy milyen nehéz a játékvezetők munkája”.

“A játékosaim megmutatták nekem, hogy milyen profik és hogy milyen munkamoráljuk van. Napról-napra keményen dolgoznak, nehéz feladatuk van. Eddig jól teljesítettünk, de sok meccs van még előttünk. Tudjuk, hogy jó játékkal sokra vihetjük. Megmutatom a játékosaimnak a szenvedélyemet, és azt, hogy mit értek a labdarúgásból. 44 éves vagyok, és ezt tettem egész eddigi életemben. Fociztam, és a focira gondoltam, mert imádom”.

Jó széria: “Nem ez a legfontosabb nézőpont. Igyekszem nem fókuszálni az ilyesmire, és próbálok nyugodt maradni. A napi feladataimra összpontosítok, és a meccsekre való felkészülésre. Folytathatjuk a rekordok döntögetését, de nem ez a legfontosabb dolog. Jobban foglalkoztat, hogy minden nap fejlődjön a csapat. A legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, szerencsés vagyok, hogy őket edzhetem. Szerencsésnek tartom magam, amiért ilyen adottságokkal rendelkező játékosokkal dolgozhatok. Sokat segít, hogy itt vannak nekem, és sok opciót is nyújtanak a győzelemhez. Világos, hogy a tehetség nem minden, mert keményen is kell dolgozni hozzá. Ha a tehetség és a kemény munka párosul, akkor sikeres lehet az ember”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás