A Granada elleni mérkőzés után többek közt Zidane is sajtótájékoztatót tartott, alább olvashatjátok a francia mester értékelését a ma délutáni mérkőzésről. A meccs után nyilatkozott Luka Modric, Marcelo és Dani Carvajal, valamint Keylor Navas és Nacho is.

“Fontos számunkra, hogy meccseket nyerjünk, de az is nagy jelentőséggel bír, hogy milyen módon nyerjük meg azokat. Az emberek élvezik a meccseket, és a legfontosabb az, hogy jól tesszük a dolgunkat, és komolyan vesszük a feladatainkat. Ha erre képes vagy, akkor a szurkolók jól fogják magukat érezni, ahogyan mi is”.

“Szeretném ismét kihangsúlyozni, hogy fegyelmezettek voltunk az elsőtől az utolsó percig, tiszteltük az ellenfelet és valódi intenzitással játszottunk. Mikor elveszítettük a labdát, jól helyeztünk nyomást az ellenfélre, és természetesen az is megkönnyíti az ember helyzetét, ha hamar gólt szerez a meccsen”.

“A győzelem a legfontosabb dolog számomra, és a játékosok számára is. Nagyon fontos, hogy mindenki annyit hozzon ki magából, amennyire csak képes, és teljes mértékben elkötelezett legyen. Az itteni kerettel, ha ezt megtesszük, akkor nagyszerű dolgokra vagyunk képesek, és nagyon sok meccset megnyerhetünk”.

Cristiano: “Örülök neki, mert megérdemelten kapta meg az Aranylabdát. Mi többiek itt összesen nem rendelkezünk négy Aranylabdával. Kicsit furcsa megünnepelni ezt egy mérkőzés előtt, de ez így szokott lenni, és végül minden rendben is ment”.

A Real Madrid az ő idejében, és most: “Nem szeretek összehasonlításokba menni. A mi csapatunk nagyszerű volt, és ez a mostani kerettel sincs másképp. Madridban mindig is ez volt a jellemző, mindig a legjobbak voltak nálunk, néhány hihetetlen játékos. Most is ezt mutatjuk, és nagyszerű munkát végzünk”.

“Egy hetünk volt az ünnepek után arra, hogy keményen dolgozzunk. Jó szolgálatot tett nekünk ez a hét, hogy így kezdhessük az évet. Az év hátralévő részében is meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek.

Kapott gól nélkül: “Ez kulcsfontosságú, nem csak a kapus, de mindenki más számára is. Jól teljesítünk, és nagyszerű, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset. A spanyol bajnokságban ez annyira nem jelentős, de a Sevilla elleni kupameccsen létfontosságú. Ha ezt tovább tudjuk folytatni, az nagyszerű lenne”.

A rotáció: “Minden játékos fontos számomra, és mindannyiuknak játszaniuk kell. Talán néhányan gyakrabban jutnak szerephez, de ha 24 főből áll a keret, akkor ez már csak így megy. Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy egységként nyerünk, annak ellenére, hogy egy vagy két játékos igazi különbséget jelent. Amennyi meccsünk van egy szezonban, mindenki lehetőséghez jut. Tudunk rotálni a keretben, hogy mindenki értékelve érezze magát”.

Spanyolországban holtversenyben rekordtartó a Real Madrid a veretlenségi széria tekintetében: “Elégedettséget ad, hogy beállítottuk ezt a rekordot, de az a fontos, amit a pályán teszünk. Most lesz még egy meccsünk a Sevilla ellen, és tudom, hogy készen állunk majd rá. Nem ismerünk határokat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a teljesítményt fenntartsuk. Minden meccsen meg kell mutatnunk. Minden versenysorozat fontos, és nem állítunk prioritási sorrendet közöttük. Az a célunk, hogy minden meccsen beleadjunk mindent, és hogy erőnlétileg és összpontosítás tekintetében is készen álljunk a találkozókra azért, hogy nagyszerű dolgokat vihessünk véghez”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás