Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-01-11 11:00 pavel squawka.com
A mély keret a Real Madrid jelenlegi legnagyobb problémája Érdekességek, statisztikák

A Real Madridnak van egy igen komoly problémája: James és Isco. Igaz, ez a probléma inkább kellemes, túl mély a keret.

Sok csapat van, amelyik jó kerettel rendelkezik, de ilyen remekkel csak nagyon kevés. Az biztos, és ezt mindenki elismeri, hogy a Barcelona kezdőcsapata az egyik legjobb a világon, ám ami a Realnál kellemes probléma, az náluk ellenkező előjellel jelenik meg. Kicsit hasonló a helyzet a Premier League-ben szereplő Chealsea-nél is. Pokoli jó szezont futnak, dominálnak, igen megkapó futballt játszanak, de ott is elég egy kisebb sérülés hullám, és máris nincs elég minőségi csere.

Az is igaz, hogy nem könnyű egy ilyen remek keretet együtt tartani, ahol a tartalékok nem csak „töltelékek”, mezek nevekkel, hanem igenis változást hozó, minőségi labdarúgók. Gyakran az olyan játékosok, akik elég jók ehhez, nem szeretnek a padon ücsörögni, várva a játék lehetőségre, és inkább odébbállnak egy kevésbé jó csapatba.

A Real Madridban ez (egyelőre) nem történt meg, a csapatkeret mélyebb mint a Mariana-árok. Kissé hihetetlen, hogy két ilyen kiváló játékos, mint James és Isco tűrik a padozást sőt, azt is kijelentették, hogy maradni szeretnének, és meg akarnak küzdeni a kezdő pozíciójukért. Nos, ez a szituáció amiben Zidane találta magát, és a nyár folyamán nem csak a két játékost győzte meg a maradásról, hanem rávette Pérezt, hogy hozza vissza Benzema cseréjének Moratát – a spanyol csatár az egyik legjobb cserejátékos, mintegy prezentálva a keret mélységét. Tegyük fel, vesszük a Granada elleni kezdő tizenegyet, és kicserélünk 10 játékost a keretből – szinte biztos, hogy a spanyol bajnokságban Európa Ligás helyet csípnének meg, de egy gyengébb bajnokságban még komolyabb eredményre számíthatnának.

Nézzük, hogy állt fel a csapat szombaton: Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Casemiro – Modric, Kroos – Isco, Benzema, Cristiano.

A játék kedvéért cseréljünk: Casilla – Danilo, S. Ramos, Pepe, Coentrao – Lucas Vázquez, Modric, Kovacic, Asensio – James – Morata.

Nyilván a két csapat hadrendje és taktikája kicsit más, de azért szerintem mindenki érti a lényeget.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend